fredag 26. oktober 2012

ÅTTE-KANTET

De som kjenner oss vet at vi syns det er moro med gamle møbler og bruksting og det hender rett som det er at vi får spørsmål som dette: "Vi vet at dere liker gamle ting, så vi ville høre med dere først. Vil dere ha dette? Eller så går det i søpla..." Det er jo alltid veldig spennende å få slike henvendelser. Noen ganger må vi takke høflig nei fordi vi rett og slett ikke har plass eller bruk for det, andre ganger (de fleste gangene ;O) må vi ta en titt og finner en plass til det. Som dette bordet som dere kanskje ser er nytt i stuen vår nå. Et åtte-kantet by-stuebord med dreiede bein. Bordet har opprinnelig vært ådret/mørkebrunt, men er nå malt i en "bondeblå" farge. Fargen er veldig fin den. Så nå lurer jeg fælt på hva jeg skal gjøre... Male det eller bare la det stå og go`gjøre seg i stua til vi blir vandt til det? Fargen passer jo egentlig fint inn her. Blå tapet, blå tekstildetaljer og nå blått bord. Hm... jeg syns det ble litt koselig også. Om jeg skal male tror jeg kanskje det blir mørkebrunt, men jeg liker så godt at det er litt farger her inne også... Nei, dette ble valgets kval. Jeg lar det stå som det er en stund så får jeg se. Hva syns dere da? Forslag til farger som kunne passet? Jeg er åpen for tips ;O)

30 kommentarer:

 1. Jeg synes bordet har en pen farge nå jeg. La det stå en stund som det er. og går du lei kan du jo skifte. Jeg har også noe på lur som jeg har tenkt å spørre om du vil ha. Men det må vente en stund. Må først sjekke at den er komplett... Hi hi.
  Åse Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ble jeg jo fryktelig spendt da.... :O) hihi

   Slett
 2. Jeg syns bordet var veldig fint sånn det er nå jeg og tror ikke jeg ville malt det. :)

  SvarSlett
 3. Eg hadde nok latt det forbli blått ei stund og kjent på følelsen. Som du sjølv seier så ser det jo ut som der passar godt i fargane også, så då då er det jo ikkje noko stress ;-). Kjekt med litt fargar, absolutt.

  SvarSlett
 4. Eg hadde nok latt det forbli blått ei stund og kjent på følelsen. Som du sjølv seier så ser det jo ut som der passar godt i fargane også, så då då er det jo ikkje noko stress ;-). Kjekt med litt fargar, absolutt.

  SvarSlett
 5. Hei. Har akkurat lakt meg til som følger og syntes du har en fantastisk fin blogg :)
  Bordet var helt nydelig, fargen passet jo rett inn spør du meg :)

  Ha en flott helg :)

  Klem fra Camilla

  SvarSlett
 6. Mal det brunt! :)

  - Marie

  SvarSlett
 7. Jeg hadde uten tvil malt det i en mørk brunfarge. Det for å trekke noen elementer frem. Det er vel og bra med matching, men bryter man ikke litt så blir det fort dødt. Synes jeg :)
  Lykke til fra Kirvil T. :O)

  SvarSlett
 8. Hei. :o)
  Første jeg tenkte når jeg så bildet var at du hadde valgt en fin farge å male d i. :o)
  Så i mine øyne var ivertfall bordet i det jeg ser på som Livs Stil. :o) Ha en toppers dag videre. :o)
  klæmz Maria

  SvarSlett
 9. Synes det var kjempefint som det var! Blåfargen er jo litt mørkere enn tapeten, slik at det ble et fint avbrekk!

  SvarSlett
 10. Veldig fint bord! Jeg ville også malt det brunt tror jeg :-)

  SvarSlett
 11. Nydelig blåfarge på det bordet, syntes det passa fint inn hos deg ;) men så må jeg jo innrømme at jeg elsker blått;))
  Lykke til med valgets kval og goooood helg.
  Janne

  SvarSlett
 12. Så heldige dere er!!!
  Og så fint et bord da!!!
  Jeg synes den blåfargen var veldig fin!!!
  God helg til deg og dine.

  Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 13. Bordet var fint sånn det er, men det er jo veldig koselig med brunt og. Blir moro å se hva du velger.. Artig å se at det går an å bruke et slik bord til stuebord. Jeg har et nesten likt på låven som jeg ikke får brukt på kjøkkenet, men kunne tenke meg å sage beina og bruke det på stua, nå ser jeg at det går an.

  God helg!

  SvarSlett
 14. Finfint bord!!! Var sikkert et "majestetisk" bord før -den gang det var ådret! Men den blåfargen var jo litt stilig da! :)

  Ønsker dere en god helg!
  -Mari

  SvarSlett
 15. Tenk om du kunne ta tilbake den opprinnelige ådringa?? Nydelig fasong på bordet.
  Haldis

  SvarSlett
 16. Hei synest det passet veldig fint inn hos dere, men det er jo viktigst at dere synest det passer inn. klem karianne

  SvarSlett
 17. Hei Liv.
  Et virkelig fint bord dere har fått, og som du sier fargen er jo veldig fin, men jeg er jo så glad i de brune ådrede møblene og tror nok at dette bordet ville vært enda finere i brunt: Kanskje det går an å skrape av den blå malingen, evt med litt forsiktig bruk av varmluftspistol, det skader jo ikke å prøve det, hvis du alikevel skal male det etter hvert.
  Spent på å se hva dere gjør med det ;-)

  God helg til deg og Thomas :-))

  SvarSlett
 18. Hei :-)
  Gratulerer med nytt bord!! Så moro med litt forandring! :-)
  Fargen var fin....men jeg ville nok malt det brunt :-) Tror det hadde blitt veldig nydelig og passet resten av stuen veldig godt :-) Jeg hadde selv en (blå) kommode jeg malte mørk brun...hehe etter inspirasjon fra deg (fra den gangen du malte den sjenken som var blå..(?) til å bli brun. Den sjenken ble jo så nydelig, og jeg ble såå fornøyd med min kommode :-) Så tusen takk!!

