fredag 27. august 2010

OBS! STERKE BILDER...

Huset Thomas og jeg bor i er et sveitserhus fra ekstakt år 1900. Det er bygget i enkel bystil uten alt for mye snekkerglede (utskjæringer). Stakittgjerdet er det originale som alltid har stått her. Grunnmuren og en del av kledningen er også original fra byggeåret, men Thomas har måttet heise opp (ja!)den ene enden av huset og han har lagt nye grunnbjelker der. Alle rør er byttet både inne og ute og det elektriske er nytt i første etasje.

Da skulle man tro man var ferdig. Men....

-...vi bor under en grønn kalesje og gangen opp til andre etasje ser slik ut....

Thomas (og gode hjelpere) tar seg av takjobben, mens jeg har tatt fatt på rivningsarbeidet inne (med litt hjelp i høyden. Takk Å!). Jeg er faktisk nokså god på å rive NED. Det er litt værre å bygge OPP IGJEN... Men dere skjønner jo hvem som gjør det!

I går satte jeg i gang med å rive av teppet her oppe. Det var et deilig lag med linoleum under der igjen, og de har ikke gjort noen dårlig jobb for å si det sånn. Det hang meget godt fast og det sitter igjen masse lim og papp her enda.... Så hvordan får jeg bort dette??? Her tar jeg gjerne i mot gode råd!! Jeg lurte på om vi må slipe...?

Samtidig som dere ser, henger ledningene og slenger om dagen. Her er vi i full gang med det elektriske i andre etasje også. Med god hjelp av kyndige elektrikere så klart ;O)

Men det er kanskje håp for denne trappegangen? For under alle 60-talls-platene, befinner det seg en skatt i form av original fas-panel! Den er gul nå, men vi kan i alle fall skimte 4 andre farger. Og gjett en gang hvilken farge det OGSÅ har vært?!! ;O)

Tror dere det er håp?? Jeg skal hoppe i arbeidsdressen og rive mer nå. Underveis tar jeg pauser og bilder. Og så klart får dere følge med i prosessen videre. Hvis dere har lyst?!!??

English: The first picture are our house. A white old house from the year 1900. The barrier are old and original like some of the walls. The electric on the ground floor is finished, but we are doing the electric now in the first floor. And while Thomas (and his good helpers) are working on the roof, I`m inside and taking the "walls" down. And under the plates from the 60`s, I have found lovely walls of wood. So I will now put on my workingdress and take down more plates. Then I will show you how the work will go on, if you want to see?!!!

42 kommentarer:

 1. Heisann:)

  Lykke til:)
  Spennende å følge utviklingen:)
  Ha en strålende helg.
  Klem fra Kari:)

  SvarSlett
 2. Jeg blir gjerne med på reisen:))) Den turkisfargen er mye brukt på min families landsted! Huset er bygd i 1860, men vet ikke når de malte den fargen. Utrolig mye flotte farger brukt på dn tiden!

  Klem
  Benedicte:)

  SvarSlett
 3. das sieht nach sehr viel arbeit, aber auch nach einem großartigen ergebnis aus. von außen spricht mich das haus sehr an - ich würde auch meine ganze energie in die sanierung stecken. es lohnt sich ganz bestimmt!

  liebe grüße

  VINTAGE

  SvarSlett
 4. Oj, nå kom jeg på noe jeg tydeligvis har fortrengt fra mitt eget oppussingsobjekt... Å fjerne lenolium er noe av det værste jeg noensinne har vært med på! Har absolutt ingen gode tips annet enn å tilgi seg selv for all banningen underveis..

  Lykke til videre, gleder meg til å følge med fremover!

  SvarSlett
 5. Akkurat slik så panelen i gangen i bryggerhuset før. Jeg gikk løs med skrape for å få vekk alt som var løst og alle ujevnheter. Etterpå heftgrunn. Da var det lett så se hvor det var nødvendig med sparkel eller akryl. Pussing, vasking og 2 strøk med LADY olje 40, da ble veggen perfekt. I et gammelt hus skal veggen ha "levd litt" og må ikke være for perfekt.

  SvarSlett
 6. Jeg har veldig LYST til å se mer i alle fall :D Så artig med slike prosjekter, håper egentlig litt på at vi kjøper en skikkelig shabby leilighet til våren så vi får satt vårt eget preg på den :D

  Stine

  SvarSlett
 7. ja dette var sterk kost :)
  Lykke til -dere er utrolig dyktige som hiver løs...

