tirsdag 8. juli 2014

hjemmesydd bukse

Endelig fikk jeg satt meg ned med symaskinen igjen. Det var lenge siden siste og oppgaven hadde jeg klart for meg: å sy en liten bukse til Lille. Jeg er ikke spesielt god til å sy, men jeg syns det er moro. Når jeg først får satt meg ned. Og man trenger jo ikke å sy så kompliserte ting, trenger man vel?

Jeg hadde ikke buksestrikk en gang. For jeg begynte så klart å sy en kveld alle butikker var stengt. Når jeg kommer på det, må jeg gjøre det med det samme. Stoff hadde jeg heldigvis liggende. Og når man lar impulsiviteten styre en del av livet sitt, må man ty til alternative metoder. Jeg leste en gang at det er ved behov man blir kreativ. Og det er nok mye sant i det. Ikke at det var så revolusjonerende å sy i et band i stedet for strikk, men søtt ble det i alle fall!

Og Lille han hadde sovnet og jeg kjente stor lyst til å vekke han for å prøve den lille buksen på. Voksen som jeg er, klarte jeg å styre meg til morgenen etter. Hihi. Med knesokker til, en arvet strikkejakke og den vesle kragen jeg fortalte om her om dagen, ble han riktig så gammeldags og fin. Akkurat som jeg liker det som best. Jeg har planer om å sy mer. For så lenge Lille ikke har noen meninger om klær og stil, blir det jeg og nostalgien som bestemmer ;O)

17 kommentarer:

 1. Svar
  1. Så moro at du syns!
   Personlig... fin måte å si det på. Det må jeg huske. Kjempe fint! Tikk-takk!

   Slett
 2. Den var kjempefin og så søt til den strikkede jakken og kragen:) liker bloggen din kjempegodt, takk for mange kreative tips:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så moro å høre Bente. Tusen takk for at du stikker innom her og takk for koselig kommentar om jakke og krage. Jeg liker disse klærne så godt. Ja, så godt at jeg må blogge om det ;O)

   Slett
 3. Nydelig! Fargen og stoffet også... Utrolig koselig å kunne kle barnet sitt i noe sånt ;)

  SvarSlett
 4. Så fin han ble, herlig!!!
  Ønsker deg herlige julidager!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 5. Så fin han ble, herlig!
  Ha fortsatt fine julidager!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 6. Svar
  1. Hhihi -takk takk! (Jeg tar i mot takken. Skal ikke ta all æren. Ikke all.... hihihi)

   Slett
 7. Hei Liv! Så fin buksen ble! Det gjelder å ha litt av hvert av stoff og tilbehør, for plutselig får man bruk for det! Jakken til Lille er skjønn, synes jeg, og løskraven like så! En riktig nostalgisk, landlig babygutt har du fått! Hi, hi! Ønsker dere flotte sommerdager alle 3! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi tusen takk Cathrine! Og en liten landlig gutt må han være så lenge jeg får bestemme. Hoho. Så kan jeg jo håpe at han blir glad i både sixpence og "Emil-klær" når han blir større også. Kan jo håpe... Egentlig er jeg redd vi ikke kommer oss unna spiderman-drakter vi heller.... Jeg er forberedet på det. ;O)

   Masse god sommer til deg! Klem klem

   Slett
 8. Very cute pants! The entire outfit looks so sweet.
  Linda xx

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Linda. He is my sweet sweet little boy. He has to have sweet clothes! <3

   Slett
 9. Å, så koselig med hjemmesydde klær. Og buksa virket jo ganske overkommelig å sy også. Skulle ønske jeg hadde litt mer tid til å sy og strikke. Har ei lita ei omtrent på samme alder som din og når hun sover blir tiden brukt til maling i Halsebøstua. Men en vakker dag :-)
  *Hilde*

  SvarSlett
 10. Kan sy mykje enkelt og fint, så avanserer ein etter kvart. Det første me måtte lære på saumlinja for 22 år sidan var å sy rette saumar, og det kjem du langt med. Sydde omslagsskjorter med blondekrage, ikkje vanskeleg. Har alltid hatt sansen for gamaldagse babykle, og brukte det eg kunne av det som var i mammas gøymer.

  SvarSlett