mandag 25. februar 2013

KOFTEBRUK

Med koftejakten har i alle fall jeg fått større fokus på gamle kofter. Jeg ser stadig flere og flere som bruker dem og jeg kan ikke annet enn å undres: "Vet de at vi driver koftejakt på Livs Lyst?" Ellers er det bare sånn som når man har kjøpt seg grønn bil. Da ser man grønne biler overalt etterpå. Jeg ser i alle fall kofter overalt. Hehe. 

Men hvordan skal vi bruke koften? Bare når vi er på fjellet eller sitter foran peisen i go`pysjamas-buksa? Nei, få den inn i hverdagslivet sier jeg! Ta den på deg når du skal på jobb eller skole. Bruk den til yndlingsbuksen og de fine skoene du har kjøpt. La den varme deg når sommerskyggen legger seg og den tynne sommerkjolen er litt kjølig. Stikk på shopping med den! ;O)

Jeg har rett og slett snurret et skinnbelte rundt livet på Jølster-koften min. Da passer den perfekt til min nye bukse. En del av hverdagslivet altså ;O)

*Hadde vært moro å vite: Har du blitt mer bevisst på disse fine koftene etter at vi startet koftejakten sammen?
_________________________________________________________________________________
*Jølster*
Se oppskrift HER
_________________________________________________________________________________

30 kommentarer:

 1. Har akkurat montert ferdig en fanakofte.
  Flott er du i din;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir så imponert. Dere er så flinke. Den ene koften etter den andre strikkes her. Jeg tar bare bilder av dem jeg ;O) hihihi

   Slett
 2. Hei Liv. Helt klart. Jeg ser kofter over alt jeg også. Nå sitter jeg og strikker på en som jeg ikke har sett bilde av hos deg. Sender et bilde når jeg er ferdig, så kanskje vi får navnfestet den også. Jeg strikker etter detaljbilder av en eldre kofte, uten oppskrift...

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja! Send bilder. Jeg vil så gjerne se. Klarer du det helt uten oppskrift??

   Slett
  2. Det blir en del mattematikk men det går fint :-)

   Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 3. Jeg synes du gjør en fin jobb med å bringe fram det særnorske og flotte håndarbeidet som vi har all grunn til å være stolte av.. Kofta fikk en liten knekk etter Nocas og Tosca som stilte i et slikt plagg for domstolen...Sikkert i et forsøk på vinne sympatisører...kofta var fin den, men klær gjør ikke nødvendigvis folk....

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - ja det er sant. Så vittig egentlig. Men da tar vi koftene tilbake nå! ;O) hihi

   Slett
 4. Utrolig fint mønster i jølsterkofta, har ikke sett det før tror jeg...

  SvarSlett
 5. Hei Liv!
  Ja, koftejakten din har definitivt satt fokus på det, men ikke minst at du bruker kofter som avbildes på bloggen din, bidrar til fokus! Så ære være deg for det! Og gøy er det!

  Fin, ny uke til deg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo morsomt at koften er så allsidig og tidløs at man fint kan bruke den i vår tid. Min Jølster har jeg arvet etter Bestefar og jeg husker jo så godt at han satt i sofaen med denne koften.

   Slett
 6. Herlig er din kofte Liv. Jeg har begynnt å strikke også kofte, men det er ikke så hurtig ferdig. Jeg strikker imellum alltid andre ting og så venter kofte. Men jeg har ferdig endelig jeg stelle i blog!
  Og jeg vil bærer med stolt.
  Mange mange glede jeg ønsker deg med din deilig kofte.
  Ha en fin uke. Klem fra Viola

  SvarSlett
 7. Hvor flott er den og du ~.❃.~
  Beatrice

  SvarSlett
 8. Så fin du var i koften din! Kanskje tid for å ta frem den gamle setesdalskoften min.. Ha en flott mandag :-)

  SvarSlett
 9. Ønsker meg en kofte, men usikker på hvilken type jeg vil ha:) Kunne jo godt ha tenkt meg flere, men siden jeg ikke strikker selv får jeg kanskje starte med en i gangen:) Har en fra før og den er godt brukt!
  Du var flott i din og et belte i livet var kjempefint!
  Ha en fin ny uke:))

  SvarSlett
 10. Hello,
  I like your outfit, the belt is so beautiful...

  Regards!

  SvarSlett
 11. Hei !
  Eg bruker kofta mi nærast dagleg i vinterhalvåret. Er rett og slett avhengig :)
  Den er svært velbrukt no så eg syslar difor med tanken på å strikka meg ei ny. Har funne mykje super inspirasjon i "Koftejakta" di her på bloggen :)
  Ha ein strålande dag vidare !
  Mvh / Janne

  SvarSlett
 12. Jeg ante ikke at dere har koftejakt... Men jeg kan kommentere at jeg har en kofte jeg har brukt i snart 20 år. Og den brukes helst på jobb. Dette er en kofte med nostalgi, for min oldemor strikket den til oldefar i sin tid. Du kan si at det var kvalitet over arbeidet i gamle dager :-)Jeg aner ikke hvor gammel den er, men tipper at den er ca 40-50 år...

  SvarSlett
 13. Så fint bilde av deg! :)
  Nydelig kofte, er helt enig med deg- frem med koftene til hverdagsbruken!
  Klem Wenche

  SvarSlett
 14. Kofter er ett nydelig plagg, og det er så moro att du har satt fokus på disse.
  Nydelig den du har på deg. Tror jeg må vurdere å strikke meg en. Bare jeg finner ut hvilken.

  SvarSlett
 15. Det der var en innmari fin kofte! Flott mønster!

  SvarSlett
 16. Du var kjempefin i koften din! Jeg er enig med deg, man må bli flinkere til å bruke slikt i hverdagen :) Likte godt hvordan du brukte din :) Jeg følger spent med i koftejakten, blir superinspirert av å se alle de fine plaggene! :)

  SvarSlett
 17. Jeg har alltid - og det er helt sant! - hatt øye for kofter og fine strikkemønstre:)
  Da jeg vokste opp var kofter/gensere en sjølsagt del av klærne våre, vi 7 ungene hadde alltid minst to hjemmestrikka plagg hver, ett til hverdags og ett til finbruk...:) De fleste ble strikket av mamma eller mormor, men det hendte vi arvet - og det var like spennende:) Jeg husker enda bildene fra mønsterhefter vi hadde hjemme da jeg var jente, viktige utgangspunkt for kreativiteten min senere i livet tror jeg:) Du har gjort en kjempejobb med samlingen av fine mønstre - og enda finnes det mengder der ute - kriblende fint å tenke på at kreativitet ikke alltid lar seg samle men lever sitt eget liv -tenk på alle mønstra som ble endra underveis, farger som ble skifta, mønsterborder som ble lagt til/fjerna osv....:) Fantastisk mange kreative krumspring som ble til mens man gikk....:)

  SvarSlett
 18. Jaaaaaa, jeg har blitt enda mer bevisst på kofter, det gleder et bestemorhjerte å se at flere og flere finner fram de gamle hedersplaggene.
  Tenk, at her en dag arrangerte elevene på den videregående skolen her i Farsund kommune en "Koftedag", der en stor gruppe av elevene møtte opp i hjemmestrikkede gensere og kofter. De ble til og med avbildet i lokalavisen :)
  Mange hilsener, og lykke til videre!

  SvarSlett
 19. Nå har jeg sittet å kost meg med bloggen din og blir bare så glad langt inn i hjertet. Takk for nydelig inspirasjon!
  Nå har du inspirert meg til å reise ut på koftejakt ❤
  Nydelig vårdag til deg!

  - J E A N E T T E -

  SvarSlett
 20. Oppdaget deg nettopp gjennom Gurolaga. Legger meg til som følger for her var det masse fint å lese + se på.

  Jølsterkoften er helt nydelig i seg seg og enda finere slik du har "stylet" den. Må se om jeg finner kofteoppskrifter i bestemors skap.

  God lørdag!

  SvarSlett
 21. Denne flotte koften strikket mamman min til seg selv sent på 60 tallet; i hvertfall tror jeg at det var omtrent på den tiden. Jeg husker at hun brukte den mye så å se den igjen her vekket mange fine minner. Det var også flott og inspirerende å se den stylet på moderne vis. Faktisk så ble jeg så inspirert at jeg skal jeg gå på loftet for å hente ned den gamle koften. Jeg vet hvor den er og den er like fin og hel som da den var ny.

  Flott at du er med på å vekke liv i denne delen av norsk kultur!

  SvarSlett
 22. Dette må være den fineste kofta jeg vet om!

  SvarSlett