mandag 6. mai 2013

KAKE MED FIOL

Levende kakepynt
-krydderkake med fiol-

En tid for å høste, en tid for å så...
Vi kan vel erklære at tiden både for å så og plante har kommet. Fiolene settes ut og pynter opp i små kurver og potter inn. Det er vår og vi feirer det på vår egen måte. Men hvorfor ikke dra det enda litt lenger?

Bruk fiolene som kakepynt. Det setter fart på selv en enkel krydderkake. Trykker man ut kaken til små porsjonskaker med en pepperkakeform (som ligger tilgjengelig hele året), blir det enda mer krutt. Det skal ikke mer til. Jo, kanskje litt melisdryss (som tesilen hendig siler ut.) 

*Krydderkake-oppskriften finner du HER
*Ps! Sjekk alltid om blomstene du bruker er spiselige!!

Det er koselig da. Å servere rykende ferske små krydderkaker i porsjon med fioler på! Blomstene kan så klart plukkes av. Men de er fine å ha på når kakene serveres.

Ps! Igjen: Det er viktig å finne ut om blomstene du legger på kaken er spiselige eller ikke. Uansett om du skal spise de eller ikke. Har fått inn en kommentar her at det er verdt å sjekke om stemorsblomster/fioler kan ligge på en kake som skal spises. Så jeg ikke fører noen ut i ulykke her ;O) Men jeg vet det er mange slags sommerblomster som fint kan ligge på en kake. Eller puttes i salaten for den sakens skyld. Bare undersøk det først!
Sånn; da kan vi nyte bildene og kanskje noen lar seg inspirere til å gjøre noe av det samme?!

Med disse fargeklattene ønsker jeg dere virkelig en god uke!

13 kommentarer:

  1. Nydelige bilder og så fint å pynte med fiol,nydelig blomst:)
    Ønsker deg ei fin ny veke!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  2. nice blog post ... enjoy the beautiful week ... dear greetings rosita

    SvarSlett
  3. Så utrolig lekkert med stemorsblomster på kakene. Fin blanding av ute og innebilder, alt passet godt sammen. :) Inspirerende innlegg fra deg, Liv!

    SvarSlett
  4. Dette var fint! Men det er altså setmorsblomster ( evt. Nattogdag), ikke fiol. Fioler er kjent som spiselige og fine til kakepynt, men jeg ville dobbeltsjekket Stemorsblomst før jeg serverte disse;-)

    SvarSlett
  5. Kjempekoslig og veldig spiselig! Småblomsteret stemor- også kalt fioler... vårens vakreste blomst - og fin pynt på kaker:) Flott blogg!! Ingeborg

    SvarSlett
  6. Så herlig med blomster på kakene, det var kjempe dekorativt:)
    Så kjempe gode ut også og for noen herlige vårbilder:)
    Ønsker deg en herlig uke
    Klem Merete

    SvarSlett
  7. Stemorsblomster er trygge å spise, de brukes ofte som pynt på ulike bakverk og de kan også kandiseres.

    http://kanin.org/ugress

    Mvh
    Annie

    SvarSlett
  8. Sommerleg og fine kaker. Det vart kjempe lekkert med fiol på kakene.
    Fine blogg du har. Eg har lagt meg til som følger. Klem

    SvarSlett
  9. The cakes look fabulous, and the pansies add a lovely spring touch. Enjoying your blog very much, your photography is beautiful :)
    Janine

    SvarSlett
  10. Nydelige bilder, og krydderkakene så lekre ut...kos deg med våren!
    Klem fra Kristin

    SvarSlett
  11. Vakkert!
    En enkel og kjedelig krydderkake, ble både spennende og vakker, inspirerende.
    Ha en fin tirsdag!

    SvarSlett
  12. Fiolene kan pensles med vispet eggehvite og dyppes/drysses med sukker, toerkes foer de legges paa boks for aa brukes som kakepynt ved en senere anledning.
    Hilsen AG, NY

    SvarSlett
  13. Så vackra bilder och kakan inspirerar mig verkligen till att vilja baka och dekorera med någon ätbar blomma!

    Kram
    Cia

    SvarSlett