mandag 3. desember 2012

MÅLE HUSET

Nå var det så deilig å ha en hel dag på gården igjen. I vinter har vi prioritert å jobbe på huset hjemme, så anledningene til å dra oppover har ikke vært så mange. Men denne 1. søndagen i advent hadde vi satt av til å være her oppe i bakkene våre. Og på agendaen stod å måle huset (altså ikke skrivefeil, det skal stå måle, ikke male ;O) og kose oss masse.

 Hjemme i byen har det ikke kommet snø enda, så vi var spendt på om den hadde lagt seg i Kviteseid. Og antall centimeter med hvitt pudder kan dere se på gjerdet vi lagde i sommer. Ikke mye altså, men akkurat nok til å ake brett på naboens jorder sammen med de yngste gjestene som var med oss denne gangen! (Våre jorder ble pløyet sent og har frosset i store bølger og kan ikke akes på akkurat i år.)

Mens guttene målte opp huset hadde jeg ansvar for båltenningen. Og jeg klarte det på første forsøk. Jihuuu! Og helt uten juks. Snakker vi den fødte speider? Egentlig ikke. Hadde nok kanskje bare flaks. Vi satt under stabburet i ly for snøen som dalte stille ned fra himmelen og om jeg ikke akkurat kjente på julestemningen, så var det jammen go`stemning lell. Vi er så glad for at vi har gjort dette. Kjøpt denne gården. Vi er så spendte når vi nå så smått har kommet i gang med forberedelsene til det som skal bli oppfyllelsen av vår drøm...!

8 kommentarer:

 1. Å måle opp - betyr sikkert også planlegging av hvordan dere skal bruke huset. Gleder meg til å følge med på den ferden.

  SvarSlett
 2. Så fin stemning der på gården deres - og så tenker jeg at det må krible veldig hos deg etter å få våningshuset beboelig:)))) Har nok sagt det før men sier det igjen; all mulig hell og lykke:) Klem fra meg som skal ut på ei øy i dag (Smøla), og med over 10 kalde grader blir nok det ganske friskt!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å så koselig da. Jeg kjenner noen som er fra Smøla! ;O)

   Slett
 3. Tipper at det blir planlegging i vinter, håper vi får se etter hvert! Ha en riktig god førjulsdag! mvh Kathrin W

  SvarSlett
 4. Utrolig nydelige bilder :) helt herlig vinterstemning :) Ikke mye snø her enda heller, men det kommer :)

  Koselig å kunne planlegge og fundere, drømme seg bort :) Vi har gått gjennom låven her, tenkt på hva vi vil ha hvor og hvordan ting kan gjøres. Utrolig koselig, og veldig viktig. Både for å finne de gode ideene, men ikke minst for å holde motet oppe :)

  SvarSlett
 5. Nydelige snøbilder fra vakre omgivelser! Så heldige dere er som har denne fine plassen! Her laver det ned idag, jeg og minste-frøkna koser oss inne med knitring fra vedovnen! :-) Ha en fin dag! KLEM

  SvarSlett
 6. Nydelig sted dere har her, gleder meg til å følge dere videre! God førjulstid Liv!

  SvarSlett
 7. Nydelig vinterstemning i bakkene opp hos dere.
  Sikkert kjempemoro å ake:)
  Her nede i byen,her sør har vi også fått puddersnø,kos å gå kveldstur i julepynta gater,med juletrær på hushjørnene:)
  Ha en flott kveld;)

  SvarSlett