tirsdag 7. mai 2013

SPENDT

En spendt villsau-søye. 

Det må jeg si jeg også var. Den dagen. Jeg har nemlig vært med ekte skjærgårdsbønder på oppdrag. Sammen med resten av "saue-syforeningen" og deres skjønne ulldotter av noen lam skulle denne søyen fraktes i båt over på sommerbeite på en øy ute i skjærgården. Sauer i båt. Det så jeg for meg som ikke helt naturlig og noe som kunne bli veldig spennende ja. Og jeg kom nærmere disse dyrene enn jeg hadde tenkt. Jeg hadde jo sett for meg å stå på god avstand med mitt kamera og følge dem som den beryktede "flua på veggen". Heldigvis hadde folket gjort det før, men jeg skal innrømme at jeg kom i tilstrekkelig grad i nærkontakt med de brekende og kamera måtte til tider bare ligge. Det var mange sauer og innstinktet deres sa jo ikke akkurat "jippiiii" for og skulle fraktes i noe så ustøtt som en båt på blå bølger. Så måtte vi gi dem litt hjelp for å komme om bord. Jeg endte dessuten opp med å sitte sammen med søyene og de små og utrolig skjønne lamma på overfarten og jeg skal love at jeg ikke bare luktet sau da jeg tok fatt på min hjemvei. 

Jeg var bokstavelig talt full av sauedritt og forhåpentligvis litt rikere på kunnskap om villsauen.

4 kommentarer:

 1. Haha.. Men sauer er jo utrolig sjarmerende.. Iallefall når en kan betrakte dem litt på avstand. Uansett, du har en uforutsigbar jobb, det må være spennende.

  SvarSlett
 2. Spännande resa med fåren till ön! Undrar om ni hade vallhund till hjälp när de skulle på båten? Jag tycker får luktar gott, men det är inte lika angenämt att själv lukta får...
  Nu har de en härlig tid framför sig på ön, och nyklippta är de också.

  Ha det gott!
  Cia

  SvarSlett
 3. Ja det var en stor forandring fra de fine fiolene og kaken i forrige innlegg. Du hadde sikkert en flott opplevelse.

  SvarSlett
 4. He he he....så utrolig herlig bilde:)
  Må være kjemp gøy å ha den jobb du har som kommer over alle disse herlige øyeblikk og får fanget dem med kamra:)
  Ønsker deg noen herlige fridager
  Klem Merete

  SvarSlett