onsdag 17. oktober 2012

HVERDAGSLUNCH

En enkel lunch kan bestå av brødmat eller noe varmt. Ofte blir det brød på meg må jeg innrømme. Eller kanskje det er mer riktig å si at jeg oftest glemmer å spise lunch...? I går ble det i alle fall tid til det mellom slagene. Det ble (riktignok kjøpe)pai, men med en god salat til. Det er koselig å dekke på med "ordentlig" porselen syns jeg og sølvbestikket er like mye en del av hverdagen som av festen her i huset. Må bare også nevne at jeg har hatt dilla på å lage saft i høst. Dette er en god (!) blanding av epler, plommer og rognebær. Den blir så fin og rosa i fargen og smaker altså både søtt og godt. Helt perfekt til en liten hverdagslunch.

Salaten er egentlig også litt "man tager hva man haver". Er det ikke egentlig mye det vi driver med? Trikser og mikser med de ingrediensene vi har tilgjengelig? 

Slik kan du i alle fall for eksempel lage salaten:
grønne salatblader
vanlig løk/rødløk
agurk
tomater
fetaost
valnøtter

Tipper det er myyye mer man kan ha i en salat. Kanskje du vil legge igjen ditt supertips?!!?

11 kommentarer:

 1. Dette så kjempe godt ut:)
  Er selv veldig glad i salater:)
  Ha en herlig dag
  Klem Merete

  SvarSlett
 2. Noe jeg synes er utrolig godt som topping på salaten er spekeskinkeskiver som er stekt i tørr panne, de blir tørre og kan knuses over salaten før servering.
  Dressing: en skvett olje raps eller oliven) en dæsj sitronsaft, en skvis pepper fra kverna og en bit av et fed hvitløk, finhakket eler presset. Ha alt i et lite glass med lokk (tomatpureglass egner seg fint) og rist det hele sammen. Raskt og utrolig godt som dressing.
  Deilig lunch til deg, Liv.

  SvarSlett
 3. Good morning Liv! Your meal looks very healthy and the plates are lovely! Are they from your country? Have a nice day, Geli

  SvarSlett
 4. Dear Liv,
  hhhmmmm, it looks great!!!
  Hugs,
  Barbara

  SvarSlett
 5. Herlig bord du har dekket.Nydelig med salat.takk for tipset med valnøttene.
  Jeg lager salat til nistemat på jobb.Har gjerne i litt vårløk,soltørka tomater og til dressing:olivenolje og balsamico.Ha en fin onsdag_:)

  SvarSlett
 6. Mm, det ser godt ut! En god lunsj burde vi nok unne oss litt oftere :-)

  SvarSlett
 7. En bedre lunch kan vel dette kalles!
  Nydelig farge på saften! Her kan man jo også tage hva man haver og blande ihop til god saft slik som du har gjort her..
  Akkurat rognebær har jeg nå ikke tenkt på..
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Mm det så sunt og godt ut! Og veldig koselig da:)

  SvarSlett
 9. Mamma hadde oppi sukkererter i salaten her en gang. Det var veldig godt, nå var det i sommer og selvdyrka sukkerterter... Men kanskej godt likevel?

  SvarSlett
 10. Ristede pinjekjerner er nydelig i salat. Og akkurat nå har jeg dilla på mozarella og spekeskinke, f.eks parma. Litt havsalt og en god olivenolje - nam. Salater trenger ikke være kjedelige. Dette så veldig godt ut!

  God kveld.

  Klem, Lise

  SvarSlett