tirsdag 1. mars 2016

respekt og varme

Denne vinterferien var virkelig en forsmak på det vi har i vente med sol og varme. Å tilbringe noen dager i naturen og stillheten her i "Den stille viken", var helt fantastisk deilig. Sola stod høyt på knallblå himmel, og jeg brukte hver ledige stund til å sitte ute i solveggen med strikketøyet mitt. Og da kvelden kom og mørket senket seg, åpenbarte den råeste stjernehimmelen jeg har sett på lenge! Jeg har sett mange av dem i mitt liv, også her i viken, men den ene kvelden var den helt vill. Vet ikke om slike stjernehimler kan endre uttrykk jeg, men jeg opplevde i alle fall denne helt spesiell klar og sterk. 

På dagtid ble det puslet litt med vedhogst også. Det går en del ved når vi er her. Det fyres i tre ovner, og det er ingen elektrisitet å ty til. Det er noen godt med det, å måtte fyre for å holde varmen. Ingen annen varme kan erstatte den syns jeg, men det er jo også litt jobb. Vi har det til vanlig så behagelig i vår verden, at det er godt å kjenne litt på hvordan ting en gang var. 

Thomas var flere turer oppe i skogen og hentet ned bjørk. Når han er her i viken, syns han det er gøy å hogge ned trærne med øks. Den er enklere å ta med seg enn motorsagen, som han tar i bruk når han kommer ned hit til vedskjulet igjen. En av turene ble jeg med, og skulle prøve meg med øksa. Jeg sier bare "respekt" for dem som en gang måtte hugge alt med øks. For en jobb! Her trengs det både teknikk og krefter, og jeg kan vel konkludere med at jeg ikke har noen av delene... 

Koselig med slike gamle vedskjul på tunet!

Og så det beste av alt; inn og varme seg foran ovnen etter en lang dag ute. Det er så godt å være her. Her er ingen mobil/nett-dekning og alt vi kan gjøre er å kose oss. Noen ganger må man "tvinges" litt til det, for det er jo alltid noe "viktig og lurt" man kan gjøre.

Jeg koser meg veldig når jeg er her, og har du lyst å se flere bilder fra stedet, kan du trykke deg inn i BEAUTIFUL PLACES og DEN STILLE VIKEN oppe i menylinjen øverst på bloggen. 

4 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 2. Stemningsfulle, flotte bilder. Får virkelig lyst til å dra dit :) Den smijernslampen i taket, er den å få tak i noe sted? Den hadde gjort seg på stølen! Mvh Riddersporen

  SvarSlett
 3. These photos speak to me of peace! So beautiful. And the inside of the house looks so cozy! Love it.

  Linda

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder😀☀️ Ønsker deg ein flott vår☀️🌸😎

  SvarSlett