fredag 8. oktober 2010

JEG TRENGER DERES HJELP!!


Jeg syns det er så vanskelig jeg... med gardiner... Jeg finner liksom ikke gardiner som passer godt 
nok til det gamle interiøret. I stuen har vi ikke gardiner i det hele tatt, på kjøkkenet henger en 
gammel heklet kappe. Den er jeg veldig glad i og kan vise dere senere. Men hva gjør man der 
man har behov for å dra for om kvelden? Som på soverommet... Jeg har funnet èn løsning i alle fall:

På gardinstangen her i soverommet vårt, har jeg rett og slett hengt opp gamle sukkersekker (ytterst). De er sprettet og sikkert blitt brukt til gardiner før også? Sammen med dem har jeg hengt gjennomsiktige lange gardiner fra Ikea. Alt i hvitt, så her slippes lyset i mellom. Men det går fint, lettere å stå opp om morgenen da! ;O) Jeg syns dette er sjarmerende og fungerer. Men jeg skulle veldig gjerne hatt noen flere forslag på hva man kan bruke til gardiner. Derfor spør jeg dere om hjelp. Hva bruker dere? Hvor har dere tilfelle fått tak i fine gardiner som passer til hjemmene våre?! Dere har jo helt sikkert fine gardiner i stuer og på soverom. Vil dere dele med meg?

Jeg gir derfor ut en utfordring her i dag: Lag et innelgg på bloggen din om hva slags gardiner du har (uansett hvor i huset) og legg igjen en kommentar her slik at jeg kan ta en titt inn til deg! Og blir det mange, må jeg kanskje lage et arkiv her i LIVS LYST høyre kolonne: Tips til gardiner i "gammelt" interiør!


Redigert: I KOMMENTARENE FINNER DERE GODE TIPS TIL GARDINER! HAR DU ET TIPS? LEGG GJERNE IGJEN EN KOMMENTAR HER!

English: I think it`s so hard to find curtains who fit to the "old" interior style... In our bedroom I have old sugar bags as curtains. White. I like that, but I need more ideas, because we have no curtains in the livingroom windows... Do you have a tip?? If you want to show what you have done in your home, please make a post in your blog and tell it in a comment here on LIVS LYST. If we are many who makes posts like this, I maybe will make a arcHive i the right column here on LIVS LYST.

23 kommentarer:

 1. Jeg har laget et innlegg om lysskjerming på soverom.
  Og hvor viktig det er å ha det mørkt.
  Rullegardin er både enkelt og stenger lyset ute så man får en god natt søvn.

  http://smaadrommer.blogspot.com/2010/03/lite-svn-farlig-for-vekta.html

  Kanskje ikke det peneste, men ikke det styggeste heller.
  Mener nå jeg da :)

  Lykke til.
  Syntes gardinene dine var fine jeg.

  KLEM

  SvarSlett
 2. Din tunna gardin där är väl utmärkt, men kanske inte stänger ute ljuset som man vill i ett sovrum!
  Själv har jag rullgardin på torpet - fungerer utmärkt! Det är en vacker sak från Jysk med svagt målade pioner och lite text..!

  Ha det gott!
  Lisa

  SvarSlett
 3. Ser så vackert ut....jag har inga problem, säljer ju massor utav gardiner i min gårdsbutik...och själv är jag förtjust i gammeldags hissgardiner och spetslängder...så problemet är här löst...men det finns oxå rum här hemma där jag inte har några gardiner alls för att fönstren är så vackra som dom är...ha en fin helg,

  klemmer VIOLA

  SvarSlett
 4. Hei hopp !
  Jeg har tatt i mot utfordringen din og laget et lite innlegg fra hytta. Ha en flott Fredag og god helg. Syns gardinene dine var kjempefine ;)

  SvarSlett
 5. Ta en titt hos "Kreoline" hun syr nydelige gardiner, dessverre er hun alltid så travel, hadde håpet på litt hjelp jeg også. Lykke til!

