mandag 13. april 2015

en spennende reise

Kofteboken har vært - og ER en spennende reise. 

Fra Lene Holme Samsøe og jeg i fjor bestemte oss for å lage en bok om kofter med gamle mønstre, til nå, har det skjedd en hel del. Det har vært en reise. Det er en reise. Vi står jo midt i det enda. Koftefeberen har på ingen måte lagt seg til hvile. Jeg vil heller si tvert i mot. Jeg ser kofter overalt jeg! Jeg har ikke tall på alle "kofteprater" jeg har hatt med folk. Kjente og ukjente. Du vet, det å ha på seg kofte er litt som å ha hund eller barn. Man kommer i prat med folk. 

Lene og jeg har hatt et hovedønske med Kofteboken: 
Den skal være til nytte og glede. 
Vi har laget den akkurat så stor at den er fin å ha liggende fremme på bordet. Og akkurat så liten at det går fint å ha den med i vesken. Den skal være til glede med sine fargerike og inspirerende bilder og den skal være et nyttig verktøy for den som vil strikke seg en fin kofte eller førti ;O)

Jeg vil med dette innlegget takke alle som har kjøpt boken så langt. Takk for alle herlige tilbakemeldinger vi får av dere! Klart vi var spendt da vi skulle sende ut bøkene til de tusen hjem. Ville dere like produktet vårt? Og så har det gått så overveldende bra! Første opplaget raste ut før jul og havnet på topplistene over solgte bøker i Norge. Så måtte vi hive oss rundt og trykke på nytt. Før jul det også. Så ble andre opplag historie. Og på nyåret satte trykkmaskinene i gang med tredje opplag. Disse bøkene er ute i bokhandlere, Husfliden, garnbutikker og andre relevante forhandlere over det ganske land. 

Jeg tenkte jeg i denne forbindelse skulle ta dere med på trykkeriet en tur. Lene og jeg bestemte oss nemlig for å gi ut på eget forlag (Sandvik & Samsøe), og vi har vært i prosessen fra A til Å når det både gjelder layout, trykk, distribusjon... Og det har blitt noen turer på trykkeriet. Så heng med!

Vi valgte et passe tykt og passe blankt ark til Kofteboken. Det skulle være behagelig å blad i, og bildene måtte bli så klare at mønsteret i koftene kom godt frem. Lass på lass med papir går med i produksjonen av et opplag. Her står jeg og hviler mine skuldre til opplag 2. 

Så går arkene gjennom et heftig system. En mange meter lang maskin sluker dem og ut på andre siden spruter det regelrett ut ferdig trykte ark. Hvert ark (disse store her) har 16 boksider på seg. 8 foran og 8 bak. Jeg lurer alltid på om sidene kommer i riktig rekkefølge, men på trykkeriet har de heldigvis kontroll!

Men selv om de har det, må denne "kontrolløren" også inspisere arbeidet før vi går videre til neste ark. Syns jeg det ble skarpt nok? Ble fargene slik jeg ønsket? Det har vært min jobb å fotografere bildene til boken. Så her har det vært viktig for meg å få ønskene oppfylt. 

Vi har blitt veldig fornøyd! Bildene er klare og fargesterke slik vi ønsket dem. Vi hadde jo så lyst til at dere som bruker boken skal kunne kose dere med stemningsfulle bilder i friske og gode farger. Vi har lagt til noen koselige sauebilder her og der også. Slik at man kan sitte og blad i boken når man ikke strikker også. Sauer? Ja, det handler jo tross alt om ull dette ;O)

Ja, Kofteboken er virkelig en reise. På et år har jeg lært hvordan man gir ut bok på helt eget forlag. Fått mange, mange oppløftende og glade tilbakemeldinger, og ikke minst, møtt en hel haug av dere på min foredrags-turné. For en reise! Og jeg hopper ikke av enda. Tvert i mot. Det har så vidt bare begynt. Og i den sammenheng - skal jeg snart fortelle dere en hemmelighet!!

Har du butikk og vil selge Kofteboken?
Kontakt oss: 
Nettside: kofteboken.no 
Mail: post@kofteboken.no

11 kommentarer:

 1. Boka er kjempefin! Hos meg ligger den fremme hele tiden. Nå er det snart koftefest i Trondheim, og da rekner jeg med å se mange av koftene fra boken, samt mange andre! Kjekt dette her.. Det baller på seg! Lurer på hva slags hemmelghet det er da?
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 2. Ja - det må have været spændende at være med i hele processen.

  SvarSlett
 3. .....det kommer en bok til??

  SvarSlett
 4. Håper på en bok til :)

  SvarSlett
 5. Krysser fingrene for enda en bok ;) Dere har gjort en super jobb med Kofteboken, og jeg nyter hver gang jeg blar i den!

  SvarSlett
 6. Det er så gøy dette her, kjempestas på alle måter! Dere har vært kjempeflinke.
  Ha en fin dag.
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 7. Boken er kjempefin! Spent på om det kommer en oppfølger! ;-)

  SvarSlett
 8. Kjempefin bok som jeg har mye glede av!

  SvarSlett
 9. Your book is going internationa? Wil there be an english translation? PLEASE?!

  SvarSlett
 10. Your book is going international? Wil there be an english translation?! PLEASE?!

  SvarSlett
 11. Your book is going international? Wil there be an english translation?! PLEASE?!

  SvarSlett