tirsdag 23. april 2013

BLÅTT OG ENGELSK

Jeg fikk spørsmål om det blå serviset til Monica i forrige innlegg. Hvor er det kjøpt? Jeg kunne ikke svare på det, men jeg har et lignende selv og lette det frem for å finne ut hvor mitt er produsert. Alt som stod under koppene og tallerknene var made in england... Det var jo ikke akkurat til kjempe stor hjelp... Jeg kjøpte mitt nytt på 90-tallet (hos Skeidar), men jeg har sett mange (kun deler da som regel) i bruktbutikker og på loppiser. Det finnes i både en nydelig rødfarge og i brunt. Kanskje i grønt også?

Jeg tenkte at det sikkert er flere av dere som har et lignende servise. Hvilken farge har du på ditt og vet du hvor det er fra? Om du har et innlegg på din blogg med bilder av serviset, hadde det vært moro om du linket det her i kommentarfeltet. Eller kanskje du har lyst å lage et slikt innlegg? Så får vi spredt litt informasjon til dem som ønsker å få tak i et lignende sett. Det er veldig tradisjonelt og skjønt da. 

14 kommentarer:

 1. Så vakkert dette - likte at det er litt store kopper, eller er det en skål?Passer så godt inn hos deg da Liv, den rene vakre blåfargen mot det hvite blir jo superfint på ditt vakre kjøkken - Tenk blåveis, hvitveis og hestehov i disse dager... Det finnes nytt i glassmagasiner i mange varianter, men også som du sier, på loppis. Husker vi hadde et da jeg var lita jente, Blue Willow het det og hadde tema fra Kina. Finnes i masse varianter med såkalte English Cottages, med vindmøller, med mer royale motiv osv, osv. Her kan du få kjøpt endel brukt http://www.nyttogshabby.mystore.no
  Fin dag videre i vårsola fra Kleo

  SvarSlett
 2. Ja da har jeg noen i grønt og i rosa med Made in England og Castle Story nedenunder!

  (¯`✿´¯)
  Klem Beatrice

  SvarSlett
 3. Hei, Nydelig og jeg er også på jakt etter slike deler. Gleder meg til neste bruktbutikkrunde. Gir lyd fra meg når jeg kommer over dette..klem Siv:-)

  SvarSlett
 4. Heisann! Det finnes flere sorter fra flere forskjellige fabrikker. En liten jungel altså av forskjellige motiver. Blå er vel mest vanlig, men man har røde, grønne, svarte, brune og flerfargete. Italian blue fra Spode er veldig kjent. I tillegg har man fra f.eks Wedgwood (har tre røde skåler i Avon Cottage) og mange, mange andre. Finnes mye spennende på nettet.

  SvarSlett
 5. Jeg har et engelsk servise jeg er veldig glad i Kjøpt på Porselenshuset as
  Har harr det siden 2007 og er like glad i det den dag i dag!
  Har ikke så mange bilder av det på bloggen enda, men har et par. God ide å lage et eget innlegg om det, det tror jeg det må bli snart:)
  Enn så lenge kan dere se det her: http://frubrekke.blogspot.no/2013/03/vafler-og-paskeverksted.html
  Karen

  SvarSlett
 6. Serviset jeg har er ganske nytt. Kjøpt for ca fire år siden. Det var i en kjedebutikk som Glassmagasinet eller Til bords. De hadde både kaffe- og tekopper med mer :-))

  SvarSlett
 7. Det er så mange versjoner av disse "transfer" type serviser at det nesten er umulig å si hva det er for slags mønster. Tror ikke jeg tar i nå jeg sier hundrevis....
  I mine skap har jeg i alle fall 10 forskjellig bare jeg. :-)

  SvarSlett
 8. Jeg har et servise i "rosaburgunder". Det er fra Johnson Bros. Det heter Old Britain Castles. Made in England. Fikk det for 13-14 år siden, men tror det er og få fremdeles. Tror også det finnes i blått. Noen forhandlere kan kanskje bestille hvis man spør.
  JaneH

  SvarSlett
 9. Hei! Jeg har et fint blått & hvitt servise fra Villeroy & Boch, som dessverre er gått ut av produksjon men det finnes sikkert en god del av det rundt om i Norge for det var veldig populært mens jeg jobbet hos Backe i Grensen i Oslo da jeg var yngre. Jeg kan anbefale den engelske nettbutikken Chinasearch til enhver som leter etter gammelt engelsk porselen - de har en hel masse og jeg har kjøpt flere deler av min farmors nydelige teservise der: www.chinasearch.co.uk

  anne

  SvarSlett
 10. Jeg er veldig svak for blaatt og hvitt servise. Vi hadde alltid blaatt og hvitt hverdags servise hjemme da jeg vokste opp.
  Ikea hadde lenge kopper og fat i moensteret blue willow. Serveringsfat og lignende kunne kjoepes/bestilles paa Glass Magasinet(til en litt annen pris...)
  Jeg har funnet flere nydelige sett i antikvitets/bruktbutikker/paa loppemarked.
  Blue Danube, Japan.( Det kalles for onion pattern her). Dette settet er til aa drikke te i haven
  Double Phoenix. N.K.T Ironstone, Japan PAT. NO H-273. Dette settet er nydelig, frokost og middag til 10. Det er cremefarget med moerkblaa dekor, lik Blue Willow men med gull kant/moenster i tillegg. Jeg fant hele settet i en kasse paa loppemarked og kaller det for picnik settet vaart.
  Min man har arvet et nydelig antikt te sett fra en grand tante i flow blue. Det bruker vi kun til best.(Enkelte mener vi ikke boer bruke det i det hele tatt)
  Det blaa og hvite porselenet formelig oser av tradisjon, sjarm, romantikk og trygghet.
  Hilsen AG, NY

  SvarSlett
 11. Hei! Blått servise er bare nydelig! Jeg er ikke helt sikker, men for meg ser det ut til at serviset ditt er laget av Wood & Sons, England. Du har en flott blogg, takk for at du deler dine nydelige bilder med oss! :)
  Hilsen Wenche.

  SvarSlett
 12. Jeg er også en av dem som elsker slike klassiske blå/hvite serviser! Buttikken Nytt, Blått og gammelt i Alvdal selger slike engelske serviser i flere farger. Sjekk fb-sida deres her og skroll litt nedover, så finner dere blide av det ;-) https://www.facebook.com/ButikkenNyttBlattGammelt
  Selv fikk jeg kjøpt et servise på auksjon nylig. Har et blide av det på bloggen min, er det ikke nydelig? http://storeggen.wordpress.com/2013/05/12/auksjon-flom-og-lam/?share=press-this&nb=1

  SvarSlett
 13. Hei. Jeg har et hvitt og blått servise som heter "Melody" og er fra Myott. Fine ironstone, 1952 står det på undersiden. Det er nok utgått, jeg har kjøpt det i forskjellige bruktbutikker. Favorittserviset mitt. :-) Hilsen Pernille

  SvarSlett
 14. oh my gosh!! that's A M A Z I N G !!!

  SvarSlett