lørdag 23. februar 2013

90x90

På mandag holder jeg kurs i den lyse og landlige stilen igjen. Det blir veldig spennende, men mest av alt koselig. Kurset er lagt opp som to inspirasjonskvelder der jeg tar for meg hva jeg mener er viktige elementer i stilen jeg er så glad i. Jeg føler meg både sikker og trygg på at det jeg prater om, er relevant til stilen. Det er jo min egen stil jeg prater ut fra. Hva har vært min inspirasjon? Hva har jeg falt for? Hvordan  har jeg satt det sammen? Det er veldig trygt og jeg trenger ikke sammenligne meg med noen. Deilig!

Det er da visse 90x90 duker kommer inn.

De i duse farger med ruter eller striper. Gjerne fra 50-tallet, men jeg har også kjøpt en del nye. Nyblom Kollèn er dyktige på dette. De har tatt inspirasjon av de gamle dukene og det passer meg helt utmerket. Bunken her består av både nye og gamle duker. Ser du hvem som er hvem?

 En del av disse dukene har jeg arvet, men jeg har også funnet flere på loppiser og i bruktbutikker. Orker du å grave litt i disse store tekstilhaugene, er det forresten stor sannsynlighet at du vil finne en 50-tallsduk der! Eller noe som ligner veldig. Og det er jo godt nok! :O)

 Dukene er som sagt 90x90 og har akkurat passe størrelse til kjøkkenbordet vårt. Men jeg bruker dem ikke bare der. De ligger like godt på stuebordet, som hagebordet og rett på gresset eller et teppe på picnik i det fri! De er enkle å vaske og stryke (om man vil).

Alle dukene jeg har dekket til med på kjøkkenbordet for å vise dere i dag er fra Nyblom Kollèn. Jeg kom over en liten ladning i en butikk i Bø i går...

9 kommentarer:

 1. Åh, sånne duker er så fine og nostalgiske :)
  Jeg følger forresten spent med i koftejakten (selv om jeg ikke kan strikke kofter selv, så lar jeg meg inspirere til rundfelte gensere ;) Det er der mitt nivå ligger foreløpig)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. De dukene var bare utrolig herlige:)
  Sånne kunne jeg tenkt meg:)
  Det lysegule bordet ditt er bare nydelig.
  Lykke til med kurs:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 3. Så fine duker, både de nye og de gamle! Er så glad i Nyblom Kollèn sine tekstiler, de er flotte og har veldig god kvalitet. Liker også den hvite serien de har med hullsøm rundt kanten - evig klassisk og anvendelig :-)
  Jeg har faktisk funnet en duk på bruktbutikken som ligner den du har i rødt og hvitt, den er blitt en kjær duk til jul, men passer like godt til sommerbordet.
  Ha en fortsatt god helg :-)

  Klem Mona

  SvarSlett
 4. For en nydelig blogg og fine bilder du har! Lykke til med kurs og ha ei fin helg! :-)

  SvarSlett
 5. Hi, hi! Jeg tenkte nettopp på duk når jeg så 90X90 i overskriften din! Jeg, jeg har mange slike i bunken min også, og er kjempeglad når jeg finner noen med broderi fra 1930-tallet, eller med ruter! Så spennende med nye kurs - lykke til!

  Med ønske om en flott søndag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 6. Koselige bilder og koselig blogg :). Så skjønt det gamle spisebordet ditt, og de nostalgiske dukene passer perfekt til det :). Ha en fin søndag! Klem fra Lise

  SvarSlett
 7. Jeg har noen slike selv, de er så koselige å dekke med. Min bestemor hadde til og med en rødrutete duk som hun dro fram midt i skisporet da vi var små. Det minns jeg at var flaut, men veldig artig nå! ;)

  SvarSlett