søndag 6. mars 2016

blå og brune toner fra vår hverdag
Jeg er jo så klar for vår om dagen, men det er ikke store tegn til varme og spirer akkurat nå, så det er i grunn bare å nyte vinteren litt til. Det er mye som er koselig med det, og jeg har samlet et knippe instagram-bilder fra hverdagene våre den siste tiden. Alle går i blå og brune toner. Vinterens blå lys som speiles i snø og himmel, med brun natur og klær som matcher. Dette inspirerer meg og jeg tror jeg kunne innredet et helt hus med disse fargene. Blått, hvitt og brunt. Det er så fint og behagelig.  

1 øverst: Lille foran en arbeidshest på Kviteseidmarken i februar. Vi fikk oss en skikkelig tur i denne sleden, og det var en superkoselig og nostalgisk opplevelse. Til lyden av dombjeller... Til "duften" av hest...  Under en skinnfell... I bitende kald kulde.... Dette bildet havnet forresten i Vest-Telemark blad i etterkant på grunn av at det var tagget med #vesttelemarkblad (Jeg tenkte ikke på at bildet kunne dukke opp i avisen av den grunn, men det var jo koselig det.)

2 venstre: Strikk er i vinden som aldri før, og jeg må si jeg bare blir mer og mer glad i det. Både koftene og genserne fra Koftebøkene våre, men også annet strikk. Og her har jeg på meg votter og skjerf av ufarget ull. Det er noe spesielt flott med det syns jeg. Så naturlig på alle vis. 

3 høyre: Vi er i gang på gården. Det går sakte men sikkert fremover. Akkurat nå holder vi på å rive stuegulvet. Under her er det en kjeller som skal bygges opp igjen. En kald kjeller til lagring av poteter, saft og syltetøy. Her har Thomas skrapet av maling for å sjekke om hvordan det gamle gulvet skal bli nytt igjen. 

4 midten: For å være litt effektiv i arbeidet på gården, tar vi av og til middag på tunet. Vi fyrer opp bålpannen og koser oss ute i vær og vind. 

5 venstre: Rett bak gården snor en lang og bratt traktorvei seg opp i terrenget. I vinterferien dro vi frem flere av våre gamle kjelker og gikk et stykke oppover. Vi hadde besøk, og jeg syns det er så koselig å være sammen ute på denne måten. Ikke så ofte man "leker" lenger, men dette gikk så det suste for både store og små, og etter timer ute, er det supergodt å komme inn og varme seg foran ovnen. 

6 høyre: Jeg har vært på en del "Den store koftejakten"-foredrag i det siste. Når jeg får kjøre på landeveier som dette, koser jeg meg litt ekstra med selve kjøringen også. Akkurat her måtte jeg stoppe for jeg ble så minnet på at jeg stadig lar meg fasinere av hvor folk velger å bo i vårt langstrakte land. Vi skal jo selv bosette oss i ei bratt li, og jeg blir så glad for å se at mange andre bor på lignende vis. 

2 kommentarer:

  1. Så koselige bilder fra dæ :)

    Ha en fin søndag.

    Lisbeth :O)

    SvarSlett
  2. Fin udsigt på billederne. Godt med sne.

    SvarSlett