mandag 25. august 2014

grønt og langt innlegg fra gården

I helga dro vi til gards igjen. Så godt å komme opp hit og kjenne på stillheten og nyte naturen. Vi hadde faktisk bare tenkt oss en liten dagstur denne gangen, men da vi kjørte opp bakkene kjente jeg at det ville bli vanskelig å dra igjen. Vi ble heller sittende ute til sene nattetimer og se på stjernene...

Det er hektiske dager for en koftebok-skrivende jouralist. Vi jobber på for å få KOFTEBOKEN ut til jul og vi er godt i siget. Desverre går dette akkurat i denne perioden litt utover bloggen. Jeg har lyst å oppdatere så mye mer og kommer sterkere tilbake. Skjerpings - skjerpings altså!

Men nettopp derfor var det også så godt å komme hit opp og puste dype åndedrag igjen. Gå på nyklipte stier (for gresset måtte også klippes) gjennom enga. Her har det vært sti i årevis. Det er flere slike "veier" rundt på eiendommen og det er moro å holde dem oppe. Jeg tok meg en liten runde og må nok innrømme (mot min egne vilje) at det faktisk høstes litt her og der på gården vår nå. 

Rabarbraen ser ikke til å la seg skremme av litt kaldere netter da. Den er i full gang med sin andre vekstperiode. Vel vel... litt lar den seg kanskje prege. Den er så klart mye større og frodigere tidligere på sommeren. Jeg liker at noen vekster holder det gående sensommers. Så blir det liksom ikke så stille og "dødt" overalt.

Årets "fangst". Vi låner ut jordet vårt. Det er superviktig å holde dette i hevd og det er godt for oss at andre kan ta jobben. De store "marshmlalows`ene" er jo ikke akkurat fine da... Skulle jo heller stått noen go`gammeldagse hesjer her...

Gamle murer med mose. Så vakkert det er. Har hørt at laven/mosen som ligger i tynne lag på steinene gror utrolig langsomt. 

Jeg syns denne plassen er så fin. Her går faktisk sola aller sist ned på eiendommen vår og vi må jo gjøre noe ut av den etterhvert. I enden her render en liten bekk og planen er å lage en liten bro over slik det har vært tidligere da veien opp til gården gikk her.

Ah... denne utsikten. Jeg tror jeg aldri vil bli lei den. Vi føler vi ser helt til "østen for sol og vesten for måne". Der inne går enda dinosaurene og er man helt helt stille kan man høre tunge tramp av trehodede troll der inne....

3 kommentarer:

  1. masse herlige bilder fra deres nydelige fristed :)

    SvarSlett
  2. It truly is a magical place! Lucky you!
    Linda

    SvarSlett