  Lykke til med valget :-)
  Ingrid

  SvarSlett
 19. Bordet er et nydelig blikkfang i blått. Tror kanskje bordet ville bli mer anonymt i brunt. Jeg hadde beholdt blåfargen...

  SvarSlett
 20. Jeg synes det var aldeles nydelig. Bare å sende nordover om dere går lei.. *blunke*

  Trudde du hadde malt det slik selv først, syntes det passa fint mot de blå veggene jeg.. Jeg ville ha latt det være slik en stund jeg.. sett det ann litt :)

  Go helg

  SvarSlett
 21. Jeg er personlig veldig glad i blått.. Men har også en del gamle møbler i original brunfarge, men da litt slitt. Syntes at bordet og stua kledde blåfargen, den er absolutt ikke opplagt på et slikt bord. Litt spennende kanskje? Men du, beina er ikke utskjærte men dreide :)

  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 22. Åååå.... det bordet var bare utrolig herlig:)
  Og for en skjønn fagre og det passet perfekt inn hos deg:)
  Dette var kjempe fint og utrolig koselig stue du har:)
  Ha en herlig helg
  Klem Merete

  SvarSlett
 23. Synes blåfargen passet perfekt jeg. Maler du det brunt kan det fort virke litt "daut". Du får ikke det samme fargespillet som om det er oddret. Hadde et makent bord en gang som jeg ga til min søster. Det fulgte også med sofa og to stoler. Hadde ikke plass til dem og sofa'n var ikke noe god å sitte i. Nå står de i hennes gang og passer godt der. Blir spennende å se hva du velger.
  Riktig god helg til deg fra Berit

  SvarSlett
 24. Jeg liker stilen din kjempegodt!og kikker innom daglig.Det norske og bestemoraktige appelerer veldig til meg som er i 50-årene, dette er noe jeg forsøker å få til på hytta mi i Finnmark. MEN: det er en eneste ting jeg stusser på, og det er den blå- og hvitstripete tapeten i stua. Passer den inn?? Jeg synes den har noe svensk/gustaviansk over seg, og det stemmer ikke helt med resten av interiøret...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!

   Jeg skrev et svar på kommentaren under. Den kan kansje også være et svar til denne? Ta en titt om du har tid og lyster. Takk for kommentar ;O)

   Slett
 25. Så kjempe fint bord med nydelig blåfarge. Klart du må beholde det slik det er. Synes du har det så fint hos deg. Ser i forrige kommentar en som bemerker tapeten din med blå striper....at den ikke passer helt inn. Dette har jeg også tenkt, og er helt enig med anonym i forrige innlegg. Håper du ikke blir lei deg for slike kommentarer, men er vel greit med konstruktive tilbakemeldinger også....;-) Mvh Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Det er helt greit.
   Av tre forskjellige grunner:

   1) Vi leter etter en gammeldags tapet vi kan tapetsere i hele stuen. Ikke bare på en vegg. Det er bare så vanskelig å få bestemt seg.... Veldig vanskelig...

   2) Stripene i denne tapeten er ikke bare blå og hvite store striper. Det kommer aldri frem på bildene, men tapeten har hvite striper også inni det blå og lysegrå inni de hvite. Det gjør kanskje ingen forskjell for det dere ser, men jeg liker striper skjønner du.. hihiih ;O)

   3) Men til syvende og sist tåler jeg slike kommentarer fordi man ikke alltid kan være enige når det gjelder estetikk. Det nytter ikke å gjøre alle til lags og det trenger man jo ikke heller. Det er jo våre hjem. Vi kan bestemme selv.

   Så jeg tåler det! ;O)
   Takk for tilbakemelding og konstruktiv kritikk, Anne!
   Ha en fin dag.

   Slett
  2. TAKK FORRESTEN ALLE SOM HAR SAGT SIN MENING OM FARGEN PÅ BORDET. DET ER FINE TILBAKEMELDINGER Å FÅ.

   JEG HAR BESTEMT MEG FOR Å LA DET VÆRE BLÅTT ENN SÅ LENGE. FÅR JEG ÅNDEN OVER MEG, BLIR DET MALT BRUNT. HVIS VI IKKE PRØVER Å SKRAPE FREM ÅDRINGEN IGJEN. DET HADDE VÆRT DET OPTIMALE. MEN SPØRS OM DET GÅR PÅ DETTE BORDET... DEN SOM LEVER FÅR SE ;O)

   Takk til dere alle i alle fall!

   Slett
 26. Saved as a favorite, I like your blog!

  my website ... Home Page :: :
  :

  SvarSlett