fredag 5. juli 2013

FØRSTEHÅNDSKUNNSKAP

Når vi får "eksperthjelp" til gards, følger vi ekstra med i timen. Eller i alle fall Thomas da. Som dere skjønner lusker jeg rundt i buskene og overvåker det hele fra et fotografisk passende perspektiv ;O) 

Den som har levd litt lenger enn oss sitter inne med en annen kunnskap og erfaring enn vi har rukket å få med oss på livets landevei. Disse hendene har dessuten arbeidet med laft i mange år og hva er vel bedre enn å få litt førstehåndskunnskap når man skal restaurere et tømmerhus?! Dette besøket satte vi virkelig pris på. På mer enn en måte. Det er jo så koselig å få besøk her oppe på den lille gården vår! Og nå vet vi forhåpentligvis litt mer når vi etterhvert setter i gang med selve tømmerstokkene i huset. Vi vil jo beholde så mye av det gamle huset som mulig, og da må det lappes inn litt nytt der det gamle er for dårlig. 

5 kommentarer:

 1. Ja, det er viktig å få med seg gammel og god kunnskap, så her tenker jeg dere lyttet og lærte! Morsomt å se at dere har installert dere med campingvogn og terrasse, og FOR en utsikt! Ha en fin helg til gards!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Hei, er så imponert over pågangsmotet til deg og mannen din:)) Jeg er ofte innom deg og henter inspirasjon eller bare for å drømme meg litt bort. Masse lykke til med restaurering av gården!
  God sommer fra May Eli

  SvarSlett
 3. Ja tenk hva vi kan lære av dem gamle. Har truffet noen veldig dyktige eldre mennesker som har vært ganske motvillige til å dele av sin kunnskap. Dette synes jeg er både rart og veldig synd. Fantastisk å få lære gamle teknikker av noen som har gjort det hele livet. God helg, Pam

  SvarSlett
 4. Hei! Gleder meg til å se hvordan arbeidet skrider frem på gården!

  Kom over denne nettsida, og tenkte jeg måtte tipse deg... Ikke akkurat lafting, men rabarbra ;-)
  http://bygdekvinnelaget.no/oppskrift/rabarbrasaft-fra-dalsbygda-frossen-rabarbra

  Sommerhilsen fra Elisabeth

  SvarSlett
 5. Akkurat no er vi i samme båt. Vi er også i full gang med vårt gamle tømmerhus, som skal gjenreisast her hos oss etter at vi har demontert og flytta det frå ein gård lenger ned i dalen. Det er viktig å nyttig å søke råd hos dei som kan dette. Men det er utruleg mange "dårlege" rådgjevarar også der ute. Vi har fått mange forslag som overhodet egnar seg når ein skal restaurere etter antikvariske prinsipp slik vi ynskjer og skal. Så ein må vere selektiv i kven ein lyttar til... Gledar meg til å sjå meir av korleis de jobbar (håpar du viser det). Eg har sjølv tenkt å få blogga litt hus denne veka, så om du vil sjå må du gjerne stikke innom.

  SvarSlett