Årets ladning med plommesyltetøy står klar på kjøkkenbordet!
Stoffhettene fra i fjor er igjen brukt.
Jeg syns de er så skjønne med disse røde hettene som enkelt er klippet ut av stoffrester.
Rett og slett en koselig innpakning og jeg har ikke engang sydd rundt kantene.
Kun: mål til en passe store sirkel, klipp og fest med naturhyssing.
Egentlig kunne jeg tenkt meg å ha de stående på bordet en stund.
De skaper så stemning på kjøkkenet.
Men i dag er de satt ned i fryseren og nå skal det rasjoneres utover vinteren.
Eplene derimot, som er kjøpt av en lokal bonde, de får ligge fremme til de er spist opp.
Som dere vet, er jeg en husmor under opplæring ;O)
Og jeg tar til meg all kunnskap jeg kommer over om dagen.
Så jeg fulgte godt med i timen da min mamma og jeg laget plommesyltetøy.
Slik gjorde vi:
*Koke plommene i sil oppe i en kjele til skallet løsner
*Ta dem ut, skrell dem og ta samtidig ut steinen
(gjøres i flere omganger etter som hvor mange plommer det er)
*Hell til slutt alle de "rivde" plommene i en kjele for seg og tilsett sukker (etter smak. sur/søt)
*Ta av kjelen fra platen og rør inn litt sitrongelè
(slik blir syltetøyet litt stivere og får en anelse sitronsmak. En god blanding!)
Ha en fiiin dag alle sammen!
Hilsen husmora ;O)
***
Vil du se mer spiselig på Livs Lyst?
Sjekk ut LIV LAGA og SPISELIG oppe i rullgardinen.
Mmmm så godt ,)
SvarSlettNydelig innpakket <3
Ønsker en superfin dag!!
klem Anki
Så fint og helt sikkert godt! Takk for tips om "hettene" :) Femåringen vår var så heldig å få lage eplemos med farmoren sin. Selv har jeg planer om å lage hermetiske pærer i konjakk og vanilje :) Ha en tipptopp torsdag!
SvarSlettSaying all this is lovely isn't enough!
SvarSlettI can feel such a good atmosphere in your beautiful home.
I am just in love with your blog!
I am a long time follower and I always find so much inspiration here!
Thank you,
Francesca from Italy
Høres kjempegodt ut:)
SvarSlettJEg har som sagt ett plommetre her i hagen,men plommene henger så høyt opp at vi må nok ha en laaaang stige,men nå fikk jeg kjempelyst å plukke å lage syltetøy:)
Ha en flott dag
Klem fra Lill
mmm nydelig,
SvarSlettelsker plommer,
en herlig innpakning, å så lett,
ha en fin dag,
klem fra sylvia
Synst du er en flink husmor jeg! Fine stoffhetter du har, og så enkelt også da!
SvarSlettØnsker deg en fin dag.
Annette :)
Vakkert ingen tvil, men har du glass og hette i fryseren? Går det bra?
SvarSlettKlem!
They look so cute and tasty....
SvarSlettI love them..
Koselige bilder. Og fine "lokk" :)
SvarSlettÅååååå va duktig du är. Och burkarna med hatten är ju såååå fina!!
SvarSlettHa en fortsatt mysig dag
Lotta
Dette så i alle fall nydelig ut, og jammen er jeg ganske sikker på at det smaker nydelig også.
SvarSlettHøres ut som du er et godt husmoremne. ;)
Så koselig da :) Plommesyltetøy er jo kjempe godt.
SvarSlettSelv laget jeg eplesyltetøy tidligere i uken. Gleder meg til det skal spises gjennom vinteren.
Ha en fin dag!
Litt av en husmor, du. Jeg har så lyst til å lage hjemmelaget syltetøy og saft. Problemet er bare å få tid til det. Men det er jo utrolig sjarm. :)
SvarSlettmmmmhhh .... this looks so good!
SvarSlettHave a nice Day!
Klem
Esther
Hei Liv! :-) Så flink du er, hjemmelaget plommesyltetøy er vel noe av det beste som finnes! :-) Og bildene dine er nydelige og nostalgiske, som alltid! Her har vi bakt brownies idag, mannen er 30 år, og det må feires! ;-) Ha en god kveld! KLEM
SvarSlettHei høpp!!
SvarSlettja her har du scoret mange husmor poeng Liv!!
Flink har du vært,og koselig pyntet:)
Bare elsker den gamle Zalo flasken under her:)den ga hjertebank:)
Nyt helgen!!
Klem Linda:)