tirsdag 8. januar 2013

REDD FOR SPOR.....

 Tunet på gården vår er naturlig nok helt nedsnødd. Ikke så mange som ferdes der om dagen utenom noen ville og firbente. Og det syns jeg er så koselig. Joda, det er koselig at det er dyr på besøk, men jeg tenkte mer på at tunet var dekket av snø. For da kunne jeg lage smale ganger som slynget seg fra hus til hus. Det er så utrolig koselig syns jeg! Sånn vil jeg ha det når vi skal bo her også. Jeg ser for meg det må være regne nasjonalromantikken å vandre på de smale snøstiene når jeg skal ut i stabburet og hente noe en sen kveld. I lyset fra lampene på bygningene kan jeg loses frem. Hehe. Jeg er klar over at vi er litt "romantikararar", men la oss være det nå da. Vi lander sikkert etterhvert og koser oss glugg imens. Det er fint det.

 Og koselig må man ha det selv om man ikke hverken bor eller er på godset ofte nå i vinter. Jeg stolpet meg frem i dyp snø og diiiiiigre elgespor for å finne noen gran og eine-tuster til å sette i pottene på trappen. Jeg skal innrømme at jeg var litt nervøs. For å møte på elgen! De sporene var så digre og tanken på at den kunne stå bak ei fure og luske på meg gjorde at jeg vurderte om jeg skulle gå så langt unna Thomas likevel. Ja, det er helt sant. Men med mot i brystet og vett i pannen tok jeg meg sammen. "Er jeg redd for elgespor - ja da trenger jeg virkelig å trosse frykten. Jeg skal jo tross alt etterhvert bo oppe i bakkene her". Haha. Ja, det er helt sant. Det var disse tankene jeg gikk med. Men som dere skjønner gikk det bra og koselig ble det.

Et uklart kveldsbilde til slutt. Vi koste oss ute på godset hele dagen. Og her kan dere se både pynten på trappen, snøstien og at Thomas har maken genser som meg bare i blå. Vi fikk de til jul og har allerede brukt dem mye.

20 kommentarer:

 1. Er så glad i bloggen din, dere har så mange samme tanker som jeg og mannen min. Finner masse inspirasjon hos deg. Det med elgspor har jeg også slitt med ja. Vi bor midt i skogen og bruker den mye og hver gang jeg er ute i skog og mark lurer jeg på om skogens konge står og lurer på meg bak et grantre...men siden vi skal bo i skogen og ikke kunne drømt om å flytte, så må jeg jo bare trosse den frykten. Ulven har også vært forbi her...men den er jeg ikke redd for...merkelig nok :-). Ei fin uke til dere, Pam (har forresten arvet en flott gammel kofte, skal se om ikke jeg klarer å legge ut en link til den)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å høre. Hihi. At det ikke bare er meg. Jeg må helt klart bli vant til dette. Nå skal jeg forresten ta en titt inn i bloggen din. Ha en fiiin dag!

   Slett
 2. Må innrømme at jeg kikker meg over skulderen jeg også. Vi har elgen tett innpå husene for det er jo så stille der når vi ikke er på gården. Enda verre er det når jeg plukker bær og har fått høre om bjørn. Men - folk levde med dyr tett på før så det er vi som må venne oss til tanken. Egentlig er det mer å være redd for i byen hvis man tenker etter. Slik er det vel bare - det er det ukjente man frykter mest- ofte helt uten grunn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det det er vet du... skummelt med det ukjente. Derfor er det vel håp at jeg vender meg til det og jeg var jo flink også. Trasket videre i de dype sporene selv om jeg så meg litt hektisk rundt. Haha. Pingle vet du... ;O)

   Slett
 3. Er så glad i bloggen din, dere har så mange samme tanker som jeg og mannen min. Finner masse inspirasjon hos deg. Det med elgspor har jeg også slitt med ja. Vi bor midt i skogen og bruker den mye og hver gang jeg er ute i skog og mark lurer jeg på om skogens konge står og lurer på meg bak et grantre...men siden vi skal bo i skogen og ikke kunne drømt om å flytte, så må jeg jo bare trosse den frykten. Ulven har også vært forbi her...men den er jeg ikke redd for...merkelig nok :-). Ei fin uke til dere, Pam (har forresten arvet en flott gammel kofte, skal se om ikke jeg klarer å legge ut en link til den)

  SvarSlett
 4. Hei Liv!
  Elg skal man respektere, men ikke frykte, tenker jeg, bare man ikke gjør noe som provoserer eller skremmer. Som å stå mellom mor-elg og kalvenen hennes - DET er IKKE lurt! Vi var så uheldig å havne i en slik situasjon en gang på en skogsvei, og da rygget vi sakte bakover, vekk fra kalvene, ellers tror jeg sikkert hun hadde gått il angrep!

