På kjøkkenet ligger en deilig fargeklatt som jeg har tatt med fra gården. Rabarbra`n er noe av det første som modnes i frukthagen der oppe og jeg måtte bare høste noen blader. Store, frodige og irrgrønne blader. Deilig! Egentlig kunne jeg tenkt meg å ha dem liggende slik i vasken slik hele tiden. Det var så dekorativt syns jeg.
Siden jeg ikke har hatt tid til å gjøre noe med dem helt enda, ligger de foreløpig i bløt. Men planene er altså klare.
Eller - det skal sies at det er mange muligheter med rabarbra. Jeg googlet det og det kom opp en hel haug med oppskrifter. Så kanskje jeg må prøve litt forskjellig etterhvert. For eksempel kunne det kanskje friste med rabarbra-muffins?
Rabarbra-planten er utrolig frodig. De store bladene er enkle å bryte fra selve planten og de vokser ut igjen i flere omganger i løpet av sommeren.
Nå lurer jeg egentlig på om dere har noen favoritt-retter med rabarbra som ingrediens? Jeg tar gjerne i mot tips. Jeg er jo fortsatt på øvelsestadiet når det gjelder å bli en god husmor ;O)
Et tips fikk jeg her om dagen. Riktignok et som ikke var så matnyttig, men hør likevel:
Støp av et rabarbra-blad til et stort fat i sement og bruk det til såper og andre hyggelige ting nede ved bekken vår! Ja, det vil jeg få til! Skal ta med meg et par ekstra blader neste gang vi er der oppe.
For akkurat disse grenene vil jeg nemlig lage saft av!
Elsker rabarbra! Kald suppe, kake ( som eplekake, men med rabarbra) syltetøy, rullekake... Men en vinner her er: Konfekt på brødskiva. Har ikke "oppskrift" bare ingredienser på denne. 1 pk svisker uten stein, 1 pk aprikos uten stein, tilsvarende mengde rabarbra. alt deles i biter og opp i kjelen, hell på sukker til alle biter er "sukrete". La dette stå å safte seg over natta. Hell på vann til det går kant i kant med frukten. Kanel etter smak. Dette kokes ei god stund, til syltetøyet er litt fast. Det vil bli ganske brunt underveis. Helles på kokte glass for oppbevaring. JEG ELSKER dette, lager det hvert år og koser meg hele vinteren med det. Lykke til. Mener jeg har en bildeserie av dette på facebook. Kan sende deg.
SvarSlettOi ja dette var spennende.
SlettOg er det ikke utrolig gøy å lage slikt som man har utover vinteren?
Det syns jeg er så koselig og ikke minst GODT!
Ja rabarbra er så godt- har oppskriften på en god kake med is inne hos meg http://frusjoakersperler.blogspot.no/2011/06/rabarbrakake-med-is.html og under DIY så har jeg jammen støpt et slikt sementfat med et slikt Rabarbra blad også :)er en flott plante
SvarSlettØnsker deg fine dager
Smil og klem Monica
Skal sjekke.
SlettSkal sjekke ;O)
Her er linken inn til deg så kanksje andre også vil se:
Sletthttp://frusjoakersperler.blogspot.no/2011/06/fuglebad_22.html
Så gøy! Jeg vil gjøre dette.
Safta er god ja!
SvarSlettJa det gleder jeg meg til å lage. Mulig jeg blander det med litt andre bær også.
SlettGleder meg.
Rabarbrapai med is og vaniljesaus er sommarfavoritten her :-) enkelt og godt!
SvarSlettÅ det hørtes deilig ut.
SlettDet kan jeg kanskje klare?
Vannbakkelskrans med krem og rabrakompott...mmmm.
SvarSlettMen ikke bruk såpe i bekken da!! :O
Så flotte bilder av rabarbra. Å de var veldig frodige og store. Har du gjødslet de med noe?
SvarSlettHar ei rot jeg også,men den er så "pinglete" liksom.