  Ha en fin helg!

  KLEM

  SvarSlett
 8. Det er GØY å pusse opp, men gosh for et slit det er også. Da inn og dag ut. Slik er det hverfall for oss (hoveddelen av vårt hus er opprinnelig fra 1925).

  Håper vi får se masse bilder av fremgangen. Jeg tipper dere kommer til å få det innmari fint.

  SvarSlett
 9. Tja, barkespade er et godt redskap for og skrape bort limet. vi brukte det i gamle huset vårt, da vi skulle fjerne limet som vegg-til-veggteppene var festet VELDIG godt med. Den er rett i enden, med skaft på. Panelet blir nok flott når dere blir ferdig. Kult og ta vare på det som er å ta vare på. folk flest hiver opp plater og sånt, men jeg syntes det er herlig å ta vare på noe av det opprinnelige. Lykke til:DDD Hjertedama/ Grethe

  SvarSlett
 10. Hei Liv, så koselig hus, mye arbeid, men det blir ferdig en gang. Synd at originale innedører er byttet ut med de stygge brune. Vårt sommerhus er også bygget i sveitserstil uten for mye pynt på, her har jeg en original dør som du gjerne skulle fått hvis veien ikke var så lang. Ha en fin helg, kos deg med rivingsarbeidet. Klem.

  SvarSlett
 11. Ja, vi har lyst!! :-D

  Ha en strålende jobbehelg!

  Klem Helene

  SvarSlett
 12. Masse jobb! Men det er klart det er håp! Syns det er så moro at dere også elsker denne flotte grønnfargen. Den går igjen i hele mitt interiør... Og nå jobber dere på gangen.. hi hi, det gjør jeg også!

  = KAOS!!!! Men håpre det blir bra tilslutt...

  jeg er SÅ missunerlig på bryllupsbildene deres forresten! *dån*

  Da foreldrene mine pusset opp kjøkkenet var det slikt belegg. Husker ikke hva han pappa gjorde for å bli kvitt elendigheta, men jeg husker GODT at jeg hang meg fast i limet, barfot, og flådde meg selv under foten da jeg rev meg løs... :( AU! Anbefales ikke... å lime seg fast til gulvet!

  Ha det gøy med oppussing!

  SvarSlett
 13. Jeg har fjernet linoleum fra hele huset mitt ved hjelp av barkespade. Man får ganske god teknikk etterhvert, og da går det greit. Husk å sørge for at bladet er skarpt, det bør slipes innimellom. Masse lykke til!
  Leena

  SvarSlett
 14. Hej du fina!

  Vi hade en likadan syn i vår trappa för några år sedan och mannen min tog bort det gamla limmet med hjälp av en värmepistol och en spackel. Sedan slipade han hela trappan med en slip. Mycket arbete, men det blir fint när det är klart :)

  Ert hus är så vackert och ni kommer att få en underbar trappa när ni är klara, det är jag säker på!

  Kram och ha en fin helg ♥

  Mia

  SvarSlett
 15. Hei hei :-)
  For et søtt lite hus.. :-)
  Jeg hadde prøvd meg med malingsfjerner på limrestene. Så hadde jeg sett an resultatet litt. Noen malingsfjernere kan gulne gulvet litt, så da hadde jeg nok tatt et sveip over med pussemaskin etterpå.
  Det er utrolig flott med gamle hus. Alltid fine solide materialer i bunnen :-)

  Hilsen fra Astri

  SvarSlett
 16. Hehe..slik er virkeligheten med gamle hus, det ser heselig ut før man begynner og mens en holder på. Gøy å følge utviklingen fra start til mål..Det blir nok kjempe lekkert når dere to er på jobben. Ha en flott helg, klems...

  SvarSlett
 17. Oi, for ett spennende prosjekt! Det kommer sikkert til å bli en drøm av ett hus,-etter mye jobb! :o) Jeg skal ihvertfall følge deg på veien,-det skal bli spennende :o) God helg*! Klemmer

  SvarSlett
 18. hei!

  Sø spenande det ser ut, elskar å rive upp og av... finns så mange skattar under belegg og plater... :) He desverre ingen gode råd å gje deg, reiv av belegg i gangen i fjor, men det va spikra (!!) fast... eg måtte ringe etter hjelp faktisk heheh...:)
  Ønsker deg lykke til med jobben!! Gledar meg te å sjå resultatet :)

  God Helg!!

  klem frå Sigrid

  SvarSlett
 19. Dettw blir spennde:-) dere har litt å gjøre og jeg gleder meg til å følge med videre. Ha en flott helg. Hilsen Lilli

  SvarSlett
 20. Lykke til videre med riving og oppbygging!

