torsdag 10. mars 2016

enkelt tulipantips

"Det enkle er ofte det beste." 

Jeg er en av dem som syns det. Det som er enkelt å gjøre, som ikke tar for lang tid og som blir fint, er filosofien jeg liker. Det ble en slik løsning jeg valgte med tulipanene jeg kjøpte her om dagen. I stedet for å sette dem i en tradisjonell potte, valgte jeg å dele dem i to. 

Jeg fant frem to gamle glass fra skapet, og puttet både tulipanene og jorden nede i glassene.

I jorden stakk jeg også ned noen tørre grener med puselabber. De satte jeg først i vann, lot dem stå til de begynte å springe ut, så tok jeg bort vannet. Slik stopper man puselabbenes prosess, og de forblir gode og bløte istedet for gule og dryssende. Og blir tulipanene litt tunge og hengslete når de etterhvert blomstrer, kan pinnene brukes som en liten støtte. To fluer i ett smekk altså!

Så fint det er når løkene syns litt gjennom glasset. Det ene glasset fikk også en liten hyssingstump. Det hadde vært plass til både flere tulipaner og kvister oppe i glassene, men nå var det dette jeg hadde tilgjengelig. 

Simple as that!
Det var jo dét dette skulle være: enkelt å gjennomføre.
Og visst ble det koselig på kjøkkenbenken, gjorde det ikke?

6 kommentarer:

 1. Så lurt og gjøre det slik, det var kjempefint :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. De var bare fine de tulipane i Norgesglass.

  SvarSlett
 3. Hei - lenge siden jeg har vært inne på bloggen din nå - har vært litt fraværende i bloggverdenen i vinter...! I stedet for å skrive små kommentarer på alle de fine innlegga dine jeg har kikket innom i dag, skriver jeg en samlekommentar her:) Det var så fint å ta denne reisen i din verden i dag - du har en utrolig evne til å fange det meningsfulle og livskraftige i kvardag og nære omgivelser! Det går ann å tro på det du viser, det er ikke overstylet eller usannsynlig på noe vis - dine innlegg handler mer om å ha blikk for det som ER - ikke legge til all verdens dilldall for å skape stemninger som ikke oppleves virkelige....! Det er så lett å tenke at du er så kjent og så "borskjemt" med ros for det du gjør at det ikke er noen vits i å kommentere hos deg. Nå gjør jeg det likevel, og takker for at du holder stilen du er så god på, at du ikke endrer den retningen du har staket ut for bloggingen din men fortsetter å levere kvalitet. Du gav meg litt mot i dag, til å fortsette å SE, til å fortsette å stole på at det JEG opplever som viktig faktisk ER nettopp det, og til å lete etter livskvalitet i det jeg har....sjøl om det ikke alltid er så enkelt..... Takk - i dag gjorde du en forskjell for meg:) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Synøve. Tusen takk for all verdens gode ord fra deg! Du skal vite at det gjorde godt. Veldig godt.

   Slett
 4. Rett og slett helt skjønt!!!
  Våren altså :)))
  Toveklem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne våren altså. Ingenting slår den :O)

   Slett