mandag 22. februar 2016

seeds og puselabber som biter

Jeg har så vårfølelse om dagen. Det må være en av de beste følelsene jeg vet. Det er jo like åpenbarende hvert år, når man ser at sola får snøen til å smelte og små spirer dukker opp i vått gress eller på kalde grener. Vi har hatt flere fine dager på gården i det siste. Der kjennes det ekstra syns jeg. Vårfølelsen. På grunn av naturen som omgir oss på alle kanter. Når det først setter i gang der oppe, er du liksom omringet av nytt liv som sprenger sin vei frem fra kulde og is. 

"Våren er litt som advent. 
En koselig tid med egenverdi, men også en ventetid."

Jeg skal til fulle nyte våren som snart kommer. Det er ikke noe problem, men samtidig peker den mot noe som er enda varmere og bedre. For jeg vil tro at jeg taler for mange om jeg sier at vi her i kalde nord setter ekstra pris på sommer-månedene. Jeg ble i alle fall så inspirert av dette da vi var på gården her om dagen. "Puselabb-treet" borte ved veien var i full gang i solskinnet, og jeg måtte knekke av noen greiner. 

Slikt vil jeg jo gjerne dele med dere da vet du, så jeg måtte finne frem litt "rekvisitter". I et skap kom jeg over disse gamle papirposene. Jeg kjøpte dem i en bruktbutikk en gang. De har så fin størrelse, og jeg har tenkt at jeg vil ha dem til å oppbevare frø i etterhvert. Blomsterfrø og andre frø. Eller "seeds" som de sier på engelsk ;O) Man må jo drive litt med sånt når man skal bo på gård, har jeg tenkt. Og alt dette ser jeg for meg i et koselig lite "drivhus" av et eller annet slag. Skal lure på om vi kan få til det her oppe i bakkene etterhvert. Da vil jeg tilfelle så både tomater og agurker også! 

Men enn så lenge da, nå  som våren ikke engang har gjort seg fullstendig gjeldende, så leker jeg meg litt med disse små papirposene ved å ta bilder av dem sammen med andre praktiske sommergreier. Siden pakker jeg dem ned igjen. For jeg er voksen og kan vente ;O) Men "puselabb-kvistene" - de tar jeg med hjem! De har jeg satt sammen med en bukett svibler på kjøkkenet, og vi brekker av en og annen "puselabb" ved frokostbordet slik at Lille kan klappe. 

"Så myk og god" sier jeg. "Au, den biter sier han". 

Så smiler vi, og jeg føler han får oppleve de samme "uvesentlige", men dog så koselige tingene som jeg gjorde som barn. 

// "Puselabber" sier jeg. Tipper det heter mye annet hos dere andre. "Gåselabber" kanskje? //

9 kommentarer:

 1. Ich sehe schon, nicht nur in Österreich wartet man sehnsüchtig auf den Frühling.
  LG - Margit

  SvarSlett
 2. Vi sier (i en fjordarm i Sognefjorden) Pusekatter og Gåsunger. Men her kan man trygt si at kjært barn har mange navn. :))

  SvarSlett
 3. Hei, så koselig bilder 😀 jeg kaller de gåsunger, kattelabber er noen bitte små blomster på ca.10-15 cm.lange stilker 😀 ha en fin vår på gården 💚

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sier også gåsunger. Men blomstene kaller vi for harelabber. Er nok helt riktig som "oldemora" sier; kjært barn har mange navn. Dette gjelder altså for flere ting. Hilsen Berit.

   Slett
 4. Så herlige bilder! Jeg har aldri tenkt på å sammenligne våren med advent, men du har jo helt rett! Ha en herlig dag og en flott uke! Mvh Norges beste vestkant, www.hannetoves.blogg.no

  SvarSlett
 5. Her hos oss ute med havet, sier vi gåsunger.
  Det er jo så fint når de spretter frem, men vi må nok vente en stund til.

  Ønsker deg og dine en fortryllende uke.

  SvarSlett
 6. Here in the US, we call them pussy willows, too. It is a sure sign that spring is close. I am ready for it to arrive.

  Linda

  SvarSlett
 7. Ja du har helt rett, våren er nesten som advent :)

  Æ lengter etter våren nu .

  Må lage den sjøl, har satt ut kjøpte påskeliljer på trappa, de tåler jo sne og litt kulde, pleier å gjøre det vært år, og de blomstrer i mange uker ute ;)

  Ha en fin uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 8. I Danmark kaldes de gæslinger :-)

  SvarSlett