onsdag 9. januar 2013

FARGEINSPIRASJON

Dette enkle og nedslitte huset inspirerer meg så veldig. Midt blant alt naturlig brunt og grått tømmer på dette tunet, står altså et lite gulmalt hus. Noen har en gang ønsket å lage et koselig hjem her og jeg lar meg spesielt begeistre over fargene de har valgt. La oss gå litt nærmere.

Gult hus. Hvite vinduslister. Lyse grønn (nesten mint) farge på inngangspartiet. Rød list rundt døren. Okergul dør. Og vi kan tydelig se at det har vært et overbygg her. Skal lure på hvilken farge det har hatt... 

Jeg digger at man brukte farger før. Det frisker jo så opp, særlig på et tun med grove tømmerbygninger som dette. De kunne jo malt huset hvitt mener jeg. Jeg vet i alle fall hva vi skal gjøre med innhuset på gården vår. Det kan absolutt ikke bare være hvitt nei. Jeg skal helt klart la meg inspirere av denne fargepaletten. De har jo brukt yndlingsgrønnfargen min!

La oss ta en enda nærmere titt. Den lyse grønne fargen har enten lysnet med årene, eller så har de brukt to nyanser. For legger du merke til grønnfargen som titter frem mellom sprekkene i linoljemalingen på den øverste dørlisten? Den er rimelig heftig! Hadde du kunnet tenkt deg den spreke fargen på huset ditt? Vi har nok blitt mer pinglete hva farger angår med årene gitt, men jeg skal jammen la meg inspirere i alle fall. Disse fargene må jeg bare få kodet...!

Friskt og herlig!

11 kommentarer:

 1. Så bra at du sier dette! Jeg er helt enig, og i tillegg så trenger gamle hus farger. Detaljene på gamle hus er laget for å fremheves med forskjellige farger. Jeg synes det blir så flatt og todimmensjonalt når alt males hvitt...
  Takke seg til en fargerik tilværelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og for å få frem den opprinnelige fargen, kan man stryke på litt linolje blandet med terpentin. Den blir nok noe kraftigere enn nå. De var ganske spreke i fargevalg før i tida :)

   Slett
  2. Ja, det er tøft at det funker! Gammel maling blir som ny. Veldig bra med tanke på å lage opp igjen de samme fargene.

   Slett
 2. Hm,hm.Jeg er glad i farger men synes det kommer litt på hvor huset ligge å hvilke nabolag huset har.Opp i skogen er det jo flott med litt farger når en har tømmerbygninger rundt.Men huset ditt i byen synes jeg er finest hvitt.
  Lykke til med prosjektet.Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg enig med deg i, Linda. Det er mange hensyn å ta når det gjelder fargevalg. Huset vårt hjemme i byen blir hvitt, men garasjen og sykkelboden har fått farger og det ble så koselig!

   Ha selv en fin dag :O)

   Slett
 3. Det blir spennende å se hvilke farger dere velger på huset på gården til slutt! Så bra at dere vil velge noe annet enn brunt eller hvitt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo langt opp og høyt frem, men det blir spennende. Men la meg si: jeg mener ikke nødvendigvis at vi skal male hele huset i en annen farge enn hvitt. Kanskje blir ikke huset kledd en gang... hihi.... men inngangspariet! Da snakker vi. Der vil jeg veldig gjerne ha litt farger!!

   Slett
 4. Nydelig gammelt lite hus:) likte så godt den gamle døren og de herlige farger den hadde:)
  Spennende å se hva dere velger:)
  Ha en herlig kveld
  Klem Merete

  SvarSlett
 5. For et vakkert hus og så artig at historien avspeiles på den måten. Hvem har bodd her tro og hvordan har det seg at ingen har overtatt og fortsatt bor der? Slik fantaserer og tenker jeg innimellom når jeg ser hus som er fraflyttet og bare står til nedfalls. Kan bli romaner av slikt, hihi! Men er det et smidd beslag som skimtes under malingen? Det så spesielt vakkert ut da - spennende! En slikt detalj kunne fått meg til å velge akkurat det huset, galskap såklart, men likevel... God dag videre til deg - koser meg veldig med bloggen din...

  SvarSlett
 6. Også den fantastiske dørhengsla!

  Ha det BRA fra ida :)

  SvarSlett
 7. For et herlig, vakkert tun. Og det stakkars gamle huset som bare forfaller. Tenk hvilken historie det kunne fortelle om det kunne snakke. Fargene er nydelige, skjønner at det inspirerer deg. Blir spennende å se hvilke farger dere ender opp med på gården. Dette innlegget ditt minner meg masse om læreren jeg hadde i kunsthistorie på husflidsskolen på begynnelsen av 80-tallet. Han var selvfølgelig (han underviste trods alt i kunsthistorie) opptatt av tradisjoner og kultur, og en dag tok han oss med på befaring for å se på byggeskikker og farger. Han snakket varmt om hvor flinke folk var til å bruke farger tidligere. "Men nå har nesten alle folk fått kvitesjuken",sa han, ganske så opprørt. Min gamle lærer ville ha elsket deg og Thomas! He,he.

  SvarSlett