  SvarSlett
 6. Har du sett det nye settet på Hansen og Dysvik? De er hvite eller beige (lin) med monogram. Gardinene har slike knytehemper øverst, liftgariden er slik man ruller opp og knyter, også med monogram. Jeg har en hvit lystett rullegardin inni vinduet, og en slik liftgardin utenfor listene, den skal nemmelig bare tres inn på gardinstangen! Med så store vinduer som du har ville det vært knallfint med liftgardiner og de vanlige utenpå kanskje? Er i utstillingsvinduet på Hansen og Dysvik, Down Town. Verd en kikk, passer supert inn hos deg!

  Klem Merethe

  SvarSlett
 7. http://solhaugpettersen.blogspot.com/2010/09/nye-haustgardiner.html

  her er eit gardin innlegg eg laga for ei stund sia☺
  Spørs om dei passe inn i dinnydelege "gammeldagse" stil men☺

  God helg☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 8. Hei, og takk for koselig kommentar her for leden dag ;) Liftgardin/ "knyttegardin" er min favoritt! Da kan du ha rullgardin bak, så den bare synes når du trekker den ned om kvelden! Liftgardinen/"knyttegardin" slipper inn mye deilig lys på dagtid ;) (Et eksempel på bloggen min, dette er en kjøkkengardin vel og merke)Har hatt takvindue på soverommet til nå, men når tilbygget er ferdig må jeg også ha gardiner til soverommet! Og jeg tror nok det blir en liftgardin!

  Anette

  SvarSlett
 9. Hei.
  Jeg vet ikke om jeg kan kalle gardinene mine gamle, men hjemmelagde er de i hvertfall.Jeg er ikke så begeistret for gardinstenger, så jeg blunket pent til gutta på maxbo og fikk de til å kappe noen lister for meg:) Så kjøpte jeg linstoff og klippet opp noen gamle gardiner som jeg knøt rundt. Hos meg er det også innsyn så jeg måtte ha noe jeg kunne dra ned hvis jeg ville.
  Vel, uansett - her er de http://frkhanssen.wordpress.com/2010/05/

  SvarSlett
 10. Har hvite IKEA-gardiner på soverommet, pluss et gammelt pyntehåndkle som fungerer som skjerming :)

  Bordet er slik :) Da jeg kjøpte det, trodde jeg det var grått, men det viste seg at det bare var et tjukt, tjukt lag med støv og skitt! Etter et par runder med grønnsåpevann, ble det mørkebrunt :)

  Klemmer!

  SvarSlett
 11. Hei! Bor i gammelt steinhus, men merkelig mål på vinduer.... Her har jeg brukt linstoff i meter vare og blonder, nye og brukte som mellom verk. Enkel lift, f.eks. Stang en ei enkel tynn lekte, Og rullet opp med bånd etter ønske. Har de inni vinduskarmen. Så listen rundt vinduene kommer frem... Eller om en bruker de som vanlige side gardiner, men personlig vri. Men langsgående blonder...

  SvarSlett
 12. Har noen gardiner jeg er veldig glad i. Ta gjerne en titt på dagens innlegg hos meg.
  Synes de du har er veldig søte,da.

  Mange andre fine tips du har fått også!

  Lykke til med gardinene og ha en fin fredag videre, klem fra Linda

  SvarSlett
 13. Hei
  Da har jeg tatt utfordringen og blogget om gardinen våres.
  Nydelig hjem dere har.