  Men jeg er helt enig med deg, at stier i snøen er veldig hyggelig, og at det skikkert vil bli kjempekos på tunet deres! Herlig med all snøen!

  Ønsker deg en flott dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 5. *S* Koselig!
  Cathrine har rett i at det er lite lurt å komme mellom elgkua og kalvene, ellers er nok elgen på vei bort så snart den får snusen i deg.
  Unntatt .... om du skulle ha vært med på slakting av elg og fått brunstlukt på klærne. Dét tøyet bør du ikke gå ut i skogen med uten å vaske det først. En bekjent gjorde det, og møtte en okse som gjerne yppet til kamp mot denne rare elgoksen på to ben med rød anorakk - men som altså luktet som en diger konkurrent!
  Beste hilsen Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Er det sant?? Ja, det var jammen godt det ikke var meg. Da hadde jeg jo fått skrekken da. Tipper han ikke gjør dette igjen, eller?? Hoff... men veldig morsomt!! Wæææh!

   Slett
 6. Länge sedan jag var här hos dig..måste skärpa mig...underbara bilder...har njutit så utav dina fina foton, ha en fin vecka, kram VIOLA

  SvarSlett
 7. Bakgården vår er lang og smal, og blir nok hovedinngang til huset i det daglige. Her blir det nok også bare plass til en brøytet sti, og deet er så koselig! Foreløpig er det fylt opp med sirkelsag mens vi restaurerer. Men neste vinter; da skal det bli koselig og fint der :)
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir altså bedre tider! Høres kjempe koselig ut!

   Slett
 8. Hei,
  er enig - smale stier i snøen er så koselig!!

  Vil bare tipse deg om denne siden på Pinterest, er mulig du allerede vet om den - men om ikke er den nok en liten "skatt" når det gjelder gamle norske kofter :)
  https://pinterest.com/gittebettina/old-norwegian-knitting/

  Ha en fin dag videre!
  Klem fra Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, Monica! Den var jo super til å finne navn på koftene!
   Det er herved notert!!

   Slett
 9. Hei, Herlige snøbilder for oss som ser snøen smelte i dag! Herlig genser du har på deg. Hvilken genser er det? klem Siv:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er fra Devold. Vet ikke akkurat hva den heter. Den er skikkelig tykk og god. Perfekt vår-genser når man kan gå uten jakke. Ja, vi hadde jo en slik "vår-dag" på gården her om dagen som du ser. Herlig!

   Slett
 10. HI!! AND A HAPPY NEW YEAR...
  I LIVE IN GREECE AND NEAR THE SEA SO THE SNOW IS SOMETHING MAGIC FOR ME...I ADORE THESE PHOTOS OF YOU , THE SNOW AND YOUR HOUSE....
  WISHING YOU A WONDERFUL TIME
  NANTIA

  SvarSlett
 11. Å dæsken ka sne dokker har, her i Nord Norge hos meg e det ikkeno sne....
  Men så koselig det var på trappa di, elg har vi mye av her vi bor, e litt skeptisk da æ går tur ute i skog og mark , men det er skjelden æ ser elgen da, ser den mest når vi kjører bil .

  Ha en fin tirsdag.

  Hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 12. Hei!
  Det er så koselig å følge historiene dine fra gården. Nyter både bilder og ord.

  Og jeg synes koftejakten er et supert tiltak! Kjenner jeg får øynene opp for kofter jeg også, såklart, og har en gammel en etter besteforeldrene mine. Jeg brukte den mye i ungdommen da jeg var i stallen og red om vinteren. Varm og god er den. Fordi jeg har blitt inspirert har jeg funnet den frem igjen. :-)

  Pyntet trapp ble jo bare så trivelig. :-)

  Beste hilsen fra Trine

  SvarSlett
 13. Kjempe koselige bilder og må være herlig med lit snø:)
  Her er det stort sett bare glatt over alt....
  Kos dere masse på den herlig gården:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 14. Koselige bilder, som alltid. Du er så flink til å pynte, både ute og inne. Tenk å pynte så flott på trappa bare for et kort besøk. Fantastisk! Der har jeg noe å lære. Tenker ofte at, nei, det er ikke noe vits i for det er så kort tid. Må skjerpe meg der.
  Før bodde vi med skogen som nærmeste nabo. Gikk masse tur i skogen med hunden min. Så spor etter elgen hver gang og så elg flere ganger, men kom heldigvis aldri brått på den, så jeg var aldri oppe i farlige situasjoner. Kunne stå på avstand og nyte synet. For det er fantastiske dyr, mektige liksom. Er nok ikke for ingenting at den blir kalt skogens konge. Må innrømme at jeg alltid var på vakt og redd for å komme brått på¨den. En elgjeger sa til meg en gang, at hvis jeg var redd for elg skulle jeg ikke gå i skogen i mai for da kunne elgen være hissig, pga kalvene. Er jo greit å vite.

  SvarSlett