torsdag 26. august 2010

HVORDAN LAGE VANN MED MINTSMAK!?! JEG KAN FORTELLE!

Her ser dere det deilige og forfriskende vannet! Jeg skal fortelle.
Men aller først: TUSEN TAKK FOR ALT DERE SKREV OM BILDENE JEG LA UT I GÅR! Man føler seg jo litt sårbar når man legger ut slike private bilder. Og da var det jo utrolig koselig at så mange likte det de så og kunne skrive så oppmuntrende og fint tilbake! Tusen takk igjen!

Her har dere  meg i dag. Stående ved kjøkkenbenken. Jeg øver jo på å bli god husmor jeg vet du ;O)
Her er det stor dugnadsånd for tiden. Vi lever fortsatt under et halvt tak og guttene jobber på spreng når de kan for å få det ferdig. Og i dag har jeg hjelp i 2.etasje. (Jeg får fortelle litt senere hva som skjer der.)
Men saken er den: at jobber man, blir man tørst!

Og jeg har lært hvordan jeg skal få mintsmak på vannet! Jeg er så utrolig glad i den smaken. Og av husfruen i EN HEIM BLIR TIL, fikk jeg jammen en stor avlegger av denne mint-planten. Den ligner på sitronmelisse, du gnir litt på bladene, men så lukter den deilig mint istedet!

Du river rett og slett bare av noen blader og putter i vannet. Jeg har fyllt flere (blant annet gamle melkeflasker) og puttet dem i kjøleskapet. Husfruen lurte på om jeg hadde fått satt planten i jord... eh... du ser at den står her. Men jeg har i alle fall satt den i vann. Så skal den plantes ut snart! Selv om jeg aller helst ville hatt den tilgjengelig på kjøkkenbenken! Kanksje jeg kan putte den i en potte og ha den inne????? Noen som vet??

Ja, her står den i alle fall nå. På vårt vesle kjøkkenbord i vårt lille kjøkken. Inntil videre...

Ha en fin dag kjære besøkende her på LIVS LYST! Takk for alle gode ord og tilbakemeldinger. Mail og spørsmål (som jeg prøver alt jeg kan å svare på...) Jeg skulle ønske jeg kunne be dere hjem hele gjengen!! O)

Klem fra Liv

English: I have got a plant witch has a taste of mint! It`s smells so lovely. You can only rub the leaf a little and you will smell it! And if you put some in the water you can taste it too! So i have put some in bottles of glas and they are now standing in the fridge. So when the guys who is working on our roof need something cold to drink I can serve them water with mint! You see me standing by the kitchen bench. I`m still working on beeing a good housewife! O)

16 kommentarer:

 1. Så koselig dere har det på kjøkkenet! Har vært litt husmor selv her i dag jeg, fått ryddet og vasket opp, så nå leser jeg blogger med god samvittighet her.

  Og du; er det alt husmorsarbeidet som har gitt deg den snasne sprettrumpa eller? ;) Hihi!

  Superfine bryllupsbilder- jeg liker godt at de reflekterer smaken deres :) Kontrastene med de råe veggene og den nydelige brudekjolen din var helt perfekt!

  Smil fra Stine :)

  SvarSlett
 2. Låter uppfriskande det där med mintvatten, men var får man tag i en mintväxt?
  Vackra bilder i ditt förra inlägg med bröllopet! Kram Marie

  SvarSlett
 3. Helt enig med Stine over her :)
  Virkelig fint kjøkken, og fin jente :)
  Og bloggen din er det alltid herlig å titte innom. Liker meg godt her.

