lørdag 5. januar 2013

GÅRDSKAVALKADE


Høsten 2011 kjøper Thomas og jeg en liten gård i Kviteseid. Vår drøm har blitt virkelighet. Bygningene er nedslitte og vi må gjøre det mest nødvendige før kulde og vinter setter inn.

Når vinteren kommer har alle tak fått midlertidige løsninger og snøen dekker alt av ugress og jordhauger. Vi kan ane noe om hvordan det en gang vil se ut... (Vi har så klart på oss "fremtidsbrillene".)

Etter vinter kommer vår - også på gården oppe i bakkene. Den kommer faktisk tidlig og i påskeferien sitter vi mye ute på tunet i varmen fra sola.

Utsikten over fjellene er fantastisk i vårlyset syns vi og vi er spendte hva de gamle og tilsynelatende tørre buskene vil bære i ukene som kommer.

Med varmen kommer arbeidslysten og vi begynner på låvetaket. Vi har samlet gammel tegltakstein fra fjern og nær i lange tider og det blir praktfullt på den gamle bygningen - syns vi.

Tunet graves frem. Det samme gjelder den gamle steinmuren ved låven.

Her får vi en fantastisk utsiktsplass og både venner og vi nyter stillheten på de hjemmesnekrede hagemøblene. 

Hele sommeren "lever" vi på gården og ukene bare raser av sted. Vi får så mange koselige besøk at det er en fryd!

Så kommer sensommeren og høsten snikende igjen. For andre gang skal vi se naturen farges her oppe og jeg prøver for alvor ut nasjonalromantikken. (Hvorfor jeg har tatt på bunaden vil jeg komme tilbake til senere her på Livs Lyst ;O)

Vinter og jul igjen og vi nøyer oss med å dra på dagsturer. Vi fryser ikke. Vi tenner bål, har med venner og familie og koser oss og legger planer.

Et år har altså gått siden vi ble "godseiere". Det har vært et nødvendig og godt å la dette året rulle og gå. Vi har tenkt mye, drømt mye, hatt tid til å vende oss til tanken på at vi skal forvalte dette fremover, forberedt oss på mye jobb, lagt planer og ikke minst gledet oss. Nå er det ikke lenge til vi setter skikkelig i gang! 

Historien fortsetter altså og i løpet av helga skal vi opp igjen. Til det vesle "godset" vårt oppe i bakkene.

34 kommentarer:

 1. Det er bare så utrolig idyllisk.. Det mangler liksom bare noen geiter som spretter rundt.. Mye jobb gjenstår, men jeg gleder meg til å følge med. Flott blogg. (Men det har jeg jo sagt før) God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lese det gjerne igjen ;0) Koselig å høre at du liker deg på Livs Lyst. Og tenk ja, hvor moro det hadde vært med noen geiter!

   Slett
 2. Hello from Scotland. Jeg leser litt Norsk, og elsker Norge, so I'm delighted to find your blog. I'll look forward to returning.

  SvarSlett
 3. Veldig idyllisk og koselig plass. Veldig kjekt å følge dette prosjektet deres. Husker gleden og spenningen da vi fant vårt småbruk i Hidlesundet. Mye arbeid ligger bak. Og en stadig påminnelse om at Roma ikke heller ble bygget på en dag. Det ble mye jobbing. Ungene klager over det nå i ettertid... Men du som vi gledet oss over hvert et fremskritt. Vi er ikke ferdige enda:-)
  Kanskje vi blir fastboende når vi blir litt voksnere:-)
  Lykke til videre. Gleder meg til fortsettelsen.

  Stor klem fra Hjørdis

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja tenk om dere kan bli fastboende der, Hjørdis! Det måtte være en drøm...!

   Slett
 4. Et fantastisk prosjekt, dere er flinke! Takk for masse inspirasjon og flotte innlegg, riktig god helg, Pam

  SvarSlett
 5. Flotte bilder :) moro å se hva dere har fått til! Og det er utrolig viktig å drømme, når man har så mye foran seg :) vi bruker også mye tid på å drømme, og det er viktig, når endel av de oppgavene som står foran oss virker så håpløse. Gleder meg til å se hva som skjer framover :)

  SvarSlett
 6. Takk for at du tar oss med.

  Bente

  SvarSlett
 7. Godt nytt ARBEIDS-år til deg! Det er ei glede å følgja deg her på bloggen og elles dei stadene i møter noko som har din signatur. Ser fram til alle nye innlegg frå deg! Skulle du ha lyst til ein tur til min kant av landet, må du gjerne ta kontakt! Kanskje du har lyst til å sova i siloen min?

  http://marian-marihno.blogspot.no/2011/05/sova-i-silo.html

  Marian

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Marian!
   Så artig at dere har innredet siloen!!
   (Jeg har vært og tittet på bloggen din :O)

   Slett
 8. Så utrolig mye dere har fått gjort på ett år! Gleder meg veldig til å følge dere videre! Masse lykke til, og takk for det lyspunktet i hverdagen som bloggen din er!

