tirsdag 18. september 2012

SOM PLASSBYGD

 Som dere vet, så kjøkkenet vårt nokså annerledes ut tidligere. Det var mørkebrunt, hadde overskaper og er fra Ikea. Vi ønsket et annet uttrykk på kjøkkenet som stod litt mer i sammenheng med resten av huset og valgte derfor å gå litt til verks her inne. Vi ønsket ikke å bruke masse penger på det, kjøkkenet var jo nokså nytt i utgangspunktet. Vi gikk derfor for noen få/små endringer som ga store forandringer.

*Vi tok ned alle overskaper og bygde åpne hyller istedet
*Alt ble malt i en lyseblå farge. Både vegger og innredning fikk den samme nyansen
(Fargkoden finner du under RESTAURERING og FARGEKODER oppe i menylinjen.)
*Skapene fikk nye knotter og håndtak
(Knotter: gamle porselensknotter. Håndtak: kjøpt hos Fru Blaa.)
*Vi valgte å beholde den hvite platen fordi den rett og slett var for ny og fin til å hive ut.

For at kjøkkeninnredningen skulle se så plassbygd og gammeldags som mulig, plasserte vi de gamle porselensknottene midt på skapdørene. Dette var vanlig før, men det er sjelden jeg ser det nå. Bare begynn å legg merke til det ;O) Gulvlistene går langs hele innredningen og de ble malt i samme farge som gulvet. Også vanlig i "gammle darr". Kjøleskapet er integrert og ligger gjemt bak dørene som kan se ut som et høyskap. (Til venstre i øverste bilde.) Vi la panel på sidene der det opprinnelig var hele og rette plater. Slik ser dette skapet også mer plassbygd ut.

Vi er veldig glad for kjøkkenet vårt. Det er lyst og deilig og fint - syns vi. Det skulle ikke så mye til. Vi har beholdt det aller meste, men nå har man mye mer romfølelse her inne. Litt mindre skap å stu ting inn i, men det betyr bare at vi må ha litt mindre ting. Ting man kanskje ikke vet man har likevel - fordi de står langt inne i et skap man sjelden titter inn i...

26 kommentarer:

 1. Nydelig og nostaligsk kjøkken som absolutt står i stil til resten av huset deres.
  Så plutselig at du har skrevet oppskrift på hvordan "anonyme" kan legge inn kommnentar. Det var kjempe lurt. Jeg har så mange som sier at de gjerne vil legge inn kommentar, men ikke får det til. Håper det er ok at jeg tar ideen din og legger inn oppskrift jeg også :)
  Ønsker deg en super tirsdag :)
  Klem Yvonne

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart du må gjøre det. Kjør på! ;O)

   Slett
 2. Skønt køkken, jeg har også fået nyt køkken uden overskabe, der skal være hylder med knægte der ligner dem I har lavet. Mine skal laves efter en hylde min søster har arvet fra vore bedsteforældre.
  Marie Dejn, Danmark

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende det hørtes ut. Gøy med "kopier fra gamle dager"!! Lykke til!

   Slett
 3. Dette ble utrolig fint. Fikk samme følelsen som når jeg var hos besteforeldrene mine i "gamle dar". Og nydelig farge på kjøkkenet.

  Har også kjøkken som skal få en enkel make-over, så nå fikk jeg se litt hvordan mitt også kommer til å bli....en dag :)

  Ha en fin dag.
  Klem Inger

  SvarSlett
 4. Jeg bare elsker den bloggen din og man blir så inspirert av å titte her inne!!! Vi bor i et gammelt sveitserhus fra 1922 med furukjøkken(!)som nå skal fikses. Overskapene skal rives og nydelig dus blåfarge(mistenkelig lik den dere valgte) skal etterhvert males på underskapene. Gleder meg veldig til å se det ferdige resultatet. Du er en inspirasjon Liv og kjøkkenet deres vil man nok se igjen i flere hus :)

  Ha en herlig dag!
  /Toril

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Toril! Så spennende prosjekt dere skal i gang med.
   Jeg vil gjerne se bilder ;O)
   Hint hint

   Slett
 5. Hei, det ser ut som du har såkalte metrofliser over kjøkkenbenken, kan du opplyse merke, kjøpssted, pris på disse? Takk! mvh Eli

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eli!

   Disse flisene fikk faktisk Thomas i gave en gang. En stund før jeg kom inn i bildet... Så det vet vi desverre ikke. Men jeg tror det er nokså vanlige fliser. De er litt skråskjært i kantene.

   Slett
 6. er bare så flott det kjøkkenet :-)
  tusen takk for tipset om gulvlistene.....skal legge nytt gulv og da vil jeg ha sånne lister :-)

  klem tone

  SvarSlett
 7. Hei

  Veldig fint kjøkken og veldig smart det med å male lister i samme farge som gulvet det ble fint/er superfint hos dere. Skal tenke over det med knotter på skap fremover. Artig.