  Klem fra meg

  SvarSlett
 14. Skulle gjerne tatt utfordringen din men jeg har allerede blogget i dag og jeg er for sliten til å dra frem kameraet og ta bilder nå. Jeg summerer opp kort.
  Gardinene våre er som følger: tynne voile gardiner fra Ellos og kid. Jeg bruker nesten aldri mye penger på gardiner. De fleste er hvite. På kjøkkenet har jeg noen gamle "trådgardiner". Kjøpt på en forretning lokalt her som er nedlagt. Det går stort sett i tynne gardiner her som slipper inn lys. Deili med lys!
  Ellos: http://www.ellos.no/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=35421&productId=223797&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

  Lykke til med gardinvalget :)

  SvarSlett
 15. Hei!!
  Tok utfordringen din jeg:-)
  Gå inn å se på mine gardiner!!
  Forslag fra meg er feks. hvite lingardiner med heklet mellomverk. Enten kapper eller lengder. Er ikke det fint i gamle hus da??
  Du hadde vel noe av det fra før også..!? Ellers er jo det enkle det beste, her også.. Lengder i lin eller blonder?? Men det skjermer jo ikke så mye da...ja, og så monogram da... det er jo fint:-)
  Kristin

  SvarSlett
 16. Hei, hei! Har laget et innlegg om noen gardinløsninger! Greit med en utfordring når blogg-innleggs-kreativiteten er litt laber!
  http://www.cissemosse.com/2010/10/gardiner.html

  SvarSlett
 17. Er så enig med deg, gardiner er vanskelig ! Selv om jeg har gardiner med blonder i min egen stue, tenker jeg at det enkle er oftest det beste. De gardinene du hadde valgt på soverommet var jo lette og luftige, og synes de passet inn hos deg :)

  Har laget et innlegg om mine gardiner, ta gjerne en titt :http://embla85.blogspot.com/

  Ha en fin dag !

  Hilsen Kine

  SvarSlett
 18. Hei! dette var en fin utfordring som jeg måtte tenke litt på. Jeg bor også i et gammelt hus og ønsker gardiner som passer stilen. På soverommet har vi ennå ikke fått opp noen ordentlige gardiner fordi jeg skal male der enda. Men jeg tenker at det hadde vært fint å sy liftgardiner selv i naturfarget (litt brungrått) linstoff. Disse ville jeg ha sydd i dobbelt stoff, og baksiden skulle ha vært i lystett stoff mens linstoffet var inn mot rommet. Slikt lystett gardinstoff har jeg kjøpt tidligere da jeg bodde i Nederland, men vet ikke om det finnes her i Norge. Om du er interessert kan jeg undersøke dette for deg i nederlandske nettbutikker. For å få den litt ekte gammeldagse stilen kan man hekle eller få noen til å hekle, en hvit blonde som man syr på helt nederst. Om du ønsker nærmere forklaring på hvordan jeg syr liftgardiner, så bare si ifra:-) Ha en fin lørdagskveld. Hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 19. Jeg har også laget et eget innlegg:
  http://bestemorshage.blogspot.com/2010/10/gardiner-i-huset.html
  Dette er lavkost løsninger.
  Jeg fant noen rester her som på sikt kan bli kopiert, men det er mange ting på lista før det.

  SvarSlett
 20. Hei Liv! Ligger et innlegg på min blogg nå, med høst-gardinene mine! Link: http://miasinterior.blogspot.com/2010/10/mine-gardiner.html Håper du har en fin søndag!! Klem

  SvarSlett
 21. hei !
  Jeg har nå lagt ut ett innlegg om sengetøy og gardiner på bloggen min.
  Det er da soverommet vårt det er snakk om.
  http://dengamlestil-desvunnetider.blogspot.com/

  SvarSlett
 22. använder gamla skolplanscher som "gardin"
  sen enkla virkade gardiner på längden med bara stolpar gärna i lite ulligt garn är oxå nåt jag har
  roligt när man kan hitta på annorlunda saker
  kram

  SvarSlett
 23. Hei. Her kommer mitt bidrag til "gardin-hjelpen":-)

  http://hidlesundet.blogspot.com/2010/10/nye-gardiner-av-gamle-tekstiler.html

  Jeg har brukt gamle, håndbroderte sengeoverkast av lin.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett