mandag 11. februar 2013

FRA VÅRT KJØKKEN

 Litt fra vårt kjøkken: 
- Lyseblått. Super bakgrunn når man ønsker å fylle på med farger i blandt eller til jul når det er rødfargene som rår.
- Åpne hyller over kjøkkenbenken skaper rom og lys.
-  Hvite porselensboller i diverse størrelser på hyllen. Gamle og nye. Brukes til alt!
- En bunke tallerkner balanserer på et stettfat i tre. Slik utnytter vi plassen.

- Ryddig kjøkkenbenk. 

Har sett at det "poppis" å vise rotete hjem på bloggene om dagen ;O) Javisst har vi det rotete både her og der, men akkurat kjøkkenbenken den må være ryddig og ren. Før jeg begynner på middagen jeg vaske opp og rydde inn. Tvangstanker? Mulig, mulig. Jeg klarer i alle fall ikke å jobbe ved kjøkkenbenken om det er rot der. 

Og så:

- Friske blomster og gjerne i en mugge ved vasken. 

Det er såå mye hyggeligere å stå her da. Og den hvite muggen med det blå mønsteret får bære årstidenes frodige gleder. HER for eksempel, var det tidlig sommer med syriner og grøfekantblomster.

Vet ikke akkurat om jeg kan sette noe tema for dette innlegget... Men kanskje kan dere snappe opp et og annet tips fra kjøkkenet vårt? Det hadde jo vært hyggelig! Jeg ønsker dere i alle fall en god mandag alle dere som tar turen innom Livs Lyst!

25 kommentarer:

 1. Koselig kjøkken og nydelige blomster! Jeg har maken til brødboksen din, tror jeg. Min er arv fra mormor, den har et litt annet håndtak enn din. Jeg kjente meg veldig igjen i dette at jeg må ha en ryddig kjøkkenbenk før noe kan bli gjort. Har aldri tenkt at det er tvangstanker, he he!
  Ha en superkoselig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi. Vi kan nok stryke over tvangstanker og regne oss som høyst normale!! :0)

   Slett
 2. Godt med gode vaner! Har brukt hele helgen til å rydde jeg - og er enda ikke ferdig. Det blir jeg vel heller aldri. Men du - Det er da svibler har i muggen din......

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg føler hele huset her venter på å ryddes. Har lyst å gå gjennom hver skuff og krok. Tenk så deilig å ha full kontroll. Så flink du har vært som er i gang!!

   Slett
 3. God morgen!
  Enig med deg, det skal være ryddig på kjøkkenbenken:)
  Klarer ikke gjøre noe ellers. Godt vi er forskjellige. Nydelig kjøkken du har!
  Herlig vakker bukett i kannen:)))
  klem lille meg

  SvarSlett
 4. God morgen! Enig med deg - ryddig kjøkken er et must hos meg som har åpen kjøkkenløsning....nydelig mugge:-) Fin mandag til deg! klem Siv

  SvarSlett
 5. Jeg har allerede snappet opp et tips. Nemlig blåfargen. Nå er rommet ferdig og det ble kjempefint. Er ikke sikker på om jeg hadde funnet fram til fargen helt på egen hånd, så tusen takk for tipset. Jeg skjønner veldig godt at det ikke er så lett å bli lei av denne fargen. Jeg syns også kjøkkenet deres er megakoselig. "Rotete blogg" - veel jeg lagde et kaos innlegg for lenge siden. Har sikker laget flere også, men det tok ikke av da, så kanskje var ikke tiden der da. Iallefall, moro med litt avveksling. Men Jeg har mer tro på EKTE interiør. Det MÅ ikke være perfekt, det MÅ ikke være rotete, men det MÅ være ekte. Noen blogger får det til og du er en av dem. Jeg digger alt du tar i Liv, enten det er hjemme hos deg selv eller i en reportasje. Du er en EKTE interiørblogger. Ha en strålende dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for såå gode ord å starte dagen med. Dette skal jeg prøve å ta til meg for det var virkelig oppmuntrende. Tusen takk!!

   Slett
 6. Helt enig med Heidi rett over her. Liker at det du bruker ikke koster flesk og er mulig å få tak i for Hvermansen. Og at det er så mye brukt og fint. I dagens forbrukersammfunn trenger vi noen som viser at det er masse gammelt (og halvgammelt) som er like fint og finere. Og så måtte jeg flire : Grøftekantblomster hi hi. Det er vel nummeret før ugress. Men vakre var de, og går vel også under betegnelsen markblomster...

