fredag 6. februar 2015

morgenrutine

Vi har fått oss en grei morgenrutine vi nå. Lille og jeg. Det er godt med rutiner syns jeg. Jeg mener jeg selv er mer effektiv da. Om dagen prøver jeg å kombinere å jobbe samtidig som jeg er hjemme med Lille. Noen dager føles det som å være sjonglør på sirkus. Mange baller i luften er ikke lett... Så ender det opp med at vi koser oss istedet. Så tar jeg det heller igjen når han sover eller er på besøk hos besteforeldrene.

Det er dunkel belysning på denne tiden og det er så koselig å tenne levende lys. Det er noe av det første jeg gjør når vi kommer ned på kjøkkenet om morgenen. Lysestakene i vinduskarmen er forresten smidd og slukker lysene selv. 

Lille, han sitter og koser seg og ser helst (om han og jeg får velge - og det gjør vi jo!) Barna i Bakkebygrenda. Det er så behagelig syns jeg, og han elsker å følge med på hva ungene på skjermen holder på med. Nå har vi sett de to filmene "hundrevis av ganger" og kan nesten alle replikker utenat. Likevel henter jeg inspirasjon fra de fine bildene (omgivelsene, klærne og interiøret) mellom smøring av brødskiver og rydding på kjøkkenbenken. 

Slikt et luksusliv lever altså vi om dagen. Ja, for jeg syns det er luksus. Dette halve året frem til sommeren har jeg satt av til å kose meg litt ekstra med Lille. Så begynner alvoret fort nok. 

11 kommentarer:

 1. Å så koselig!!! Dette må du nyte! Jeg jobbet mye i egen butikk når ungene var små. Andreas var bare 5 dager da jeg var på plass i butikken igjen. Og i 4 mnd. var han med meg der hver dag!
  Men så tok jeg et valg, og ble hjemme i over 6 år!!! Helt fantastisk var det!!!! Nå er ungene store, og jeg har igjen egen butikk! Alt til sin tid!!!
  Ha en fin dag og en flott helg!
  Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jammen såå sant. Alt til sin tid. Barnehage- og skole-tid kommer tidsnok. Nå er det så godt å være sammen med den lille skjønningen. Men kjenner også at det klør i fingrene etter å få "produsert noe", så jeg må jobbe litt innimellom. Men tiden med han tvinger seg jo mer eller mindre frem. Og jeg nyter det også! :O)

   Slett
 2. Det høres såååå hyggelig ut! Herlige dager som vil gi gode minner! Kos dere videre, og nyt dagene som kommer! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å lese denne hilsenen fra deg Cathrine. Det er jo investering i tid og minner, sant? Når stresset med tidlig opp, smøre nister og lekser begynner. Jeg kan jo bare begynne å grue meg ;O) hihi. Men da får man i alle fall kose seg masse nå og så blir helst sikkert tiden fremover også spennende. På sitt vis.

   Slett
 3. Å så koselig det ser ut ! Og for en viktig tid!! Ønsker dere flotte og gode uker framover :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Hanne! Vi har det litt koselig om morgenen skjønner du :O) Når han ser på "Barna" får jeg gjort unna oppvask og det blir ryddig og rent på kjøkkenet. Jeg syns vi har funnet en riktig så god rutine ;O)

   Slett
 4. Så fint å lese om morgenrutinene deres - dette med levende lys på morgenen er rutine her hos oss også, men bare de dagene vi ikke er på jobb.... Har erfart at om vi tenner lys og så stresser avgårde til jobb tenker alltid en av oss (eller begge) på det der lyset utover dagen; ble det egentlig slokt eller glemte vi det.... he he, det slår meg at dette med at "alt har sin tid" kan brukes om dette fenomenet også - nå er vi altså så voksne at vi begynner å bli glemsk, ergo må vi bare tenne lys når vi skal være i nærheten en stund...;)
  Velvel - barna i Bakkebygrenda høres herlig ut, så nettopp serien om Astrid Lindgren på TV - sterkt å høre om hennes liv, og om det store engasjementet for barns vilkår hun hadde...! Så fint at slike som hun brukte livet sitt til å gi oss litteraturskatter som lever videre etter deres død. Da kan din lille gutt kose seg med disse vakre formidlingene av historisk barneliv, og bringe dem videre til senere generasjoner:) Levende lys og Bakkebygrenda - super oppskrift til harmoni på kjøkkenet på morgenkvisten:) Klem

  SvarSlett
 5. Dejligt at I hygger jer sammen. Den tid kommer aldrig igen. Og den går så hurtigt.

  SvarSlett
 6. Å tenne lys på mørke vintermorgener er så fint, det og å sette over kaffen er det første vi gjør her i huset. Emil i Lønneberget, Madicken og Barna i bakkebygrenda er høyt elskede filmer her i huset. Til og med elsket av jenta på 19 :). Tror det er en ekthet i dem. Ha en fin søndag, store og små :). Pam

  SvarSlett
 7. Your morning routine is much sweeter than mine. For me it is to rush around, getting dressed, giving our cat his breakfast, then hurrying off to work. I love the idea of lighting candles in the morning. Your little guy is growing and I loved seeing this photo of him. Have a happy week.

  Linda

  SvarSlett
 8. Herlig start på dagen, og fint mulig å ta med seg videre til det litt mer hektiske livet. Her er det 5 barn i hus og i full og like rolige starter på dagen.
  Nyt halvåret!

  SvarSlett