Rabarbrasyltetøy er kjempegodt og kok gjerne med kanelstang.Mmmmm,,,
Tina;)
Jeg har ikke gjødslet med noe, men det gikk to hester her oppe før vi kjøpte gården. Det er nok i tilfelle de som skal ha takk ;O)
SlettJeg var på lutefisklag og fikk den nydeligste rabarabarasmuldepaien. Det er sjeldent jeg smaker noe så godt, så her måtte jeg be om oppskrift. Damen frøs rabarbara i poser og brukte hele vinteren til denne paien:
SvarSlettsmuldre 200 g smør, 200 g sukker og 200 g hvetemel
Tin rabarabara, slå bort vannet, strø over sukker og la det trekke.
Legg rabarabare i ildfast form, strø på sukker og mye kanel
smuldre deigen over. Strø over hakede mandler på toppen
stek 1/2 time 200 grader
skru ned varmen hvis mandlene svis
server med is.
Enkelt og godt. Lykke til!
Klem
Astrid E. Kure
Smuldrekake har jeg aldri laget selv, men jeg har smakt. Dette hørtes også veldig godt ut!
SlettTakk for at du tok deg tid til å skrive dette ned.
Åh rabarbra saft har jeg ikke smakt siden jeg var liten og farmor serverte det til oss:)
SvarSlettHusker det smaker himmelskt godt!
Vakre bilder som alltid hos deg♥
Klem
Hva med rabarbrachutney? Enkelt å lage og godt til sommerens grillmat:)
SvarSlettHilsen Berta
Smuldrekake med rabarbra, som Astrid har nevnt, er kjempegodt. På Helgeland pleier vi å ha rabarbrasuppe som tilbehør til kokt fisk. Det høres jo merkelig ut, men det er mange som gjør det. Kok rabarbra i vann med sukker og potetmel. Det blir ekstra godt med litt rips og solbær.
SvarSlettMitt beste tips er å bare kutte rabarbraen i terninger og putte den i fryseren, så kan du bruke av den hele året, til akkurat det du vil. Rabarbrasmuldrepai med krem en kveld i oktober er ikke å forakte :D
morsomt at du skrev om rabarbra nå, for jeg ska nemlig ut og grave ned en rot i min egen hage.
SvarSlettJeg elsker rabarbragrøt...var en vanlig dessert hos min bestemor.
Nå får jeg min egen rabarbra i hagen og kan plukke akkuratt når jeg vil ....og jeg vil ofte :-)
klem tone
Ah rhubarb, delicious.
SvarSlettKind regards, Roelie
Heisann!
SvarSlettNydelige bilder. Må innrømme at jeg er litt misunnelig på rabarbraplanta di :) Står høyest på ønskelista. Har vokst opp med rabarbrasuppe servert etter nystekt fersk makrell. DET er sommer det..
Ha en fin kveld, så sees vi på øya :)
Klem,anette
Rabarbra jordbæer grøt med vanillesaus er det beste jeg vet :-)
SvarSlettJordbær rabarbra grøt med vanillesaus er det beste jeg vet:-)
SvarSlettBestemors rabarbragrøt.. Det blir ikke det samme når en lager det selv.
SvarSlettJeg har laget rabarbrapai med jordbær, det ble veldig godt.
Rabarbrapai er heilt nydeleg. Den greier du :-)
SvarSlettTakk for ein inspirerande blogg frå ein fersking i bloggverdenen!
Hei Liv!
SvarSlettSå herlig med rabarbra fra gården! Fint hesten gjorde nytte for seg for ettertiden! :-)
Jeg lager alltid rabarbra grøt. Men jeg skal ta med meg tipset om rabarbra smuldre pai! Mmmmm!
God helg til dere!
Klem Cathrine :-)
Jeg har to favoritter saft og suppe. jeg koker suppe på denne måten: http://bestemorsmat.blogspot.no/search/label/Rabarbrasuppe
SvarSlettHvis jeg vil ha suppe tilsetter jeg bare mer vann og siler vekk det meste av fruktkjøttet. Rabarbrasaft er veldig god tørstedrikk i den sommervarmen som snart kommer.
WOW vilket vacker kök du har:) jag älskar det lantliga det påminner om min uppväxt på landet...de va sååå mysigt att plocka de första rabarberna på våren med mamma.
SvarSlettOm du vill ha färgglad inspiration från Zara home kan du kolla in min blogg:)
ha en kanonvecka
LOVE Maria från inredningsvis.se
så fine rabarbra! og kjempefin post om saftkoking også!
SvarSlett