søndag 28. februar 2016

ull ække tull

Så var vinterferien over for oss. Vi hadde egentlig ikke tenkt å ha så mye fri. Som frilanser har man liksom jobben med seg hele tiden, men det ble mange gode dager med fri og vinterkos. Vi har hatt masse besøk denne uken. Og det er det beste jeg vet. Å fylle huset med folk. Som en deilig avslutning på det hele, dro vi en tur til "Den stille viken". Her har vi kost oss i solveggen. Denne vinteferien har virkelig vært en forsmak på påske og vår. Selv om det har vært "frisk bris", har det vært varmt og godt i sola. Så godt at jeg kunne hive av meg jakka. Og så godt det var å endelig ha kofte som ytterste plagg! Det har jeg gledet meg til lenge. Det er jo så mange fine mønster på disse koftene, så det er synd å gjemme dem under store vinterjakker ;O)

Koften jeg har på meg heter "Stjerneruter" og oppskriften til denne finnes i Kofteboken (1). 
Ull ække tull, men om noen skulle undre så er lua en skikkelig H&M-fusk ;O)

Nei, ull ække tull.

Så deilig det er med ull og strikk. Jeg er så utrolig glad for at strikkede plagg er så aktuelt for tiden. Ikke fordi det er viktig for meg å følge noen mote, men rett og slett for at utvalget av oppskrifter og inspirasjon til å strikke eget, er så stort. Det er så mye fint å lage, og det klør i fingrene etter å strikke om dagen. Ull er jo supert for det varmer, puster og man blir ikke så fort våt. Disse vottene som er strikket av ufarget ull, er jeg så glad i. De holder tett for snø, de er skikkelig fine og naturlige, henger godt på hendene og de lukter faktisk litt sau. Herlig syns jeg! 

Det er flere enn meg som har hatt på seg ull denne vinterferien. Lille har blant annet hatt på seg koften "Gausta" (som du finner oppskrift til i Kofteboken 2). En skjønn liten barnekofte med fine detaljer, og jeg liker så godt disse naturfargene den er strikket i. Lua er også hjemmestrikket - av Lilles Bestemor. Den minner meg om "fjøslua" jeg lånte av Bestefar da jeg som liten var med min Bestemor i fjøset om morgenene. Den vekker koselige minner, og den er så fin på Lille. 

Jeg får bare mer og mer sansen. For hjemmestrikket. For ull. For det naturlige. For det som er kvalitet. For det som er gøy å lage selv. For det som varmer og puster. Nei, ull ække tull. Det er rett og slett skikkelig bra greier!

4 kommentarer:

 1. Åhh så fint! Gillar den där bruna färgen och vantarna...
  Helt underbara bilder också av en skön vinter!
  Kram från Titti

  SvarSlett
 2. Ull er best - ingen protest😉. Det er så mye flott man kan strikke, man blir aldri helt ferdig med å titte rundt for å få inspirasjon😊

  SvarSlett
 3. Hallo Liv, gibt es deine schönen Bücher auch irgendwann auf deutsch. Das wäre traumhaft.

  Liebe Grüße Anja

  SvarSlett
 4. Det er helt sikkert; ull ække tull. Det er det beste. Ja,det gjelder jo egentlig alle naturmaterialer, syns jeg. Men alt til sitt bruk selvfølgelig. Til vinterlige plagg er det utvilsomt ull som er best. Nydelige strikkete plagg du viser, og herlige bilder. Hilsen Berit.

  SvarSlett