fredag 17. juli 2015

markjordbærdessert (oppskrift)

Nå blir det søtsaker igjen her på Livs Lyst, men det får vi tåle. Det er sommer!

Denne gangen skal jeg dele min glede (og oppskrift!) over markjordbærene med dere. Vi kan nemlig gå rett opp i veien her og plukke inn. Jeg hørte på radioen her om dagen en kar fortalte om et godt barndomsminne. Han og flere hadde vært ute og badet, og imens, i solsteiken, hadde markjordbærene i grøftekantene modnet og det duftet regelrett jordbær langs veien. Jeg vet hva han snakker om! Da vi tuslet opp for å se på naboens hester her om dagen, kjente vi tydelig en søt og fantastisk duft fra de små bærene som stod gjemt blant engsmeller og hundekjeks. Da forsynte vi oss godt både store og små. I går hadde vi besøk igjen og det ble nok en tur opp i veien. 

Så ble det god dessert på verandaen. Med solnedgang, kaffen og go´praten - da var det kos på landet altså! Denne markjordbærdesserten kan du forresten slumpe til og lage så enkelt som bare det. 

Oppskrift:

markjordbær
1 putt kremfløte
1/2 naturell philadelphia-ost
en liten skål med melis (eller så mye og så søtt du vil ha det)
1/2 Safari-kjekspakke 

Pisk fløten til krem. Bland inn osten og melisen. Legg dette i bunn på en koselig form. Knus kjeksen (grove biter er godt) og strø på. Markjordbærene lar du trille nyvaskede og fine over det hele. 

Du kan også gjøre omvendt. Legge kjeksen i bunn og kremen på toppen. Dessuten kan du bruke det du har får hånden av pynt på toppen. Noen skiver bananer. Kiwi. Blåbær. Det meste vil duge.

*Du finner flere oppskrifter på gode saker under LIV LAGA og SPISELIG i menylinjen øverst.

6 kommentarer:

 1. Oj, så gott och vacker! Blir lite sugen på att göra denna och undrar lite över vad det är för sorts kex. Har inte sett att vi har Safari i Sverige. Kanske jag kan hitta nåt liknande?
  Tack för en fin och mysig blogg, jag brukar titta in här lite då och då.
  Lycka till med flytten! Jag tycker ni är modiga som tar steget!
  Hälsningar Katarina

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan helt sikkert bruke annen søt kjeks. Dette er søt kjeks med sjokoladebiter. Nam nam ;O)

   Slett
 2. Nam <3 Safarikake er noe av det beste jeg får, det er alltid godt :) Jeg pleier å ende opp med blåbær, bringebær og jordbær, men markjordbær er nok superdeilig det også :D

  SvarSlett
 3. Your delicious strawberry dish has brought me my own childhood memories of helpling an elderly neighbor pick wild strawberries from her large back yard. It is a very sweet memory!

  You look so happy in the prior post's photograph...surely you have found a very good work and life blend ... a very fine recipe! xo

  SvarSlett
 4. Så sjovt - du kalder dem markjordbær - i Danmark hedder de skovjordbær :-D

  Opskriften lyder lækker - den må prøves - vi har mange skovjordbær i haven.

  SvarSlett
 5. Oi, dette så godt ut! Elsker markjordbær, det bringer meg tilbake til barndommen igjen. Nostalgisk og deilig. <3 God sommer!

  SvarSlett