lørdag 15. desember 2012

DAGEN ETTER

tirsdag 11. desember
 Jeg fortalte jo at jeg hadde vært på en turbo-tur til Jæren nå før jul. Det ble en rask, men innholdsrik tur fra mandag til tirsdag. Været var vindstille, noe som ikke er helt hverdagskost på flate Jæren. Sola fikk vi også varme oss litt på noen timer da jeg var på denne vakre gården. Jeg var jo så heldig, når jeg først hadde så dårlig tid og jeg skulle kjøre denne lange veien. På hovedveiene var det jo bart og jeg kunne kjøre trygt både att og frem. Vel var jeg litt trøtt da jeg kom til Skien, men alt hadde jo gått så fint. 

Og så fikk jeg en mail fra familien jeg var og besøkte:

onsdag 12. desember
Dagen etter var det over 1 meter snø oppetter husveggen der!! Helt vilt. Har jo hørt på nyhetene at det er fullt snøkaos på sør - og vestlandet. Tog står fast og veier er stengt. Greit vi sjelden er helt forberedt på vinter og snø, men det er ikke vanlig å se for seg over 1 meter på et døgn!

Jeg må innrømme at jeg er veldig glad at vi avtalte turen fra mandag til tirsdag og ikke på onsdag. Da hadde jeg kanskje ligget værfast på Jæren nå. Hadde jo vært koselig det, å drikke varm kakao i fine vedfyrte og varme stuer med denne herlige familien noen dager ekstra, men pliktene kaller her hjemme også. Julegaver skal kjøpes inn og jeg har reportasjer å levere.

Det er nokså mye snø her også, men ikke mer enn at jeg gleder meg stort over det. Det er jo tross alt juuuul!!

3 kommentarer:

 1. Skal du lage reportasje fra Jæren? Jeg er litt spent på det, siden jeg bor her selv.
  Det er mang en fin gård en kan besøke her. Har du sett jærhusene langs kysten? Der der det helt magisk!
  Nå er alt pakket inn i et tykt lag med snø. Slikt har vi aldri sett maken til. De fleste veier er stengt. Til og med E39. Og det er sjelden kost.
  Vi sitter og tripper og skal snart til flyplassen. Må beregne mange timer, i tilfelle trafikkaos og gjensnødde veier.
  I morgen sitter vi på Copacabana og nyter varmen!
  Julehilsen fra Marit

  SvarSlett
 2. Hei Liv!
  Ja, noen ganger har man flaks, og det ser ut som du har hatt det nå, men det væromslaget som kom så raskt etterpå!

  Ønsker dere en flott førjulshelg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett