onsdag 20. februar 2013

EN SLIK LITEN SAMLING

Gamle keramikk-krukker - mmmm - jeg bare nyter synet av dem. De er så fine syns jeg og så syns jeg det er så herlig å sette dem sammen i en slik liten samling. Glass, blått, brunt, hvitt... Striper, mønster, profiler... De fremhever hverandre og står strategisk til midt i stuen. Trenger jeg en krukke, er det bare å forsyne seg! De brukes til alt fra blomsterpotter til oppbevaring av strikketøy og hvite stearinlys.

Jeg har en del flere også. Jepp! Dette har litt samleverdi for meg. Veeeldig vanskelig å ikke kjøpe hele og fine slike når jeg kommer over dem i bruktbutikkene...

Til opplysning: glasskrukken er ny og kjøpt på H&C.

På den brune sjenken ligger en hjemmevevet gardinkappe faktisk. Jeg har hele gardinsettet. Så skjørt og tynt. Nesten gjennomsiktig. De blå detaljene er fine til keramikken. Det er rent og nesten litt klassisk. En gang hadde det vært moro å hengt den opp i et koselig lite vindu disse gardinene. Men det får bli en gang, her i huset har vi alt for store vinduer. Kanskje på gården?!

Drømmen: å kunne veve slike tynne og florlette stoffer selv en gang. På veven min som står stablet og på vent. 

7 kommentarer:

 1. Hei Liv. Jeg fikk øynene opp for disse krukkene etter at jeg har lest i bloggen din. Etter det har jeg vært på jakt. Jeg skal nemlig ha en bregne i en sånn potte på en pidestal. Hi hi. Planene er klare. Og for et par uker siden gjorde jeg et kupp, og fikk tak i fire krukker til en slikk og ingenting. Lykke... ;)
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 2. Hei Liv!
  De gamle krukkene er så hyggelige, og jeg har mange hollandske og brune som jeg bruker på kjøkkenet! Blir aldri lei dem!

  Ønsker deg en flott dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 3. Hei Liv!
  Et lite tips til deg i koftejakten.. Ta en titt
  på bloggen med navn brocante-antique! Hun la ut masse gamle oppskrifter for salg igår. Billig!:)
  Kjempefin blogg du har!!
  Klem fra Randi

  SvarSlett
 4. Lekre bilder!
  Ha en herlig onsdag!
  Klem Gitte

  SvarSlett
 5. Jeg har samlet på slike krukker i flere år, men er litt kresen.Har kjøpt de med klarest mørkeblå farge og finest mønster.Bruker et som et lite blomsterbord nesten.Litt høy krukke.Fått skåret til en litt tykk glass sirkel (hos glassmester), litt større en åpnigen på krukken.Lagt den på toppen av krukken og satt en fredslilje oppå.Jeg synes det ble fint, nesten som en liten pidestall.
  Hilsen Inger Katrine

  SvarSlett
 6. Jeg blir så glad av å se bildene fra hjemmet ditt :) For det er nettopp det det er - et hjem. Ikke et utstillingslokale med alt det siste fra Ikea, og som havner på søpla når folk er lei av det. Du tar vare på ting, og gjør en kjempejobb ved å gjøre folk oppmerksomme på verdien i å omgi seg med ting med sjel og skavanker :)
  Varme hilsener fra
  Snefrid

  SvarSlett
 7. Kjekt med "ilåd" så de sier på Jæren. Ilåd er dialekt og kan oversettes med en ting som har plass til noe oppi. På bokmål en beholder. Jeg liker bedre ordet ilåd som kan være en krukke, en kurv eller et glass. Beholder høres så plastikk ut, selv om et ilåd også ka være en plastikkboks. Ord og utrykk er betydningsfulle. Ja dette ble ble litt filosofi, dine ilåd er veldig koselige iallfall..

  SvarSlett