tirsdag 27. november 2012

*VOSSAKOFTE"

Om du vil låne dette bildet til din blogg for å spre budskapet - er du hjertens velkommen!
Og da kjører vi i gang fortsettelsen av kofte-jakten!

Det har blitt stort engasjement rundt dette med å finne tilbake til gamle oppskrifter. Jeg har fått inn en hel del tips og oppskrifter, men vi mangler fortsatt noen. Jeg tenker at vi fortsetter på følgende måte:

*Jeg legger ut de jakkene jeg har bilder av.
*Siden tar vi en oppsummering.
*På en eller annen lur måte legger jeg ut linker til oppskrifter.
*Og så har jeg en overraskelse til dere! Og overraskelser kan man jo ikke fortelle om før tiden er inne, så da får vi smøre oss med den berømte tålmodigheten da vet du...

Så til dagens bilder:
Denne jakken vet jeg ikke særlig mye om. Den tilhører nemlig mannen til den koselige jenta på bildene. Det jeg vet, er at jeg tidligere har blitt spurt om oppskrift på denne koften. Noe jeg ikke har, men den personen som spurte fant en lignende oppskrift. Men kanskje er det noen av dere der ute som vet? Det skulle ikke forundre meg.

______________________________________________________________________________
*VOSSAKOFTE*
Oppskriften er fortsatt i salg.
Husfliden
_______________________________________________________________________________

22 kommentarer:

 1. Kofta heter "Voss" og er fra Dalegarn. Den finnes ihvertfall i dette heftet: http://www.dalegarn.com/images/misc/201001211757163.pdf

  SvarSlett
 2. Dette er ei vossajakke :-)
  Superfin !!

  SvarSlett
 3. Denne her tror jeg heter Vossa-kofta. Har strikket den for en del år siden - da kjøpte jeg mønster på husfliden. Hilsen Hilde

  SvarSlett
 4. Dette er Vossajakken. Mønsteret fins i fleire variantar, men trur dette er den orginale som Raumagarn har mønster på. Viss ein spør etter Vossajakken på Husfliden eller andre strikkebutikkar vil eg tru dei fleste kjenner den.

  SvarSlett
 5. Hei Liv!
  Fint mønster dette! Jeg har lagt ut link til kofte-mønster-etterlysningen din på bloggen min, og jeg gleder meg til å se resultatet av dette!

  Ha en flott dag!

  Klem Cahtrine :-)

  SvarSlett
 6. Kjempe flott kofte! Kan nok ikke hjelpe med noen oppskrift, men liker godt bildene du viser frem! :) Jeg viser frem et bord jeg har ådret selv i dag, ta en titt og si hva du synes?! :)

  Ønsker deg en god dag!
  -Mari

  SvarSlett
 7. Vossakofte, ja! Et av mine yndlingsmønster :-) Tror kanskje mønsteret inni rutene kan variere noe i ulike oppskrifter, men herlig er den! Elisabeth

  SvarSlett
 8. Dette er Vossakofta og den har jeg selv :)

  Nyyyyydelig :)

  MVH
  Astrid fra Haugesund :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har blitt en "term" for meg det: "Astrid fra Haugesund". Hehe. Ikke "Amanda fra Haugesund" å nei, ASTRID fra Haugesund! hihiii

   Tusen takk, Astrid- Ha en fin dag!

   Slett
 9. SÅ BRA AT MANGE VET HVA DENNE KOFTEN HETER! JEG "GÅR UT" OG LETER ETTER OPPSKRIFTEN. SI FRA OM NOEN ANDRE FINNER DEN DA ;O)

  SvarSlett
 10. Denne kofta står på må- gjøre- listen min !! Den er så fin :-)Det er tydeligvis flere varianter av vossa-kofta, men denne er den fineste. Nydelig mønster :-)

  SvarSlett
 11. Hei Liv!!
  Har ikke oppskriften til Vossakofta. Men i boka: Norske kofter og gensere av Lillill Thuven, er det en del oppskifter. Boka er fra 1998, koftene er vel litt store i str. Alt skulle jo være så stort den gangen.....

  Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 12. Hei Liv.Såg nettopp på Dagbladet.no eit bilde av Magnar Lundemo.( saka var om doping i finsk langrenn)Sjå på gensaren hans, det må vel vera ein variant av Vossakofta?Helsing Eli uten blogg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var artig.

   HER ER LINKEN INN TIL DET ELI HENVISER TIL HER:

   http://www.dagbladet.no/2012/11/27/sport/doping/ski/24570534/

   KJEMPE FIN VARIANT!

   Slett
 13. Hei ;
  Ja den Vossakoften er nydelig !
  Har denne i grått. Men den er fin i mange fargevarianter.
  En av di virkelig fine koftene synes jeg. Tror det er mange som er enig.
  Dette er veldig intressant å følge med på. Håper mange blir med.
  Skal forsøke å legge in bilde av noen kofter jeg også, må bare finne ut av det først.

  SvarSlett
 14. Hei Liv !

  Jeg bryter inn i koftedebatten ett lite øyeblikk...

  Jeg leser bloggen din daglig, og vet at du er samfunnsengasjert.
  Håper du kanskje kunne laget ett innlegg "for meg". Jeg og Christina Strandskogen har startet en innsamling for å bekjempe sult og lidelse i Afrika (for Røde Kors), og håper å få samlet inn minimum 5000,- før jul. Dette er ikke en konkurranse, eller noe som vil gagne oss.
  Håper du vil hjelpe <3

  Trykk på linken for å komme til innsamlingen: http://www.minaksjon.rodekors.no/sahel/innsamling.aspx?col=4-1259

  Send gjerne linken videre.

  Monica

  SvarSlett
 15. Det har blitt meg fortalt at dette er "fin-kofta" fra Voss. Finnes også ei vossa-kofte til som har mye enklere rapporter i striper til hverdags. Jeg har mønsteret sted. Skal se om jeg finner det ;-)

  SvarSlett
 16. Oppskrift på Vossakofta har jeg sett både hos Rauma og Sandnesgarn.

  SvarSlett
 17. Mønsteret på Vossakofta er fra Rauma. Dalegarn har en lignende som heter Voss, men der går stripene mellom rutene over hverandre, ikke like fint syns jeg. Sandnesgarn har ei lignende kofte som heter Nøstebu-kofta. Der er innholdet i rutene litt annerledes, og det er bare 2 forkjellige mønster i rutene og ikke 4 som på Vossakofta, den er også veldig fin. Mønsteret på Sandnesgarn sin Nøstebu-kofte kan lastes ned gratis, på sandnesgarn.no, under "gratis oppskrifter" og "utgåtte hefter". Mønsteret er nr 6 i heftet som heter 0411 - Til Fjells - bilde av reinsdyrsgenser på forsiden.

  SvarSlett
 18. Se på dette bildet fra Max Manus
  http://tb.no/forbruker/slik-blir-du-milorg-chic-1.1112487
  Mannen til venstre med ryggen til har på seg ei Vossakofte!

  SvarSlett
 19. Hei, Liv!
  Kom over koftejakten din ved en ren tilfeldighet og ble mektig imponert! Er så glad for at noen fronter de gamle tradisjonene;) Mønsteret på Voss kofta kom jeg over for en tid tilbake og det er Rauma sin oppskrift.

  Oppskriften ligger ute på Nasjonalbibliotekets sider; her er link; http://www.nb.no/nbsok/nb/eae0011eceb557c7527636225661ff08.nbdigital?lang=no#23

  Den er publisert i boken Norsk Strikk; fra tradisjon til mote av Kari Hestnes.

  Håper dette er til hjelp for noen som ønsker mønsteret på denne koften.

  Lene ;)

  SvarSlett
 20. Ble litt usikker på om det var riktig link i det forrige innlegget; denne er ihvertfall riktig: http://www.nb.no/nbsok/nb/3dc5846856bc24efb18612fb593f1b06.nbdigital;jsessionid=1BB9D85E3E63E4E9B68DCA4DDC8F2144.nbdigital1?lang=no#7

  Koften er side 6.

  Lene

  SvarSlett