torsdag 16. juni 2016

de stikker ikke i øynene

"Rødmalte møbler er fint. 
De stikker ikke i øynene når sola skinner".

Nede i det jeg kaller frukthagen, på gården, står dette hagemøblementet. Gammelt og sjarmerende! Jeg syns de er så fine. Veldig enkle, men også veldig fine. Og rødmalte. Har du tenkt over at fargede møbler ikke "stikker så i øynene" når sola skinner? Og visste du at rødt og grønt er komplimentærfarger? Det vil si at de to fargene, fra naturens side, fremhever hverandre. 

Eksperiment: Stirrer du på en grønn firkant på et hvitt papir og tar det bort etter en stund, vil øyet automatisk "oversette" fargen til rødt. 

Og hva er vakrere da, i en frodig og syrlig grønn sommerhage, enn røde møbler som syns godt i terrenget? ;O)

Det er faktisk litt tilfeldig at vi har et sett med røde hagemøbler i hagen. Jeg har nemlig ikke malt dem selv. Benkene og bordet hører egentlig ikke sammen heller. Selv om de har lik utførelse. For den som titter ekstra nøye, har de ikke heeeelt samme rødfarge. Benkene er noe av det eneste som stod igjen på gården her av "rekvisitter". Bordet kjøpte jeg i en bruktbutikk i Brunkeberg og med på kjøpet fikk jeg historien om at det en gang har vært en del av et utemøblement på et bedehus. Tipper det har blitt servert en heeel del gode snitter og kaker her!

Jeg har altså valgt å ikke male det. Jeg syns rødt er såå fint i det grønne gresset. Det syns Lille også. Det ser i alle fall slik ut her. Eller var det et insekt han så? Han er i alle fall som katten. Han dukker opp der jeg fotograferer... hihi. Jeg bør vel takke han. Han som gir liv til bildene mine. 

På bordet har jeg nå en gammel kasse til epler (eller poteter). Vi fikk tak i flere slike på et garasjesalg. Så gøy! Garasjesalg på landet! Da kan man finne mye fint. Jeg syns de er så fine, og har planer om å bruke dem til litt av hvert. 

La oss ta en titt fra denne vinkelen også da. Da ser vi opp på tunet og huset som, tro det eller ei, begynner å ta form! Det har nesten vært utopi for oss at dette skal bli et bolighus. Ja, et slikt hus man kan bo i. Med gulv og tak. Nå er vi på vei dit, og jeg må vise dere mer veldig snart. 

Ja, hva syns dere? Ser det ikke litt koselig ut da, å sitte her på våre rødmalte utemøbler, og drikke en kaffetår og kanskje en liten kake mens go´praten går? I god og gammel bedehusånd? Ah, jeg ser i alle fall frem til å bruke dette stedet daglig. Ikke bare være oppom sånn på ettermiddagene. Og møblene de skal helt klart få beholde sine behagelige farge!

  # landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2

6 kommentarer:

 1. Tror dette er en kasse til epler, de ble lagt i et lag i kassen og så ble kassene stablet på hverandre. Potetkasser er mye dypere, i hvert fall på Jæren :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du jammen rett i tror jeg. Epler skal jo ikke ligge oppå hverandre. Jeg retter det til det jeg :O)

   Slett
 2. Det ser så koseligt ut..og ja lekkert med røde havemøbler til det grønne gress..<3

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er det ikke? De er så røffe og enkle, men jeg syns det er så fint at de er røde. Og moro var det jo at de faktisk passet sammen. Både i størrelse og farge.

   Slett
 3. Veldig trivelig møbler, og passer supert på ditt sted.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er liksom litt røft her oppe i bakkene. Bygningene er gamle og værbitte, så det passer med noen enkelt. Samtidig ønsker jeg en frodig og gjerne litt romantisk hage. Det kan ikke være sååå røft liksom ;O) Men møblene her er jeg glad for. De passer godt syns jeg.

   Slett