  SvarSlett
 9. Har koset meg her med bloggen din i formiddag
  Virkelig inspirerende =)

  Fantastiske bilder og en flott gårdskavalkade! =)

  SvarSlett
 10. Dere er flinke!blir spennende å følge med dere videre-takk for at du deler vakre bilder fra gården og hjemmet ditt-av kofter og bunader og interiør !<3 elsker bloggen din og følger stadig med-selv om dette er første gang jeg legger igjen en kommentar:) mvh Sissel.le

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig at du "ga lyd fra deg" nå da, Sissel. Det setter jeg pris på!

   Slett
 11. Flott gårdskavalkade!! :D
  Jeg er kjempeglad for å få følge med!
  Godt nytt år ønskers dere begge! ;)
  Jeg er fortsatt på utkikk etter mitt drømmested, og skal på visning på søndag. Wheee..!! :)
  Hilsen Camilla

  SvarSlett
  Svar
  1. ÅÅÅÅ!! Masse lykke til!! Jeg hører gjerne hvordan det går ;O) !! Så spennende.

   Slett
 12. Fantastisk! Jeg er full av beundring for dere som gjør drøm til virkelighet og for det pågangsmotet dere har. Masse lykke til i året som kommer med store og små gjøremål på godset. Kommer innom og ser hvordan det går.
  Farmor

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Vi trenger nok gode oppmuntringer som dette etterhvert.

   Slett
 13. Takk som deler, gleder meg til fortsettelsen på eventyret (som er en sann historie:-)
  God lørdag!
  Hege

  SvarSlett
 14. Blir bare SÅ inspirert av bildene dine fra gården - og litt misunnelig for at dere er så gode til å planlegge og gjøre ting i lur rekkefølge:) Gleder meg virkelig til dere kommer igang med huset og gjør det beboelig - blir nok en høydare for både dere og resten av bloggverdenen det;))) Klem og hell og lykke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke misunn oss for mye, Synøve. Hihi. Vi er nemlig ikke så gode på å gjøre dette i "riktig" rekkefølge. Det er nytt for oss, men vi prøver så godt vi kan. Mer enn det kan vi jo ikke. Men tusen takk for gode ord og oppmuntringer!

   Ha en fredfull og rolig søndag!

   Slett
 15. Så koselig å lese her. Fine bilder å jeg drømmer meg helt bort.
  Du skriver jo på en sånn måte at en kan lett leve seg inn.
  Gleder meg også til fortsettelse.
  Sier også takk for at du tar oss med.
  Ha en fortsatt fin helg.
  Mvh. RT.

  SvarSlett
 16. Flotte bilder og et fantastisk flott sted :)

  GODT NYTTÅR

  God helg klem fra Monica

  SvarSlett
 17. Hei Liv!

  Så koselige bilder - gleder meg veldig til å se "alt arbeidet" dere skal gjøre der oppe.
  Inspirerende og herlig blogg du har.
  Ha en fortsatt fin helg!

  Monica

  SvarSlett
 18. Hei Liv!

  Så koselige bilder du viser - gleder meg til å se "alt arbeidet" dere skal gjøre der oppe, for der kommer det til å bli såå fint.
  Fortsatt god helg!

  Monica

  SvarSlett
 19. Ja detta æ moro!! Gledar meg te å sjå det ferdigt :)Trude K L

  SvarSlett
 20. Åh... en romantisk draum.... <3 Gler meg til å følgje med!

  God søndag ;)

  SvarSlett
 21. Hei Liv...Hyggelig innlegg fra den idylliske gården igjen...jeg kjenner følelsen det er å være blant gamle bygninger,man blir ydmyk,mye historie ligger i veggene :-)
  God Helg å tjo hei .-)

  SvarSlett
 22. Heisann Liv :-)
  Hyggelig innlegg igjen fra den idylliske gården...kjenner igjen følelsen av det å vandre blant gamle bygninger, der historien sitter i veggene :-)
  Kos deg videre og God Helg. Tjo hei :-)

  SvarSlett
 23. For noen fine bilder:) Blir spennende å se neste års gårdskavalkade og hva som skjer i år!

  Er veldig spent på hva du har funnet på med bunad på gården! Det passet iallefall veldig godt. Skikkelig nasjonalromantikk (heter det det...?)

  Ønsker dere en super søndag:)

  Her har vi planer om tur i dag. Jeg ser det er blå himmel og sola skinner der borte et sted! Det hadde vært deilig å få litt sol i ansiktet igjen:)

  SvarSlett
 24. Som alltid - nydelige bilder! Det er en fornøyelse å kikke innom bloggen din, alltid spennende å se hva du/dere har av prosjekter! Gleder meg til å hvordan det går på gården.
  Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 25. Så herlige bilder fra et nydelig sted! Gleder meg til å følge med videre hvordan dere får det. Masse arbeid ja, men gleden over å få det slik en vil overskygger oftest arbeidet. Ha en flott søndag videre:)

  SvarSlett