torsdag 23. juli 2015

bukett-kavalkade

Det har vært stille noen dager på Livs Lyst. Vi har tatt noen dager helt fri. Fri fra jobb, flytting, rydding og ja, blogging... Rett og slett noen gode feriedager. Nå fremover blir det en god blanding av alt sammen. Vi koser oss veldig samtidig som vi stadig er nede i byen og henter mer av flyttelasset vårt. Snart i havn nå!

Derfor får dere et lite ras med blomsterbilder av meg i dag. Små buketter og kranser jeg forbinder med ferie og fritid. Skikkelig sommerkos! Det er nesten terapi, og så godt for øyet å plukke disse nydelige vekstene fra tidlig vårblomstring til langt utover sensommerdagene. Sette dem sammen til fine samlinger og finne et hyggelig sted de kan pynte opp.

1. Lupiner. Elsket og hatet. Vi har bestemt oss for å ikke plukke inn flere slike buketter på tunet. Vi må prøve å unngå at de frør seg og slår seg til her oppe i bakkene på gården.

2. Pinselijer (?) som har stått i hagen utenfor det gamle våningshuset. Det dukker stadig opp noen her og der selv om jorden er endevendt. I våres hentet jeg forresten opp mange av løkene og samlet dem under plommetreet. Blir spennende å se om de dukker opp til neste år igjen.

Alt av blikkbokser og ting som kan holde på vann (!) kan brukes til blomsterbukettene. 

Ekstra gøy er det å plukke inn blomster til en liten krans. Vel vel, så holder den seg kasnkje ikke så lenge frisk, men nydelig er den, og til stor glede så lenge den er frisk og fin. Og så er det jo bare å ta bilde av den for å få den til å leve evig ;O)

Gult, grønt og lilla. Det er så mange fine blosmter å velge mellom. Litt fra blomsterbeddet, noe fra grøftekantene, fra blosmterenga, og det går til og med an å blande inn noen grener fra ripsbuskene!

Den siste buketten jeg viste dere plukket jeg fra hagen er i leiehuset. En kveld tok jeg en liten runde på tunet og litt oppover grusveien her. Det ble en riktig så fin bukett syns jeg. Sterke rosa og røde farger fikk regjere denne gangen. 

Det er sommer. Kanskje kan denne lille bukett-kavalkaden inspirere deg til å tusle en liten tur ut og se litt ekstra etter hva som finnes i grøftekantene i nærheten? Ønsker dere alle en fin sommerdag!

3 kommentarer:

 1. Arrivé chez toi par le blog de geli. beau blog qui donne envie de revenir
  alixe

  SvarSlett
 2. I love the wreath made from the white flowers. All the photos are lovely.

  Linda

  SvarSlett
 3. For noen nydelige buketter du har laget! Vil bare sende deg et tips angående de gammeldagse pinseliljene: De trives absolutt ikke i gjødslet hagejord, da dør de ut ganske raskt. Et sted i skogkanten vil de trives, og spre seg :)
  Fortsatt god sommer ønskes deg fra
  Snefrid

  SvarSlett