onsdag 9. mars 2016

det er vårmåned, samme hvor mye det snør

"Det er mars og vårmåned, samme hvor mye det snør!"

I dag daler den nemlig lett og hvit på utsiden av vinduene her. Jeg holder meg inne med kontorarbeid, men drømmer meg bort til litt mer varme, spirer og uteliv. Og så måtte jeg ut en liten tur ut for å få en aldri så liten forsmak.  

I går kjøpte jeg disse tullipanene. De har en hvit farge, og jeg gleder meg til å se dem spire. Nå skal jeg bare finne et fint sted å sette dem. Inne. De får gi oss en blomstring her inne først, så kan jeg heller sette dem i jord oppe på gården siden. 

Det er ikke bare vi som er glad for mildere klima og grønne vekster som gror. Nå vet jeg ikke akkurat om disse tullipanene er god føde for bløte og gode dyr som dette, men litt snusing gjør nok ingen skade. Jeg har forresten ikke presentert våre firbente venner, men i leiehuset bor altså denne lille frøkna med oss. 


Og ikke bare henne, men også hennes lysegrå søster. Utrolig koselig med kosepuser som dette i huset, men utrolig deilig når de kan være mye ute også. Disse "ungdommene" har nemlig et høyt tempo når de ikke ligger langflate og maler. 

Tilbake til marsmåned. Det er vårmåned det. Den første i året. Samme hvor mye snø som ligger rundt husveggene. 

mars - april - mai

Dette vakre arket, der bonden er i full gang med pløying av åkeren, fant jeg på et loppemarked en gang. Sammen med en hel del andre "utrevne" sider fra en bok om årets måneder. Jeg syns det er usigelig vakkert, så alle disse arkene henger til vanlig over sengen vår i en snor. Slike bøker med akvarell-tegninger kan man være heldig å finne på loppiser eller i bruktbutikker. Jeg skal i alle fall holde øynene åpne. Det er jo tusen koselige ting man kan bruke dem til. Om man orker å rive ut... Hvis ikke er de nydelige å ha liggende fremme på bordet også. 

 
Så får man pendle mellom vinterens materialer og vårens spirer. Vi skal klare det. Lerkekonglene var jeg ute og plukket her om dagen. De minner meg om vinter og er superfine i dekorasjoner som hører den tiden til, men de fungerer jammen godt i overgangen også. 

Til sist et nyinnkjøpt porselensfat som oser vår. Gule roser og lilla syriner. Vi kan bare glede oss. Det er ikke lenge til snøen må gi etter og nytt liv bryter frem. Jeg kan nesten ikke forklare hvor mye jeg gleder meg til det. Alle årets sesonger er topp, men jeg vet hvilken som er aller best, og den ligger ikke langt unna nå!

En god vårdag ønskes dere alle uansett vær!

8 kommentarer:

 1. Ja , vår månden er like lunefull vært år, vi har hatt fint v'r ei god stund nu, men nu meldes det om regn og sludd her de kommende dagene.

  Fine pusikatter du bor sammen med, æ har også kjøpt samme hvite tulipaner som deg :)

  Fine bilder, ha ei fortsatt fin uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. En fiiiin uke til deg også, Lisbeth. Og en god helg som snart kommer.

   Slett
 2. Tusen takk for gleden du sprer ved å dele vakre bilder og ord! Der fikk du lokka vårfølelsen fram hos meg også. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre! Gooood vårdag til deg!

   Slett
 3. I enjoyed this post. Winter here has brought rain and more rain! The flowering cherry trees are beautifully pink with blossoms now, and we have daffodils, hyacinths and crocus in bloom. I love tulips, but do not bring them into the house, as our cat has eaten the leaves before and tulips are poison to cats. Be careful to keep your kitties from eating them.

  Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. *Thank you Linda. I will remember this. I will keep my kitties, so I will put the tulips where they can´t reach it. // You have real spring going on in USA now! Here it´s still snow, I and I really looking forward to see it melt. // Have a really nice and warm spring day, Linda!

   Slett
 4. Såååå nydelege bilete og så innbydande - gode idear og tips! Takk! ANE

  SvarSlett
 5. Hei, jeg er glad i å titte og lese på bloggen din, Livs lyst. Får gode minner fra barndommen og hytta vår, farmors gamle barndomshjem i Østerdalen. Er fortsatt glad i den enkle, rustikke stilen og i gamle ting som hadde nyttig bruksverdi. Nå pynter jeg med dem, bla en vakker bærplukker som bærer preg av flittig bruk. Ble interessert i Mars-bildet ditt, da jeg har skaffet meg boken den kommer fra. Den heter "The country diary of an edwardian Lady" og er opprinnelig fra 1905. Det er en vakker dagbok skrevet og illustrert gjennom et kalenderår av Edith Holden. Den tror jeg du kommer til å like! Jeg fikk tak i den pent brukt på nettet. Nå bor jeg i England, helt på kanten av London, ikke langt fra vakker engelsk "country side". Ser fortsatt frem til å se glimt av den norske landlige stilen, for jeg liker fortsatt den også!

  SvarSlett