fredag 8. mars 2013

VED VINDUET

 Vi er veldig glad i og fasinert av de store fjellene vi ser rett i mot fra den lille gården vår. Naturen blir så voldsom i forhold til de små bygningene. Det blir nesten majestetisk. Vi har enda ikke vært der oppe på fjelltoppen, men det er helt klart at vi må det. Kanskje ser vi gården vår derfra? 

 I dag tar jeg dere med inn på kjøkkenet igjen. Ikke få helt hetta! Dette er et rom som ikke er mer ferdig enn sist dere var med inn hit. Det er ikke mer ferdig enn da vi kom hit for første gang heller. Vi har nemlig ikke gjort noe i det hele tatt. Det var slik da vi kjøpte det. Vår oppgave blir å bygge det opp igjen. Og vi satser på at dette blir det første rommet vi begynner på - når den tid kommer.

Først blir det jobbing med de ytre flatene på huset. Som mur, vegger og tak. 

Men jeg må jo si at det hadde vært moro å skulle sitte her til slutt. Med en kaffekopp foran de gamle vindusrutene og skue utover de høye åser. Nå vet vi jo at alle sesonger har sin absolutte sjarm her oppe. Om vinteren når snøen ligger hvit som melis på toppene, er det stille og vakkert. Om sommeren glitrer vannet der nede som en kiste med sjørøvergull og båtene sklir sakte forbi og lager mønster som blender i sola. Ja, jeg tror absolutt det kan bli skikkelig koselig å sitte her ved vinduet på kjøkkenet. En gang...

15 kommentarer:

 1. De blir så spennende å følge prosjektet deres videre..
  Jeg gleder meg til å se hvordan kjøkkenet blir - og må si jeg er imponert over pågangsmotet deres.. For det er ikke helt enkelt alltid og se for seg hvordan det blir til slutt - men jeg skjønner gjennom linjene at dere ser det for dere.. Og det er så gøy !!!
  De blir veldig moro å følge med på restaureringen - jeg digger gamle bygninger og blir så glad når noen tar på seg den jobben det er å bevare de videre...
  Lykke til :-)

  SvarSlett
 2. For et utrolig vakkert sted dere har:)
  Må jo bare være en drøm å kunne se utover landet på denne måten:) man føler nesten den gode stemning og stillheten som rår:)
  Kos dere masse:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 3. I can imagine how nice it is being there! It is nice to see 3 pictures in the blogg these days.. Happy friday!!

  SvarSlett
 4. Jeg synes dere er kommet langt jeg :) Vi måtte jobbe hartd i et halvt år for å komme der dere er på kjøkkenet. Og det ser ikke så skremmende ut heller. Tett og jevnt tømmer, uten synlige råteskader. Det er et godt utgangspunkt. Lykke til videre, jeg gleder meg til å se planene!

  SvarSlett
 5. Jeg synes dere er kommet langt jeg :) Vi måtte jobbe hartd i et halvt år for å komme der dere er på kjøkkenet. Og det ser ikke så skremmende ut heller. Tett og jevnt tømmer, uten synlige råteskader. Det er et godt utgangspunkt. Lykke til videre, jeg gleder meg til å se planene!

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Tenker dere kommer til og kose dere med den utsikten fra kjøkkenvinduet. Det hadde ihvertfall jeg gjort:-).
  Ser at dere har mye jobb foran dere, men gøy også da med felles prosjekt. Det gamle huset fra 1854 som vi bodde i tidligere hadde også gamle tømmervegger med rester av gammel tapet og aviser. Han som restaurerte det valgte og kle inn tømmerveggene for og få det isolert. Jeg hadde så lyst til og få frem en tømmervegg....Gulvene måtte også ta`s opp pga råte. Og de valgte han og støpe, for og slippe evnt råteproblem på nytt. Lykke til.
  Hilsen JaneH

  SvarSlett
 8. Herlig utsikt :) Jeg er oppvokst på en fjelltopp, jeg bor ikke sånn til lenger nå, og det savnes veldig.
  Fin helg til deg.

  SvarSlett
 9. For en utsik. Dette gir ro i sjelen. Du beskriver så flott at jeg ønsker jeg selv hadde en gård for å kjenne både stillheten og nyte slike majestetiske fjell.

  SvarSlett
 10. Merker det er lenge siden jeg har vært innom her :)
  fy søren for en utsikt...jeg tenker bare påske,sol og ski !!

  ha en fin helg :)

  marte

  SvarSlett
 11. Oh my gosh !! der er saa utrolig fint ! Lykke til videre med arbeidet der oppe. Det er saa spennende aa foelge med her/ Ha en fin helg.

  Hilsen meg som sitter i stua mi i Frankrike og som har som eneste utsikt, et hav av tak og taksteiner....

  SvarSlett
 12. Dette ser tilsynelatande ut som eit veldig godt utgangspunkt! Der blir det fint å sitte, ja!!

  SvarSlett
 13. Oioioi!
  For en drøm.....for en utsikt :)
  Ønsker deg ei flott helg.
  Klem fra meg

  SvarSlett
 14. Oj..tenk å sitte der en tidlig morgen med kaffekoppen i hånda..Da tenker jeg inspirasjonen kommer automatisk ja :)

  Mona Lisa

  SvarSlett