mandag 29. oktober 2012

SLØV DAG

I går hadde vi en sløv dag. Skikkelig søndag. Ikke noe fornuftig ble gjort, annet enn å gjøre ingenting. Men kanskje er det også fornuftig i blant? Da er det i alle fall kjekt med både restemat og ei kringle fra fryseboksen. Her om dagen fylte min snille mamma opp boksen vår med to deilige kringler og vi har tatt opp litt og litt av den. Så koselig å ha slikt liggende når man får gjester også. Jeg har lyst å bli flink til å gjøre dette selv. Minner meg om Bestemor som alltid hadde noe hun kunne ta opp til kaffen. Veldig koselig...!

Denne gangen drysset jeg kun litt tørr melis over. Som et lett snødekke. Melisen oppbevarer jeg i et gammelt Norgesglass og dryssen er en tesil. (Har tipset om dette tidligere.) I dag, i sløvhetens navn, ble kringlen servert rett på den gamle trefjøla. Det har sin sjarm det også. 

Deigen til denne kringlen er det oppskrift på HER.

8 kommentarer:

 1. Hm... Jeg må tømme fryseren min for tullball, slik at jeg også kan ha kringle i frysa. Det er veldig hyggelig både å bake, fryse og servere gode venner. (Eller bare smugspise litt selv).

  Ha en fin dag, Liv!
  Marie

  SvarSlett
 2. Ingenting slår hjemmebakst ! Ha en fin ny uke !

  SvarSlett
 3. Hei Liv :-)
  Det er godt med sånne dager....tror det er litt viktig også i all hverdagens travelhet! :-)
  Kringla så veeldig god ut! Det er tiden for å bake nå. Ute er det surt og kaldt og da er det bare veldig hyggelig å stå inne i varmen ved bakstebordet:-)
  Det blir en koselig hverdagssysel for både liten og stor :-)
  En ting med sånne gjærdeiger....det er egentlig ingen sak bare en får det i hendene...(..så det er bare å bake og bake...vips har du det i hendene) og da kan en trylle frem den ene kringla etter den andre :-) Det kommer du til å få til!!! :-D
  Og jeg er helt eig med deg...det er god følelsen å ha noe i fryseboksen. Og en god følelse å kunne by på noe når noen stikker hode innom....og her på landet er det rett som det er :-)
  Klem Ingrid ;.)

  SvarSlett
 4. Søndager er til for å sløve med god samvittighet :)
  Kringla så fanstastisk deilig ut, nam, nam....
  Ha en god dag!

  SvarSlett
 5. Takk for din inspirasjon..:-) Jeg har også en enn mormor som forbilde .Hun bakte.. og var til stor glede og inspirasjon selv nå mange år etter hennes bortgang. Hyggelig m dine spalter som omhandler alt dette jeg setter stor pris på selv <3

  SvarSlett
 6. Godt at man kan ha sånne dager en gang iblant:)
  Tror det er godt for alle å bare "sløve" noen ganger, uten å ha noe hengende over seg:)
  Så det hørtes ut som en herlig dag og for noen herlige bilder av god kringle:)
  Ha en herlig uke
  Klem Merete

  SvarSlett
 7. Å den så deilig ut, skal jammen meg prøve den oppskriften. Jeg både elsker å bake OG SPISE gjærbakst. Heldige du med en så snill og god mor.Ta godt vare på henne! Selv mistet jeg moren min da jeg var 18... Jeg har spart på alle oppskriftene hennes, så stadig baker jeg etter hennes gamle oppskrifter. Fine minner ♥

  SvarSlett
 8. Nå må jeg altså bare kommentere!
  Jeg blir så inspirert og glad og ROLIG (på en god måte) av å følge med på bloggen din. Nesten daglig er jeg innom, og gleder meg bestandig. Både til det nye som ligger der og venter, og etterpå; til det jeg har fått!

  Tusen takk!

  Hilsen Siw med bloggen Litt lykkelig hver dag

  SvarSlett