mandag 16. januar 2017

for første gang

Vår første natt innomhus!

Ja, rett og slett. Vi gjorde noe vi aldri har gjort tidligere: Vi sov på gården. Innomhus! Vi har sovet mye på gården når vi har vært her i ferier og i helger, men da alltid i campingvogn. Men nå har vi rett og slett kommet så langt at vi kan sove inne i huset. Helt provisorisk altså. En oppredd seng, og to madrasser på gulvet i denne veslestua ble det. Og det var superkoselig! Vi følte nesten vi var på hyttetur. Pakket med oss litt saker og ting, lekte og spiste taco. Manglet bare ludo, men det hadde vi ikke tid til. Det ble heller til at vi isolerte litt i gangen og begynte å legge gulv der også utover i nattetimene. 

"For første gang, for første gang
det giver mangen småting rang."

Henrik Wergeland
- og jeg sier meg enig ;O)

Og selv om vi ikke er helt ferdig, så er det så utrolig mye bedre enn da vi kom. Da var det faktisk hverken gulv eller tak i det som nå brukes som en liten stue. Vi så rett opp i taket. I andre etasje! I dag er vi i full gang med å ferdigstille et bad der oppe, men det får vi ta en annen gang. Thomas ser litt pjusk ut på sorthvitt-bildet her, og med rette kanskje... Det har vært og er mye jobb med dette huset, men vi tar stadig skritt i riktig retning og er absolutt ved godt mot nå. 

Dette rommet er kun midlertidig møblert. Vi trengte en seng her, litt oppbevaring og et spisebord. Så får vi se hva det blir senere. Det mangler fortsatt litt maling, siste gulvbord og lister her inne. Øverst på panelet skal det dekormales, og brystningene skal få marmorimitasjon. Tømmerveggen skal få en jevnere farge, og gulvet skal linoljesåpes. Men det duger til oppholdsrom for oss nå. Et sted vi kan spise, leke og kose oss. Og altså nå overnatte. Når vi lukker døren, glemmer vi litt at verden er uferdig på utsiden. 

For det er den jo. I det vi stiger over dørstokken fra veslestua til gangen, blir den realiteten veldig tydelig igjen. Enn så lenge. I helga begynte vi som sagt å legge gulv her også!

Og den vesle jobbegutten, som fikk ordentlig hammer i julegave, er med og fremskynder prosessen. 

Det skal bli så godt å få gangen nogenlunde ferdig nå. Her inne skal vi beholde en del av tømmerveggene fremme i lyset. Gleder meg veldig til å male dem og få på plass lister rundt dørene. Og ikke minst (!!) legge koselige ryer på gulvet, henge opp litt på veggene og sette inn skapet igjen. Oioi... Det blir faktisk også snart en realitet!

Å sitte her ved vindusposten gir lyst på mer. Natthimmelen var lys og fin der rett på utsiden. Med blinkene og klare stjerner som føles så nærme her oppe. Og fullmånen som kaster skygger fra stabburet og ut på jordet. Etter en god natts søvn ble det frokost i morgenlyset her ved den slitte treplaten. Etterhvert vil måltidene bli flyttet inn i andre rom, men jeg vil fortsatt ønske å sitte her med utsikt over tunet. Kanskje blir det her jeg skal sitte og jobbe med mitt kontorarbeid? Tiden vil vise, nå har vi i alle fall testet ut at det er en trivelig plass i et koselig rom. Og vi gleder oss til fortsettelsen.

24 kommentarer:

 1. A Dream!!! I wish I could have a place like this to go. You are a lucky woman, congratulations.

  Hugs from Spain

  Marina http://marinainblue.blogspot.com.es/

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Marina! I feel kind of lucky too ;O)
   We are not yet finished, but each day we are getting closer to the goal: Move in!
   I´m looking forward.

   Slett
 2. Så gøy, det blir fantastisk fint, heier på dere :) hils dine, klem fra Iselin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk, Iselin. Det skal bli mer moro, dette er jo bare det ene rommet som nærmer seg ferdig. Jeg tror det kommer til å bli smått og godt der oppe i huset!

   Slett
 3. Så fint det blir! Deilig å ha noe som er litt ferdig, kanskje både som motivator og som en hyggelig krypinn, kanskje. Og så fint med rosa vegg. En farge som jo gir veldig hyggelig atmosfære, men som kanskje er litt undervurdert blant mange. Gleder meg til å se hvordan det blir etterhvert. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Det er både godt og motiverende å ha noe som er såpass ferdig nå. Vi syns vi har holdt på en evighet med dette ;O)

   Slett
 4. Så herlig! Jeg er nesten (men bare nesten) litt misunnelig på dere om har et sånt stort prosjekt som enda ikke er ferdig. Følelsen av å jobbe-jobbe-jobbe og så se at ting begynner å bli ferdig, huset blir beboelig igjen og klart for mange nye generasjoner, er magisk <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe. Jeg kan faktisk skjønne litt hva du mener. For det er noe tilfredstillende med å se at ting blir ferdig. At man skaper noe. At det blir fint og mer funksjonelt. Vi har faktisk snakket om det, Thomas og jeg, om hva vi i all verden skal finne på når alt er ferdig. Men så kan vi jo trøste oss med at man jo aldri blir ferdig. Så vi er stadig ved godt mot ;O)

   Slett
 5. Gratulerer med stoooor framgang, det er skikkelig driv i dere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk. Vi syns jo det går smått vi, men det går fremover, og da er vi jo glade og takknemlige for det. :O)

   Slett
 6. You all have now taken another giant step! Congratulations to you. I love your mentioning that a certain young fellow has a brand new hammer and is becoming a great helper. xo

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you!

   The young helper is very charming ;O)

   Slett
 7. Så koselig det blir og så spennende å se hvordan det blir når det blir ferdig 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til videre fremgang jeg også. Det går saktere enn man skulle ønske seg, så det gjelder å glede seg over de små tingene.

   Slett
 8. så fint det har blitt! Ha en herlig uke!

  SvarSlett
 9. You have made wonderful progress. It is so warm and inviting! The house is going to be so beautiful when it is finished.
  Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. We believe so :O) The house will be small, and charming.

   Slett
 10. Как это приятно - вернуть дому жизнь своими руками! Приятно, когда ПЕРВЫЙ раз просыпаешься в этом доме, появляются любимые места, как это, у окна :))). Дом обновляется и постепенно принимает вас и становится уютным, родным. Я тоже своими руками ремонтирую деревенский домик, он совсем маленький. Работа идет очень медленно, только летом, но я мечтаю о том, когда все будет завкончено.
  С уважением, из Беларуси!

  SvarSlett
 11. Så spennende, Liv! Det er utrolig å se prosessen der har gått igjennom, og alt arbeide som er nedlagt, så dette MÅ jo bare bli fantastisk bra, og et fantastisk hjem for dere 3! God nytt år, forresten! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 12. Åh, så nydelig med den gamle sengen og den nydelige gammelrosa fargen mot tømmerveggen! Det kommer til å bli et deilig hjem! Pass bare på tømmerveggene,la flest mulig være "naturelle", please!

  SvarSlett
 13. Så fint! Jeg likte veldig godt den rosafargen på soverommet. Hva er fargekoden på den? Hilsen Anne Maren:)

  SvarSlett
 14. For en nydelig rosafarge! har du fargekoden på den? Klem Anne Maren

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne Maren

   Dette er nok en litt "uviss" farge. Vi maler med linoljefarge, og har blandet til i mange omganger for å finne den rette nyansen som ligger så tett opptil den originale vi fant i huset, som mulig. Så dessverre ingen fargekode å avlevere ;O)

   Slett