fredag 17. juni 2016

1 - 2 - treverk

Dere fikk et lite glimt av huset i forrige innlegg. Nå skjer det faktisk litt av hvert oppe på gården. Ja faktisk i så stort tempo at jeg ikke rekker å vise dere. For innen jeg har dokumentert og delt det her på Livs Lyst, har vi kommet et steg videre og jeg må dokumentere på nytt. Jeg skal likevel prøve å holde dere orientert så kronologisk det går an. 

1 - 2 - 3

Dette har vi ventet på, og det er så deilig å endelig ha kommet i gang med treverk. Da begynner det liksom å skje noe. Og jeg tipper at noen av dere også har ventet. Jeg får stadig tilbakemeldinger av folk som følger med på bloggen og har gjort det lenge. Nå har vi hatt denne vesle gården vår helt siden 2011 (!), så det har vært lang ventetid for den som er interessert i å se den gamle tømmerkassen gjenreises og gjøres i stand til å bli et hjem. Hittil har det vært mye grovarbeid, men nå begynner det altså å skje mer på oppbyggningsfronten. Og hurraaaa for det!

Huset blir kledd med furukledning. Her er underliggerne. Overliggerne får en liten og diskré fas slik det var på den gamle kledningen. Huset har kun vært kledd på fremsiden inn mot tunet, hele veien ellers har det vært tømmervegger. Om de som bodde her bare ikke kom så langt, eller om det var meningen å ha det slik, er vi usikre på i vårt tilfelle. Vi har i alle fall valgt å isolere på utsiden og kle hele huset med godt treverk. Planen er å ikke behandle treverket med noe, men la det få sin naturlige patina av vær og vind. Det vil si at det vil ligne mer og mer på det opprinnelige huset. Furuen blir mørk brun/svart der sola står på som sterkest (inn mot tunet og ut mot utsikten), og på skyggesidene blir den grå. Vi tror dette blir skikkelig fint med hvite markeringer til, og huset vil ligge godt i terrenget her oppe. 

De gamle vinduene vil vi så gjerne beholde. Ingenting er som å se ut på naturen gjennom vablete og gamle glass. Det gamle treverket er så malmet og godt, at det holder sikkert nye 100 år. Så her bytter vi ut minst mulig. Gammel og ny tid forenes, og jeg syns det ser så fint ut!

"Tre mann i arbeid" - har jeg valgt å kalle dette bildet ;O)

  # landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2

8 kommentarer:

 1. Spennende å følge oppbyggingen! Er selv i nesten samme situasjon, og det er mange vurderinger og avgjørelser som må tas underveis for å tilfredsstille både ønsker om ivaretakelse og praktiske løsninger. Spent på hvordan dere løser f.eks utfordringen med at man "spiser" av tak-utstikket når man isolerer et, i utgangspunktet, uisolert hus :-)
  Mvh Margrethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er klart et problem det du nevner med takutstikk. Vi har lagt nytt tak (i 2013), så vi har jo tatt litt høyde for dette da. Men veggene er så skjeve, og når vi nå retter opp, spises mer av takutstikket enn vi hadde lyst til. Men sånn er det me disse gamle husa, der ikke en vegg er rett ;O)

   Slett
 2. Vi har og holdt på i snart tre år med et slitent hus og har endt opp med flaskeskåret osp fra en sag i Gjerstad til kledning Den bir og helt grå etterhvert😊

  SvarSlett
 3. Vi har og holdt på i snart tre år med et slitent hus og har endt opp med flaskeskåret osp fra en sag i Gjerstad til kledning Den bir og helt grå etterhvert😊

  SvarSlett
 4. Jeg beundrer alle som har mot nok til å sette i gang med slike prosjekter. Noen prosjekter har jeg jo vært med å selv, men ikke i slike omfang som dette :) Mine har dreid seg om å pusse pp stue og soverom :p Når vi flyttet hadde vi behov for å leie containere til rusk og rask, og regner med det blir en del når dere bygger opp også? Et lite og rimelig tips på veien er å bruke JunkBag, som dessuten har smarte poser dere kan leie, i tillegg til containere. Praktisk og mer miljøvennlig, og det liker vi :)

  SvarSlett
 5. Så moro å følge dere. Blir jo skikkelig fint og koselig der oppe i lia. Må nok stikke oppom en gang vi er i Kviteseid. Men vi venter til dere flytter opp.
  Hilse Ellen.

  SvarSlett
 6. I love seeing the progress on the farmhouse! Can't wait to see when you start on the interior.

  Linda

  SvarSlett
 7. Så spennende! Morsomt å følge med, og gøy at det begynner å skje store saker på tunet! En riktig god sommer ønskes dere alle 3! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett