torsdag 3. mars 2016

i dag: kofte-motevisning på Fretex

Jeg får jammen være med på mye moro med disse koftene våre syns jeg. I går var en stor samling kofteglade mennesker samlet i kulturhuset på Lier. Jeg fortalte om "Den store koftejakten" og det var igjen så koselig å treffe på de som faktisk strikker fra bøkene våre. Jeg er veldig glad for disse møtene. De er en veldig god avveksling fra mitt daglige arbeid på kontoret. 

Og nå skjer det altså noe spennende igjen, og jeg gleder meg til klokka 1800 i kveld!

I samarbeid med Fretex blir det nemlig motevisning. 
Fretex i Skien åpner dørene klokka 1800. 
(Butikken finner du i Bedriftsveien 58 på Kjørbekk-området i Skien.)

Koftene fra Kofteboken og Kofteboken 2 skal kombineres med second hand-klær fra butikken, og de som kommer skal få se et stort utvalg. Second hand-klærne (og tilbehør) er til salgs etter visningen. Jeg har med bøkene og de vil også være til salgs i butikken. 

Jeg kjenner jeg virkelig gleder meg til dette. Kofter og slike klær hører liksom naturlig sammen. Jeg syns kofter kan brukes til alt. Det er plagg som er like fine til fest som til hverdags, ja til og med som arbeidsantrekk. I bøkene våre har vi brukt litt gjenbruksklær. Som for eksempel dette skjørtet som jeg fant på nettopp Fretex. Det ble kjempe sjarmerende til den korte varianten av Frøkengårdkoften vår syns jeg. Og slike kombinasjoner er det altså duket for i kveld. I massevis!

Modellene vil vise frem kofter til både damer, herrer og barn. Og hva er kuulere og mer karslig enn en skikkelig fin kofte på en herre? Kanskje er du heldig, om du tar deg en tur, å finne noen gamle kofter hengende på stativene på Fretex? Hvis ikke, håper jeg du vil bli inspirert til å strikke deg en kofte eller fem etter denne kvelden ;O)

9 kommentarer:

 1. Åhh, gud så flotte bilder!!! Vil ha alle koftene! :) Men øverste bilde (det med alle 4 koftene). Hva heter den som er sennepsgul og offwhite? :)
  Den øverste og for den del, og den nederste, nei forresten alle.... :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Den sennepsgule og offhwite er Rose. Så ligger Garnmannen 175 øverst. Nederst er en Osterkofte. Alle disse koftene finner du oppskrift til i Kofteboken 2.

   Slett
 2. det lyder super, mon du vil lave noget tilsvarende i Danmark, er jeg frisk på at hjælpe. Jeg har i mange år samlet på kofter i Danmark og Norge og elsker at det er blevet moderne med de gamle sager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært hyggelig å komme til Danmark en gang.

   Slett
  2. Og veldig moro å høre at du blant annet sparer på norske tradisjonelle kofter!

   Slett
 3. Flott kar i herlig antrekk. Beste bloggen eg veit😀
  Koser meg med innlegga dine
  Klem frå Stord

  SvarSlett
 4. Hva heter koften som mannen som bærer ved har på seg? :)

  SvarSlett
 5. Hva heter koften som mannen har på seg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er Hjerkinn.
   Den finner du oppskrift til i Kofteboken 2.
   Vi har den med til både herre, barn og dame :O)

   Slett