  SvarSlett
 7. Enig med deg :) bør være ryddig på kjøkkenbenken og særlig med åpen løsning:)
  Vakkert kjøkken:)
  Ha en herlig uke
  Klem Merete

  SvarSlett
 8. Elsker også blått, kjøkkenet ditt er nydelig, enkelt og vakkert. Det skal nok noe til at kjøkkenet mitt alltid er ryddig - med seks mennesker, hund og katt i hus :-). Ha en god dag, Pam

  SvarSlett
 9. Hei Liv!

  Det er så artig å følge bloggen din : ) du skriver så ekte og herlig, og treffer midt i!!
  Kjempe koselig kjøkken dere har - og ryddig er helt klart best!
  Lurer på hvor du har fått tak i det fine skiltet over vasken? Har ett par tenåringer i hus som godt kunne lest det ved brødboksen!!
  Gleder meg alt til nytt innlegg.
  Ha en fin-fin dag : )

  monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig skrevet, Monica! Du gir meg et puff til å inspirert fortsette bloggingen. Tusen takk! Ønsker deg en fin dag.

   Slett
 10. Hei Liv!

  Det er så artig å følge bloggen din - du skriver så ekte og herlig, og treffer midt i!!
  Koselig kjøkken dere har - og et ryddig kjøkken er helt klart det beste.
  Gleder meg til neste innlegg.
  Ha en fin-fin dag : )

  Monica

  SvarSlett
 11. På en dag man er hjemme fra jobb med hoste og snørr.
  var det ekstra hyggelig å komme over den vakre bloggen din.
  Har kost meg igjennom mange innlegg her nå, og du og du for ett flott bruk dere har skaffet dere.
  Har lagret deg i blogglisten min, og gleder meg til å følge deg.
  Ser jo att jeg har sett deg i flere interiørblad, og det var jo også morsomt å kjenne igjen noen.

  Ønsker deg en strålende uke

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du fant frem til Livs Lyst også!

   Slett
 12. Fikk helt vårfølelse jeg nå!

  Sitter her med kaffekopen, mens lillemann sover. Sola skinner inn vinduene, kan så vidt kjenne at den luner litt.
  Satt sammen med dine herlige kjøkkenbilder ble det skikkelig vårstemning her :) Hadde ikke vært det samme med rot ... ;)
  Digger skiltet over vasken, et slikt må det jaktes etter... regner med det er et gammelt?!

  Birte

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er faktisk et nytt skilt. Er veldig usikker på hvor det ble kjøpt, husker bare at Thomas kjøpte det for å ha det i garasjen. Så langt kom det aldri...! Hihi. Ha en fiiiin dag, Birte!

   Slett
 13. Jeg finner bestandig MASSE inspirasjon hos deg, Liv! :) Elsker kjøkkenet ditt! Vi går med planer om å pusse opp vårt selv, og har et ikea-kjøkken slik som dere, med like profiler (men furufarget). Lurte litt på hvordan/hva dere brukte når dere malte? Og holder det seg godt, selv når det er blitt brukt en stund? Synes det er litt kjedelig å bruke tid/penger på å male det, hvis det blir stygt, og vi likevel må skifte dørene etter et år... :)
  Thomas, her i huset, kunne gjerne tenke seg å male det i lyseblått -slik som deres.. Så vi får se om det blir blått eller hvitt... :)

  -Mari

  SvarSlett
 14. Er så hjertens enig - jeg kan ikke jobbe på et rotete kjøkken! Så koselig du har det, kunne godt laget "gammeldags mat" i de omgivelsene.
  Kos deg i kveld. Hilsen Berit

  SvarSlett
 15. Helt enig. Der må være en dejlig buket med blomster eller andet fra haven ved køkkenvasken. Faktisk er det muligt året rundt at finde til en buket i haven. Har lige hentet mirabelle grene og sat dem sammen med en buket af de "sovende" påskeliljer, man kan købe på Rema til 6 kr. - i Danmark altså.
  Alis
  Frost-lillegaard.blogspot.dk

  SvarSlett
 16. Så nydelige bilder fra kjøkkenet deres. Herlig frisk bukett! Å-ja, jeg kjenner meg så absolutt igjen. Kommer ikke i gang på kjøkkenet før det er helt ryddig:)
  Ha en fin kveld.
  Klem fra meg:)

  SvarSlett
 17. Åh, så vakkert dere har det.

  SvarSlett
 18. Å, dette var jammen et fint kjøkken!
  Digger skiltet ditt!

  klem

  SvarSlett
 19. God morgen Liv! Jeg er også en av dem som skamfullt må innrømme at jeg stort sett har et ryddig kjøkken...hvordan kom vi dit egentlig?
  Alltid like koselig å se hva du bedriver i ditt herlige og ikke minst VAKRE hjem!!...nydelige bilder <3

  Klemmer i fleng!

  SvarSlett