  Gleder meg til å se prosessen videre, og resultatet ikke minst!

  SvarSlett
 21. Lykke til!

  Dette vert veldig flott :-)

  God helg!

  SvarSlett
 22. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH my god!!!!!!!!!! what an adorable house!!!!!!!!!!!*sigh*....lots of work but then you have a masterpiece!!!!!*mumble*....(little bit jealous;))

  Happy weekend!

  X
  Lynda

  SvarSlett
 23. Ja, du verden!
  Jeg slutter meg til noen tidligere innlegg og anbefaler en godt slipt barkespade. Barkespader kan brukes til så mangt. Du må nok pusse også, men spaden tar grovarbeidet.
  Lykke til videre!
  Sensommerhilsen Liv - som har holdt på i sitt gamle hus i 25 år, og ferdige blir vi vel aldri :-)

  SvarSlett
 24. Åhh, for en jobb!! ;) Men det blir nok superlekkert etter mange timers arbeid og din kreativitet!!!

  Om du ble nysdgjerrig på hva jeg skulle bruke vinduene til så har jeg vist bilder idag for hvor de er tenkt ;) Tror det blir veldig bra!

  Ha en fin kveld! ;))

  SvarSlett
 25. Heihei:D

  Mye arbeid, men tenker med en gang at om noen får det til så er det deg;) hehe.

  Har et tips til gulvet ditt, men du kan nok sikkert få bedre tips andre plasser:P Vi måtte skrape av et slikt gulv på kjøkkenet i leiligheten vår og det var helt grusomt. Satt utrolig godt fast med lim og jeg satt og skrapte med en slik man sparkler med:P Vi kjøpte en skrape på biltema(ligner på de man skraper grillene med på gatekjøkken) og da fikk min kjære skrapt det bort veldig greit. Men som sagt, finnes sikkert bedre råd;) hehe.

  Lykke til i hvert fall og god helg! Gøy å følge med på bloggen din:)

  Silje

  SvarSlett
 26. Hehhe! det er nettopp dette som er så herlig med gamle hus som engang har blitt ødelagt av modernisering...under alle lag ligger gamle skatter! Selv bor vi i et fra 1903. God helg til deg :-)

  SvarSlett
 27. Hehe! det er nettopp dette som er så herlig med gamle hus som engang har blitt ødelagt av modernisering...under alle lag ligger gamle skatter! Selv bor vi i et fra 1903. God helg til deg :-)

  SvarSlett
 28. Oj, oj, så mycket jobb ni har! Ja du, en sån trappa är inte det lättaste!
  Några jag känner som hade liknande lade helt enkelt träet ovanpå det hela! Kanske en variant...?!
  Ett underbart hus ni har, men jag förstår att det är mycket att göra här och där...!
  All lycka önskar jag er/dej!
  Klem
  Lisa

  SvarSlett
 29. Tøffinger! :)

  Vil gjerne følge med i arbeidet med huset, ja. Ønsker dere lykke til.

  :) :)

  SvarSlett
 30. A lot of work! But it will be a gorgeous house when you have finished it. Would love to know more about it. Hugs Yvonne

  SvarSlett
 31. så utrolig deilig det var å se disse bildene. er godt å vite at vi ikke er alene om slke store og nesten "håpløse" prosjekt. jeg har pusset trappen i vårt hus i flere måneder nå. Først av med teppet, lenolium, myyyyye lim, 3 ulike farger med maling og lakk. Og i dag ble jeg endelig ferdig!!! Så da skal den lakkes i morgen. Noe jeg gleder meg veldig til. Føler trappen er hjertet av huset, og er full av sjarm. Det blir nydelig når du blir ferdig. Det er mye jobb og strev, men det er absolutt verdt det! Ønsker deg masse lykke til, og jeg gleder meg til å se resultatet!!

  SvarSlett
 32. Gammel linoleum er oftest limt med egalin...dette fjerner du best ved å bløte det med vann,deretter skrape og vaske bort. Det blir en slags leirevelling av det..og er noe ordentlig søl, men det funker.
  Slip og lakk etterpå, og gulvet er godt som nytt:)

  Mvh Nannah.

