torsdag 26. mai 2016

guidet vårrunde på tunet

I dag tenkte jeg å ta dere med på en aldri så liten guidet og vårlig rusletur på gården. Regnet har akkurat gitt seg, og tåken er i ferd med å lette, og vi starter her ved stabburet. 

Stabburet er selve hjertet på tunet. Det ligger midt mellom låven og våningshuset, og med utsikten som kulisse i bakgrunnen. Når vi løfter hodene opp fra skotuppene, er det jo gjerne i utsiktsretningen vi ser. Og da er stabburet en vesentlig del av bildet. Og det er koselig! Det er nokså helt og fint, og vi har i grunn ikke tenkt å gjøre mer enn å sette lister rundt døren, og kanskje bytte noen vindski og sette på plass spiret som en gang stod her.  

Under stabburet er det i grunn en yndet lekeplass for Lille. Her er det tørt og godt, og det vesle rommet setter i gang fantasien. 

God ustikt er det jo også. Vi ser rett ned på Telemarkskanalen, og når M/S Victoria seiler forbi, føler vi at vi tar del i en slags liten nasjonalromtantisk Freia-reklame ;O)

Men la oss gå inn på tunet igjen.

Ved kortveggen på låven blomstrer brudespireane for fullt nå. Det både ser fint ut og dufter godt, og jeg har allerede plukket noen til buketter.

Langsiden av låven er med på å danne et tun sammen med stabburet og et annet foreløpig bygg; nemlig spikerteltet til campingvogna. Den skal så klart flyttes etterhvert, men enn så lenge er det arbeidsbrakka vår. Og like bak der den står, håper vi å sette opp et lite bygg en gang. Slik at vi til slutt får et firkant-tun igjen.

Litt mer til venstre, og vi ser mot veien og den vesle auto`n til Lille. Her er det stor aktivitet om dagen. Han koser seg glugg her. Og det er vi jo så klart veldig glade for. Vi foreldre kan jo se for oss både det ene og det andre, men barna har liksom sine klare meninger om hva de syns er gøy. Så her har vi hatt litt flaks :O)

Rett nedenfor lekehuset, ligger det ordentlige huset. Og her er det lettere kaos. Dere legger sikkert merke til gjerdet? Det er satt opp midlertidig for å avgrense arbeidsplassen. Mest for at barna ikke skal skade seg. Her er det nok av spennende maskiner og planker i hodehøyde. Så er det jo også kjekt at gjerdet skiller resten av tunet fra byggeprosjektet. Så godt det går. I dag har vi nemlig rigget litt på utsiden også... Sånn ser det i alle fall ut hos oss om dagen. Helt usensurert... Puh!

Så la oss løpe ned mot gavlveggen og bli opptatt av det vakre igjen. Den brunsvidde veggen som bakgrunn for de gamle blomstrende kvistene fra plommetreet. Den slags estetikk kan jeg like!

Så gjentstår det bare for meg å takke for turen ;O)
Ønsker dere alle en fin vårdag videre!

# landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2

6 kommentarer:

 1. Takk for omvisningen - gleder meg til å følge med på fortsettelsen :o)

  SvarSlett
 2. Helt vidunderlig vakkert!

  SvarSlett
 3. Så koslig å lese☺ Og så vakker gård dokke har ☺

  SvarSlett
 4. Every photo is so beautiful. I am once again reminded of why I love Norway so much. Thank you again for sharing with us.
  Linda

  SvarSlett