torsdag 6. september 2012

VERDT PRISEN

Motiv fra kontoret gjennom døren inn til vårt soverom

Sitat og påstand: Liv Sandvik Jakobsen ;O)

Men det er ikke det enkleste man gjør her i verden. Å legge seg tidlig mener jeg. Ofte er det mye som skjer på kveldene og er man på besøk hos andre, er det ofte så koselig at det blir litt senere enn man hadde tenkt. Og kan du tenke deg noe eklere enn å ligge under en god og varm vinterdyne og høre vekkerklokken kime i det fjerne og vite at du må opp? NÅ! Joda, jeg kunne sikkert kommet på en hel del som var eklere enn det, men jeg tipper at både dere og jeg kunne kommet på rimelig mange andre ting som er bedre også. Å stå opp når det er mørkt ute, mørkt inne, kaldt ute og jammen litt kaldt inne også og du samtidig er så trøtt at det verker i kroppen, nei, det er jammen ikke godt. Men når jeg får lagt meg tidlig, er det som å ta vitamintabletter og tran på en gang. Jeg ligger og venter på at klokken skal ringe og når den ringer vil jeg gjerne ligge litt til, men det er ikke vondt å stå opp. Når jeg har kommet meg opp på gulvet og inn i dusjen, føles det faktisk nokså godt. Hele dagen ligger foran meg. Jeg har kanskje mye å gjøre, men nå har jeg i alle fall stått opp tidlig. Dessuten er det litt koselig også. Om man har tid. Tenne et lite lys ved frokostbordet og lytte på radioen der sendingene allerede er i gang. Så jeg gjør som de gamle og tenker at "jammen er det litt koselig også". Jeg prøver å stå opp tidlig. Jeg har det så mye bedre da. Men det har en pris. Det krever at jeg legger meg tidlig. Men jeg vil mene at min påstand holder mål, det er verdt prisen.

19 kommentarer:

 1. Så sant, så sant:)
  Kjenner meg godt igjen her:) godt skrevet og tror nok mange kjenner seg igjen:)
  Men det å få lagt seg tidlig er ikke lett, det er da mye skal ordnes til neste dag, samt man trenger å bare sitte litt etter en lang dag med jobb, unger, aktiviteter, matlaging, klesvask osv:)
  Skulle gjerne hatt litt flere timer i døgnet, det hadde gjort deg:)
  Nydelig bilde av et vakkert sov.rom:)

  Ha en herlig dag
  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig i den... ikke alltid like lett i praksis. Men jeg har det helt klart best om jeg får min "skjønnhetssøvn". Ha en fin dag!

   Slett
 2. Helt enig, Liv! Men så er det det med teori og praksis da...

  Ha en finfin morgenstund :)

  SvarSlett
 3. Å, så glad jeg er for at du har noen sånne innlegg i tillegg til å skrive om interiør. Det er blant annet dette som gjør bloggen din mer interessant enn mange andre syns jeg. Du gir et fint eksempel på at man kan ha interesse for interiør uten at det blir fryktelig materialistisk. Det å reflektere over andre gleder i livet er jo kjempeviktig, og du gjør det på en veldig fin måte, på din egen måte. Så kan vi som leser det både kjenne oss igjen og få nye perspektiv. Livs stil er visst mer enn bare lyse rom med stilige ting. Og det synes jeg er flott! I dag har jeg fått ei påminnelse om hvor lurt det er å legge seg i rett tid om kvelden. Kanskje jeg virkelig skal prøve og få det til i kveld? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du liker disse innleggene. Jeg syns det er så godt å fylle på med slikt innimellom.

   Slett
 4. Nett so eg sko sakt da sjølv. Prøver å legge meg tidleg, men det sklir ut att ong på gong. Mkje kjekkare å sitte seint oppe på kvelden enn å legge seg tidleg. Men eg veit så godt at dagen og morgonen vert betre av det siste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her altså. Det er fort at det sklir ut. Men jeg er ikke i tvil: det er hundre ganger bedre for kropp og sjel å legge seg tidlig. Da får plutselig morgenene en verdi de ellers ikke har.

   Slett
 5. Og så liker jeg godt det du skriver om interiør og sånt også da! Hihi, ser nesten ikke sånn ut på den forrige kommentaren min. Men det er vel likevel hovedårsaken til at jeg titter innom. Tenkte bare jeg skulle si at jeg syns det er fint med litt av det andre også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får si som Ole Brumm, Solveig: ja takk, begge deler

   Slett
 6. Det hjelper å være A menneske, noe jeg heldigvis er. Men akk, om kvelden er verre, da øynene faller igjen helt av seg selv veldig veldig tidlig.
  Ordtaket morgenstund har gull i munnen er _helt_ sant.
  Virkelig nydelig soverom, de nattbordene er nesten til å dåne av.
  Ha en finfin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke jeg skjønner du, men jeg trenger mye søvn.
   Koselig å lese at du liker soverommet (og nattbordene som vi har kjøpt med flere års mellomrom ;O)

   Slett
 7. Hej Liv, I also like the early morning. Your blog is one of my favourites. The photos are always very beautiful and your comments and themes are so interesting! Thanks! Best wishes!

  SvarSlett
  Svar
  1. I`m so glad to hear! Nice to have your here :O)

   Slett
 8. Prøver jeg og, det er helt klart utrolig viktig med nok søvn!! :-)
  Nydelig bilde fra soverommet!!
  Ønsker deg en super helg!!
  KLEM

  SvarSlett
 9. Jeg er så hjertens enig! Her i huset er det leggetid kl. 10.00 ofte litt før! Jeg er oppe hver morgen 05.45 og etter en lang arbeidsdag er det godt når kvelden kommer og jeg kan køye!
  Det blir ikke så mye gjort i ukedagene, men siden jeg våkner til samme tid enten det er hverdag eller helg, så nyyyter jeg lørdag og søndagsmorgenene. For ikke å snakke om i feriene - jeg er like tidlig da. Å sitte på trappa med en kaffikopp mens byen våkner til liv rundt meg er LYKKE.
  Så tidlig kveld og tidlig morgen er bare å anbefale! God kveld til deg. Hilsen Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Å det ser jeg for meg som noe veldig godt; å sitte på trappen med en kaffekopp (evt. latte ;O) og se omgivelsene rundt seg våkne. Enten det er i byen eller på landet. Herlig! Det er kanskje der "gullet" ligger?

   Slett
 10. Hei, Morgenstund har gull i mund:-) Fin fredag! klem Siv:-)

  SvarSlett