fredag 8. februar 2013

DE TROR VI ER MAT

Mer og mer blir jeg fasinert av geiter. Merkelig setning kanskje? Men det hender faktisk stadig at vi er på steder der disse artige firbeinte surrer rundt og jeg syns de er så utrolig artige! Så kontaktsøkende. Sikkert fordi de tror vi har mat med til dem. Eller at vi er mat. De spiser jo på alt mulig mener jeg. Men mest av alt syns jeg de er så uttryksfulle. Du kan liksom se at de er nyskjerrige og følger med.

Eller -

- at de er skeptiske og syns det er fornuftig å holde seg litt på avstand. Hihi. "Huff ja, så skummelt"! Så skjønn altså.

Vi har mange planer og tanker i hodene våre om dagen på hva vi skal gjøre med gården vår etterhvert. Først og fremst er det jo å komme i gang der oppe sånn ordentlig til sommeren, men jeg har også glede av å tenke litt lenger frem. Jeg lurer nemlig på hvordan jeg hadde gjort meg som geite-eier? Jeg vet i alle fall at gården hadde kledd noen få geiter oppe i skråningene der. De kunne hjelpe oss å holde kulturlandskapet nede. Ja, tenk - det hadde vært utrolig artig og prøvd å ha slike dyr en stund. Det er en tid for alt og akkurat nå legger vi som sagt planer for hvordan vi skal sette i gang prosjektet. Så noen geiter på en stund, det blir det desverre ikke. Men kanskje en dag? Jeg tror ikke de er verdens vanskeligste husdyr heller...

6 kommentarer:

 1. Så søt :)

  God helg, nyt livet!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei hei :-)
  Det er flott å ha dyr, og på en gard følger det med. Som gard eigar har en ett ansvar på å holde kulturlandskapet nede og "bruke" garden synes jeg. Det er mye jobb, og jobben er ofte den samme uansett om en har fem eller tjue dyr. En må ta vare på dyrene stelle dem og gi dem omsorg uansett hvor mange en har, men her er det også VELDIG mye glede. Dyr gir masse glede. Både for liten og stor. Å etablere kontakt med naboer eller lignende som har dyr og som kan hjelpe til om det er noe dere lurer på er smart og betryggende. Å melde seg inn i ett lokallag kan også være greit. Disse lagene organisere og holder ofte kurs (litt avhengig av hvor aktivt laget er), så her kan det være mye nyttig å ta med seg.
  Her på garden har vi alltid hatt sau, Dala sau (norsk hvit sau) og Vill sau. Og vi trives velig godt med det. Mannen i huset er gardbruker med stor G og jeg er litt sånn assistent :-). Småfe er enkle å håndtere for både liten og stor, og barna er ofte med i fjøset.
  Vi koser oss veldig som småfebønder :-)
  Lykke til med dyreholdet :-) :-)
  Ingrid :-)

  SvarSlett
 3. Hi Liv, I think goats are really fun animals sometimes underestimated ;-) It is a dream of mine to have a farm one day with some goats, sheep and a donkey. I would love that. So I wish you all the best though with your farm project! Greetings from Berlin covered in snow, Carolina

  SvarSlett
 4. Geiter er hyggelige dyr, men de har også en annen side som der er grunn til å advare mot: De spiser ALT! - og de skiller ikke på blomsterbed, høyt elskede rosebusker, krydderurter ment for kjøkkenbruk, og det buskaset vi gjerne vil at de skal spise.
  Skal du gjerde inn en hest holder det å spenne opp en ulltråd, men skal du gjerde inn ei geit må det være vanntett i ti meters høyde!
  I dag fikk jeg første nr av "Norske Hjem". Hyggelig å vinne det på siden din!!
  Hilsen Britt

  SvarSlett
 5. Jeg liker geiter! De er så lekne og nysgjerrige. Og hva er vel søtere enn en liten geitekilling? :)

  SvarSlett
 6. Ja de er jo bare skjønne, og passer jo utrolig godt på en fjellgård. og som du sier, veldig kjekke til å holde vegetasjonen nede! Selv har vi skaffet oss et par sauer vi, som beiter der ikke hesta kan, slik at det ikke skal gro igjen rundt her! Det blir så pent etter dem så ;)

  SvarSlett