onsdag 11. mai 2016

her står den

"Da vi kom kjørende opp bakkene, stod den der. 
Som en overraskelse til Lille og meg."

Det første man ser når man kommer gående eller kjørende opp bakkene til oss nå, er den velse leksestua til Lille. Vi var redd den ikke ville passe helt inn her på gården. De tankene kan vi la fare. Vi syns den passer helt perfekt!

Lekestua Thomas laget til Lille da vi bodde i byen, ble stående igjen da vi flyttet i fjor sommer. (Det har snart gått et år, wao!) Frosten måtte slippe taket, og i forrige uke hentet vi den altså på henger. Så gøy det var å se den i terrenget her. I går kveld puslet vi alle rundt den vesle bensinstasjonen. Alle plankestøtter som ble brukt under frakten ble tatt bort, dørene ble satt i, teglsteinen ble lagt på taket, og Lille fikk leke og kose seg inn i kveldstimene. Nå er planen å rigge det til litt greit rundt bygget, slik at det blir fint for unger å leke her. Og dessuten skal resten av huset males. 

La oss ta en liten runde rundt huset:

På denne siden er den nesten ferdig. Den har kun fått et tynt strøk med linoljemaling, og vi ønsker ikke mer. Den kan gjerne se litt værbitt ut. Den passer bedre inn i terrenget da syns jeg. Den må liksom ikke bli for ruvende. Men kanskje vi fargesetter karmene rundt vinduene litt. Vi får se. 

Teglsteinen er gammel. Litt herfra og litt derfra. Thomas har laget et godt undertak så regnet skal ikke slippe inn, og jeg syns det ble så fint med noen glasserte stein innimellom de matte.

Her ser dere selve bensinstasjonsdelen. Hjemmelaget bensinpumpe og kioskluke. To gamle vinduer er laget over hverandre. Det nederste kan heises opp og salget er i gang! 

Jeg ser for meg et lite skilt ved veien:
  "Vafler 2 kroner" ;O)

Inntil husveggene har vi lagt kulestein. Som drenering og pynt, men ikke minst for at ungene skal ha "penger" tilgjengelig om de får lyst å kjøpe noe i kiosken ;O)

Da har jeg kanskje en gang for alle røpet hva Lilles egentlige navn er...

Lekehuset er laget av Thomas (på instagram: @thomasbygningsmann)
Dette ble vi så glad for alle tre. Lekestua ligger så fint i terrenget, vi syns den passer fint inntil de andre bygningene, vi vet at ungene vil ha det mye moro her, og ikke minst kan vi krysse av på lista over at noe er ferdig og på plass her oppe. Det gir motivasjon å ferdigstille noe. Nå er det bare finpussen igjen. Sånn blir det om ikke alt for lenge med huset som ligger litt lenger nede i lia her også. Hurraaaa!

"Og gjett om vi ble overrasket og glade da vi så
 den vesle bensinstasjonen trone der oppe i lia."
Her skal vi få det mye moro!

# landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2

14 kommentarer:

 1. Så koslig det ble, blir nok mye lek og kos der ja :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan se slik ut, så vi får håpe på det. Han ble i alle fall veldig glad for å se lekehuset igjen og han har hatt mye glede av det da vi hadde det i Skien. Så fremtiden ser lys ut ;O)

   Slett
 2. Heeeelt herlig! Og visst passet den perfekt inn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Og nå er det mye gøyere å ta bilder av den også ;O) Nå er det ingen fare for at nabohuset blir med og sånn. hihih

   Slett
 3. Superfint! Helt perfekt:) Så gøy å ha! Den kommer dere til å ha mye glede av, helt sikkert:) Kanskje vi snart må ta frem den bittelille kiosken vi har i kjelleren. Så morsomt for barn å selge ting! I fjor lagde barna her (i bursdag) auksjon i kiosken, de hadde malt masse "malerier" som de solgte til gjestene, så det er morsomt for større barn også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror jeg også. Han kommer til å syns den er gøy lenge. Når han blir større, kan den benyttes på andre måter. Og jeg ser for meg et lite utsalg av pølser og vafler i bursdager og andre sammenkomster altså. hihi. Nå må dere komme på besøk snart! Så kan de leke og kose seg alle sammen. Vi kan være kunder og spise og kose oss vi! :O)

   Slett
 4. Wow, den var helt fantastisk! Så flinke dere er. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk. Jeg skal hilse og si det til Thomas. Det er han som er hjernen bak ;O)

   Slett
 5. ADORABLE!!! What a lucky little fellow to have such a lovely private spot.

  SvarSlett
 6. Den passet jo perfekt - her kommer han til å kunne kose seg i mange år fremover :-)

  SvarSlett
 7. Liv, once again, the Google translators do something amusing when turning your words into the English that I understand. I smile at some mysterious phrases, but with the help of your wonderful photographs, I think that I've caught your enthusiasm about the completion of this charming play house for your son.

  He is surely going to have great fun, with his friends, exercising his imagination in this splendid building.

  Best wishes. xo

  SvarSlett
 8. It is the cutest little building. What a fortunate little boy Mikkel is to have such a fun place to play. Thomas did an amazing job building it. It fits perfectly in that spot!

  Linda

  SvarSlett
 9. Kjempekoselig og flott! Heldige Lille!

  SvarSlett