tirsdag 4. september 2012

NATURMATERIALER

Det klør i fingrene om dagen. Starten på høsten er jo som en deilig sensommer. Om dagen varmer og skinner sola fortsatt og jeg har på ingen måte tatt frem varme sko og klær enda. Men høsten er jo faktisk her og naturen har så vidt begynt og preges av det. Og da får jeg så lyst og ut i skog og mark. Plukke med meg naturmaterialer. Lage mosekuler, kranser og annen pynt. Får disse materialene her stå i skyggen, holder de seg like fine og grønne som da de stod med røttene plantet godt i skogbunnen. Så nå har jeg så lyst å lage en skikkelig stor og frodig mosekrans til å henge på døren. Når det lir enda litt utpå, tar jeg også disse materialene inn. I trau og på brett sammen med kongler og lys. Det er jo koselig da! Men foreløpig holder jeg meg til å ha det ute, må nyte det lyse og lette inne litt til. Men det varer nok ikke lenge før det skal synes at det er høst inne også. Men ikke heeelt enda. Man har liksom sine rutiner... hehe.

*Slike naturmaterialer skal vi også ta i bruk på kurset jeg skal holde. Det blir moro. 
Ha en fin dag! Jeg må ut og sanke litt jeg nå tror jeg ;O)

20 kommentarer:

 1. Hei:) Så flink du er! Dette blir kjempefint:) Jeg har også holdt på med dekorasjoner, med natur materiale, det var kjempegøy! Her ga du meg litt inspirasjon:)) Takk for koslig hilsen hos meg;)klem lille meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Inspirasjon på morgenkvisten. Ja, er det ikke gøy å holde på med naturmaterialer? Gøy, naturlig, frisk (luft) og gratis. Kan man be om mer?! Ha en fin dag!

   Slett
 2. ....very nice...i like your blog very much!!!

  Hugs Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. And I am so glad to hear!! Have a real nice day!

   Slett
 3. Du inspirerer stort og er så flink! Lagde moseballer og kranser etter at jeg så det hos deg i fjor :) Må ut i skogen å samle inn naturen nå, det er jo så flott å pynte både ute å inne med naturelementer :)Er dog enig i at det er vel tidlig å ta det inn ;)

  Ha en fin uke!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk og så gøy å høre at du laget både moseballer og kranser i fjor. Jeg er klar for en runde i skogen snart kjenner jeg ja. Vil lage en stor mosekrans... å, det er jo så gøy! Enda gøyere er å arrangere en jentetur ut i skogen og sitte og lage tingene der ute eller i hagen når vi kommer hjem. Anbefales! ;O)

   Slett
 4. Så nydelig bilde :) får kaskje prøve meg på mosekuler igjen da, hadde litt tykk tråd sist.

  så flott av du bruker av det nturen har til å pynte med :) men skjønner at du ikke vil ta inn høsten helt enda.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må vente bitte litt. Men det tar nok ikke så lang tid nå... Så fort det blir regnfullt og mørkere, kryper nok naturmaterialene inn ja. Fin dag til deg!

   Slett
 5. Å så fint! Veldig lekkert med mose og de glasserte kjeramikk krukkene sammen! Skulle veldig gjerne vært på kurset ditt, men det er dessverre litt for langt unna.. Ha en fin dag videre Liv!

  SvarSlett
 6. Svar
  1. Ja, dette må jo være noe for deg med det navnet på bloggen din ;O) hihi. Ut på tur!

   Slett
 7. Ja naturen byr på mykje vakkert og hausten er ei flott tid! Det er så herlig å gå i skogen og sanke materiale til koslige prosjekt. Men her herjar den første hauststormen, så då er det nok best å halde seg innandørs:) Koslig det også:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har sin sjarm det også! Her er det så varmt som en sen sommerdag igjen og jeg nyter det både inderlig og godt. Regnet og den kalde vinden kommer tidsnok... Men jeg klarer å kose meg inne jeg også. Er egentlig ganske god på det ;O) hihihi

   Slett
 8. Vilka underbara krukor.
  Kan man hålla mossan grön om man vattnar den regelbundet?
  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Mosen holder seg grønn og fin (men blir tørr) om den ikke står i direkte sollys. Har jeg den inne, holder den seg veldig fin. Litt lysere blir fargen, men ikke mye. Jeg har også prøvet med hell å dynke mosen med vann lenge etter at den er blitt plukket og da blir den bløt og fin igjen og kan jobbes med. Mose er supert materiale!

   Slett
 9. Hej Liv, I love your blog. I´m looking every day for nearly 2 years. What a pity that I´m not living in Norway. I would be so glad to take part at your course! Best wishes, Geli

  SvarSlett
  Svar
  1. I`m so glad to hear! Thank you for telling me :O)

   Slett
 10. Hei!
  Så herlig bilde med litt av hva den vakre naturen har å by på:)
  Blir bare så utrolig koselig på denne måten:)

  Klem Merete

  SvarSlett
 11. Hi hi, hadde glemt det der med bakomfilmen jeg.
  Så herlig med naturmaterialer, var i skogen og plukket blåbær og en liten høstbukett med lyng og blomster i dag, men mosen nøt jeg bare synet av foreløpig. Mulig jeg prøver meg på mosekuler i år jeg også, det har de brukt å gjøre mye på blomsterbutikken her i bygda og de er jo så fine å pynte med.

  SvarSlett