fredag 6. januar 2017

lag lettstrikket og rask barnegenser

Jeg har drevet med litt strikkerier på nyåret. Ja, rett og slett tar det ikke lenger tid å strikke en barnegenser i tykt garn enn en liten uke. Sikkert noen som ville gjort det mye raskere, (eller senere), men det er jo det samme. "Ingen kommer til å sprørre hvor lang tid det tok, men de kommer til å spørre hvem som strikket den"- sa alltid mamma til meg når jeg hastet av sted fra feil og mangler jeg ikke gadd å rekke opp. Uansett. Denne genseren er utrolig enkel å strikke og etter fem minutter med strikkepinner som har ligget i ro, klør det jo i mine strikkefingre igjen. Man må liksom i gang igjen med det samme. Å strikke blir nesten som å sette seg ned for å spise. Det er noe utrolig tilfredstillende ved det. Men nå roter jeg meg langt ut på viddene her, for jeg hadde egentlig tenkt å bare vise dere mitt siste strikkeprosjekt. 

Det startet med at jeg fant en fint garn på Straumebui i Øyfjell (Vinje). Denne brunfargen er nydelig syns jeg, og så liker jeg så godt "tweed-følelsen". Plagget blir så levende da, med disse spettende. Det ser kanskje mer naturlig ut. Ikke så glatt og strøkent. 

 Brunfargen var forresten veldig lik fargen vi valgte til koften Dale 132 i Kofteboken 2. 

*Oppskrift til koften Dale 132 finnes i boken Kofteboken 2
Bøkene kan kjøpes i bokhandlere over det ganske land, hos Husfliden, i garnbutikker og andre relevante forhandlere. Dessuten finnes bøkene våre på biblioteket. De kan også bestilles fra oss direkte. HER

Det er Dale 132 som ligger på kjelken her under den nye genseren jeg har strikket. Tenker at begge disse to er herlige plagg å kle på ungen vår både under lekedressen og ikke minst la han bare tusle rundt i deilige og myke hjemmestrikkede plagg når våren kommer. Det gleder jeg meg veldig til kjenner jeg. Våren og varmen mener jeg. 


Denne genseren... Det er vanskelig å ikke si kofte kjenner jeg ;O)... Fordi jeg er så vant til å skrive nettopp det, men også fordi jeg har strikket denne etter et koftemønster. Jeg har bare gjort den ensfarget. 


Et perfekt utgangspunkt er nemlig koften Dale 177 (og da forstår dere symbolet i den vesle tavlen på det øverste bildet bedre) fra Kofteboken (1). Denne på dette bildet. Veldig skjønn med det enkle mønsteret den også syns jeg, men denne gangen ville jeg la tweed-mønsteret tale for seg. Ellers er det akkurat samme greia, og jeg blir altså fristet til å kalle den nystrikkede for kofte... Men jeg skal la være... hihi.

*Oppskrift til koften Dale 177 finnes i boken Kofteboken (1)
Bøkene kan kjøpes i bokhandlere over det ganske land, hos Husfliden, i garnbutikker og andre relevante forhandlere. Dessuten finnes bøkene våre på biblioteket. De kan også bestilles fra oss direkte. HER

Raglan - en superenkel og genial måte å gjøre ermer på. Her er det ingen montering. Bare tur og kjør. 

Spørs om det ikke må bli en genser til etterhvert. Kofter og gensere er noe Lille bruker hver dag. Og jeg går gjerne for jordfarger en annen gang også. 

Men først er det et annet lite prosjekt på gang. Kanskje jeg må vise dere det også?

3 kommentarer:

 1. I am very happy that I can order the book! Yay! Of course, I would have really enjoyed a trip to pick it up, too! Ha! Everything is so pretty! Love both sweaters and the kitchen colors!

  SvarSlett
 2. Rigtig godt nytår til dig og dine!
  Har glædet mig over din blog i det forløbne år - nyder de fine billeder.
  Rigtig fin genser i en superfin farve.
  Jeg er på vej mod min anden færdige kofte.
  Bedste hilsener Anne

  SvarSlett
 3. Så moro det er med lettstrikka plagg altså. Utrulig fin, eg har lenge hatt lyst på det tweed garnet, det er jo så utrulig fint. Ha ein fin sundag! :)

  SvarSlett