  Jeg har også ett lite spørsmål eller ett ønske til inlegg og det gjelder maling av gulv, ikke rent teknisk altså men gulvmale inspirasjon. Vi har ett gammelt hus og skal til å male gulv og er veldig uenig med oss selv om vi skal ha hvite gulv (fungert dårlig så langt med 3 små barn...) og så har har vi vært rundt å sett på malte gulv og det ser ut som at hos oss på Toten har det vært tradisjon for rødbrune malte gulv fra gammelt av men skal jeg være ærlig virker ikke det særlig fristende heller. Har du som fartet rundt i gamle hus noen formening om dette??? Så det ville være mitt ønskeinlegg hos deg fremover:-)

  Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo Olstad! ;O)
   Hm... ja, da er nok tradisjonen nokså lik på Toten som den er her i Telemark. Vi har sett mange gamle gulv og det går i tonene du nevner. Rød-brunt.
   Jeg skal jammen se hva jeg har liggende i arkivet jeg. Gamle gulv. Hadde vært et fint innlegg på Livs Lyst! Skal se ;O)

   Takk for ønske/tips!
   Ha en fin dag på Toten.

   Slett
 8. Såååååå fint!!! Elsker det:-)

  SvarSlett
 9. Kjøkkenet deres ble veldig koselig og nostalgisk med de forandringene dere har gjort,
  flinke med detaljene dere to.

  Ha en fin tirsdag videre :))

  SvarSlett
 10. Ser virkelig nostalgisk ut. Har brukt all fritiden i det siste på å se nærmere på bloggen din og det er kjempegøy og inspirerende å se hva dere har fått til! Minner meg mye om hytta vår i Sverige. En gammel gård med smal, pastellfarget panel og plassbygget kjøkkenskap. Skulle ønske jeg klarte å begrense meg sånn som du når det kommer til stæsjet, der har jeg mye igjen å lære. Og takk for at du har lagt ut fargekoder :)

  Ha en fin dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du har vært litt innom Livs Lyst i det siste! Og gøy når man kjenner seg igjen i interiøret og stilen til andre. Man har jo mange ganger samme interesser og smak.

   Begrensning... joda, jeg syns jammen jeg har blitt mye bedre på det. Med gooood hjelp fra Thomas ;O)

   Slett
 11. Liker kjøkkenet ditt veldig godt, inspirerendes og flott.
  Jeg skal kikke etter nytt kjøkken selv nå snart, og da vil det bli litt mer alla ditt. :)
  Så dere så fort på dyrsku'n, men turte ikke komme å si hei. :)
  Ha ei fin uke!
  Klem.

  SvarSlett
 12. Hej Liv, your kitchen is perfect - every detail fits perfect! Well done! Have a nice evening!

  SvarSlett
 13. Kjøkkenet ditt er bare utrolig flott:)
  Nostalgisk, varmt, levende og herlig landlig:)
  Og fargen du valgte passet perfekt inn:)

  Holder på å hjelpe min venninne med å male hennes kjøkken om dagene, så blir spennende å se resultatet. Det var også mørkt.
  Klem Merete

  SvarSlett
 14. Rett og slett nydelig!
  Tusen takk for tipsene om hvordan en kan gjøre om "med små midler" sitt eget kjøkken til å få ett mer nostalgisk preg. Takk for at du gjorde meg bevist på de små detaljene! Det meste ligger jo netopp i detaljene. De små detaljene som en kansje ikke akkurat legger mere til men som en i virkeligheten sanser og oppfatter som den
  heleheten ett rom får.

  Må du ha en fin kveld :-)
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 15. Så utrolig fin og stemningsfullt! Gir meg gode assosisajoner til min mormors gårdskjøkken, som er min inspirasjon når vi nå skal gjøre om kjøkkenet. Dine tips om de små detaljene er flotte å ta med seg i planleggingsprosessen - takk!
  Ha en fin dag!
  Hilsen Akershuskvinne som er i ferd med å finne tilbake til røttene interiørmessig!!

  SvarSlett
 16. Nå har jeg saumfart alle kjøkkeninnleggene dine for inspirasjon ! Og ja, jeg har funnet masse !! Likevel blir det ikke som hos deg. Altså. Intensjonen er heller ikke å få det "som hos deg", men... hos meg blir alt feil. Du bør begynne å ta på deg oppdrag du... Jeg stiller isåfall først i køen ! Hihi ! Hører du mitt rop om hjelp ? ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Monica!

   Bare ta kontakt du.
   Kunne jo hende vi kunne finne på noe lurt ;O)
   (Du finner mailen min i høyrekolonnen på bloggen.)

   Slett
 17. Kjempefint kjøkken!
  Artig at "dei gamle knottane" faktisk er slik porselen som før vart brukt på straumgjerde :-) Har ein heil haug slike liggande..så kanskje vert det dei nye knottane på mitt "nye" kjøkken då..fint var det i alle fall!

  SvarSlett