  Klem

  SvarSlett
 4. Ååå så koooselig :)))))

  godt med sånn mint vann ja, og det er kjempegodt med bassilikum også:)

  SvarSlett
 5. God idé! Det så lekkert ut også! :-)

  SvarSlett
 6. den skal jeg prøve,men du må skynde deg og plante den ut,jeg har prøvd å hatt den inne og da gikk det ikke så bra:P

  SvarSlett
 7. Hei hei :-) tusen takk for hyggelig hilsen inne hos meg :-) selvfølgelig kan du legge meg til under restaurerings prosjekter hos deg. Kjempe koslig at du vil det.
  Jeg la meg til som følger hos deg for en stund siden.
  Digger stilen din. Kan vell si at jeg "stjeler" mye ideer hos deg..
  Mintvannet skal jeg også prøve :-)

  Ha en flott kveld!!!
  Smil fra Astri :-D

  SvarSlett
 8. YUMMMM I also like mint A LOT!!! Minttea for example....it feels like your inside has been cleaned after a cup of minttea;)....gonna try your water.....never thought about that....thanks for sharing!!!

  Love
  Lynda

  SvarSlett
 9. Sååå lurt :) Skulle da bare mangle at vi gir dere fine kommentarer på de nydelige bildene under. Men, skjønner at du føler at bildene var veldig private.. Er alikevel glad du delte dem med oss:) Skjønner at du har maange lesere, og mange blogger å titte innom.. Vi hadde alikevel vært glad hvis du kunne se innom vår:) Har fulgt deg siden starten:)

  SvarSlett
 10. Hello Liv,

  I would cut the plant in little stems with 5 or 7 leaves, I would then put them into water until little roots come out of the stems. Then I would plant them in pots and keep them inside (I got Moroccan mint some years ago and I planted it outside, like my other mint varieties, but moroccan mint cannot stand a South German winter.) So, to be at the safe side, I would keep them inside and plant them out next year...

  SvarSlett
 11. Hei, og tusen takk for tipset med mintvann. Høres deilig ut. Det skal jeg prøve ;-)

  Men du...for et sjarmerende og fint kjøkken dere har. Veldig fint!

  Kikket også på bildene fra forrige innlegg. Helt, helt fantastisk. Sååå nydelig!

  Hilsen fra
  HG

  SvarSlett
 12. Takk for godt tips, OG så utrolig nydelige bilder av dere!!!! kjempefint at du deler slike private bilder med leserne dine:)

  SvarSlett
 13. Hei. Først må jeg bare si at det var kjempefine bilder fra bryllupet deres. Morsomt å ta bilder på sånne steder. Jeg tror nok du skal plante ut mynten. Den er en staude og trives best ute. Det som også skal sies er at den sprer seg villig, så det være greit å avgrense den. Feks ha den i en krukke eller kasse. Du kan sikkert ha en liten avlegger av den inne, mens du har hovedplanten ute. Ha en fortsatt fin kveld. Hilsen meg som er stor fan av bloggen din.

  SvarSlett
 14. Nydelige brudebilder, du var en virkelig vakker brud! Og dere ser så lykkelig ut!<3 Klem fra Heidi

  SvarSlett
 15. Hei. Så utrolig fin blogg du har. Skjønner at det kan være mye jobb med huset. Her bor vi i ett hus fra 74, og har måttet totalrenovere badet pga stokkmaur, vi har også revet ut veggtilvegg tepper som var i alle rom og fjernet gule eikepanel vegger. Og jeg synes det var mye jobb, så har medfølelse med dere. Men huset deres kommer til å bli kjempelekkert.

  Jeg kjøpte mintplante i fjor og den står ute i staudebeddet, den er blitt kjempe stor, kutter den kraftig ned ettpar ganger i løpet av sesongen. Bruker bladene til bla. mojito, te og hjemmelaget mintgele. Kjempe godt og lett å lage. Ellers kan man ta av bladene på høsten og fryse de ned, så har man hele året. Skal prøve mintvann det høres friskt og godt ut.

  Takk for innblikket i deres liv. Blir nok følger av denne bloggen, kjempe inspirerende

  SvarSlett
 16. Slik en var det;) http://www.biltema.no/no/Bygg/Maling-og-Fuging/Verktoy/Gulvskrape/

  SvarSlett