  SvarSlett
 33. Gratulerer med vel overstått. Så vakre bryllupsbilder du viser.
  Ja, her er det bare å brette opp ermene - det blir et bra prosjekt dette.

  SvarSlett
 34. Hei Liv! Dette ble flashback for meg!! :-) har for ikke lenge siden fjernet lag på lag fra trappa vår, og begynt å male den.. Trappeoppgangen vår ser nesten helt lik ut, og vi har også funnet gammel faspanel på veggene i oppgangen.. Er her jeg har tenkt å testmale med hammershøi, som jeg nå endelig fikk tak i en prøve på :-) Ha en fin kveld! Klem

  SvarSlett
 35. Jeg gjetter på en fiiiiin grønnfarge i trappegangen. DET hadde vært fint, det :-) Jeg ville brukt malingsfjerner på limet først, for å se om det går av da. Hvis ikke er det vel slipemaskin, vil jeg tro. Jeg er spent på om dere får opp bakelitt-bryterne deres. Vi hadde ikke råd til å gå for det. Ny strøm til 400 kvadratmeter kostet skjorta :-)
  Dessuten ville nok elektrikkeren vår fått fullstendig hetta hvis vi kom trekkende med sort bakelitt. Det er mange norske håndverkere som har MYE å lære om kulturvern og restaurering!

  Jeg håper dere får det til, for bryterne er superfine!

  Lykke til med dagens dont!

  Marie i Fattighuset

  SvarSlett
 36. Det er alltid så deilig å bli ferdig med noe, men etter å ha kjøpt hus fra 1965 innser jeg at det ALLTID vil være noe vi må utbedre eller vil forandre på. Vi holder nå på med badoppussing. Eller foreløpig er det riving, og ting tar tid... Håper bare vi blir ferdig på de neste 6 ukene siden jeg har termin 10. oktober. Føler med dere i oppussingsarbeidet, og følger gjerne med framover hvordan det går. Er jo morsomt å pusse opp også, slitet glemmes fort når man ser resultatet begynner og ta form. Lykke til. Klem

  SvarSlett
 37. Bom dia, é um prazer te conhecer.
  Também sou apaixonada pelo velho. Temos uma casa em uma cidade turística aqui perto da capital onde moro, a cidade se chama Goiás Velho, foi a primeira capital do estado de Goiás, e era onde os mercantes faziam as suas paradas.Com isso a cidade foi muito movimentada no século 18 ao começo do 20, formando muitas histórias. A nossa é do ano de 1886, com 6 quartos e janelas enormes em madeira maciça, e esta situada em frente a ptaça principal.Era para termos começado a reforma este ano, mas por problemas financeiros, acabamos por atrasar novamente, não a vejo a hora, fiquei mais ainda com vontade, depois de ver os seus posts hehehe.
  Tenho um blog onde divulgo meu trablho, desinvolvo com objetos de descartes domésticos peças de decoração, gostaria muito de receber a sua visita.
  Abraços e novamente é um prazer te conhecer.

  SvarSlett
 38. Morsomt at du har lagt ut bilder av huset og viser alle stilene fra huset ble bygd. Et så gammlet hus har jo hatt så mange stiler. Lykke til med oppussingen, kommer til å bli vakkert hos dere.

  SvarSlett
 39. ÅÅåååå, vilket underbart hus, det kommer bli så fint, underbart kul att ha renovering framför dig,,, tänka och klura ut varje rum, mums så kul...

  Kram josse

  SvarSlett
 40. Hei og hå, Liv! For et herlig hus, og helt klart med masse potensiale. Ingen tvil om at dere har (og får) en perle her. Nydelig, rett og slett!

  Nydelige er også bildene av dere som et vakkert brudepar. Skjønn brud og stilig brudgom. Nydelig... og så koselig for oss å få se. Takk til dere begge to.

  SvarSlett
 41. heisan Liv..

  det kan bare bli bedre... spennende å få følge dere i dette prosjektet..

  Lykke til
  klemmer =)

  SvarSlett
 42. Vi hadde samme gulv og ja det var arbeid,vi helte på vann og skrapte til den store gullmedaljen,under var det gammelt tregulv som vi slipte og lakket,resultatet ble kjempe bra,men vi gjør det ikke igjen:9Lykke til det blir bra tilslutt,Klem Linda:)

  SvarSlett