lørdag 9. februar 2013

BLÅTT OG BLANDET

Det er ikke bare blå tekstiler jeg er glad i. Blått passer i alle fall godt på kjøkkenet og jeg liker så godt en stabel med porselen av forskjellige typer og slag. Et vakkert syn rett og slett. Blått, krem og hvitt. Godt og blandet. Blått og blandet. Nydelig! Jeg liker at jeg kan dekke et bord med like tallerkner, men jeg syns det er utrolig sjarmerende med en slik stabel stående i ei hylle eller i et skap. Tallerkner av ymse form, størrelse, farge og mønster. Litt å velge i. Det liker vi jo!

Vi snakket om det her om dagen nemlig. At vi kunne jo klart oss med kun et servise. Et man brukte til både hverdags og fest. Men jeg må jo innrømme at jeg kjenner en viss glede over å kunne bytte litt på. Ha litt å velge i. Det trenger ikke være dyrt og flott og jeg kjøper mer enn gjerne brukt. Jeg syns bare det er greit å tenke på at det må harmonere med det jeg allerede har. Mix og match. Og gjerne i blåtoner. Men absolutt ikke for mye. Det har vi hverken bruk for eller plass til.

9 kommentarer:

 1. Hei, Helt enig - blande servise gir liv på bordet og er jo perfekt for oss bruktbutikkelskere....blått er også min favoritt....gir god energi rett og slett...fin lørdag. klem Siv:-)

  SvarSlett
 2. Hei :) Helt enig med deg i at blått er fint ja. Bruker i grunnen mest rødt dersom jeg skal piffe opp jordfargene mine jeg, men i forrige uke, fant jeg ut at jeg skulle ha noen blåe detaljer på stua. Jeg kjøpte en liten søt duk og to lattekopper fra Greengate og en telysholder fra Kremmerhuset. Det ble så friskt og fint. Kos deg med de blå tingene dine du også. God helg til deg og dine :)
  Klem Anne :)

  SvarSlett
 3. På det lille bildet så det ut som brødet var en leopardpute. Trodde et øyeblikk du hadde gått helt av skaftet;) Ønsker deg en herlig helg!

  SvarSlett
 4. Hei Liv!
  Du har såååå masse koselige detaljer hos deg!
  Som den blåmor jeg er, så er blå serviser(og alt annet blått) midt i blinken for meg også. Har Ministrå på kjøkkenet, Blå Anemone sånn til halvfint og Bogstad Maud og Seljord til best. De to sistnevnte ble anskaffet for mer enn 30 år siden og hadde vel ikke blitt valgt i dag. Det er jo så mye lekkert der ute! Er blitt veldig glad i Stråmønster etter hvert, likeledes blå Burleigh-serviser. Og som du sier - plassen bestemmer hvor mye skapene blir fylt med. God lørdag til deg fra Berit

  SvarSlett
 5. Vårt hverdagsservise er fra Figgjo Flint og så gammelt at det lenge har vært tilgjengelig i bruktbutikker. Det er slitt etterhvert, men uten ett skår! Da snakker vi om Figgjo Gourmet med en rosa og en blå stripe. Nå har jeg kjøpt brukt så vi har 32 lunsjtallerkener. For en rikdom når vi skal ha mange gjester! Kjøkkenglassene våre er også gamle, vi supplerer alltid litt på loppemarkeder av våre "Duralex made in France". Kjekt å ha, og når vi er mange gjester er de ikke finere enn at alle kan skrive navnet sitt på med sprittusj. I ettertid har vi mange hyggelige stunder når vi ser navnene på glassene, før oppvaskmaskinen har gjort sitt!

  Når jeg ser stabelen med ulike tallerkener så ser jeg at det har sin store sjarm! Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 6. Fantastisk flott og koselig blogg du har <3
  Fant veien inn hit via Marits Provence.
  Takk for herlig inspirasjon.
  Mvh Nina

  SvarSlett
 7. Så enig med deg. Blått er min farge også! Det gjelder sengetøy, porselen - og ellers....

  SvarSlett
 8. Det er skjønt med blått og hvitt- og ja hadde sikkert klart oss med kun ett, men akk hvor moro det er å mixe og trikse med mer :)

  Ønsker deg en flott uke

  Klem Monica

  SvarSlett
 9. I like your blog so I will stay with you.

  SvarSlett