onsdag 4. januar 2017

kjøkkenet har fått farge

For den som tror jeg har sunket i jorden, vil dette innlegget bli oppklarende. Det har vært jul. En deilig jul. Med dager pakket inn i familieselskaper, gode og mektige middager, og masse avslapping. Det har vært utrolig godt å stenge av kontakten med den store verden, og bare krype inn og være til i sitt egentlige liv. Og før vi inntok avslappings-sonen totalt, stod vi ekstra på oppe på gården. Og det er dette jeg har lyst å vise dere. At det fortsatt går fremover i huset. At vi snektret og malte oss inn mot juledagene. 

Så la oss stige inn...
- i kjøkkenet

Det å fange den fargen man ønsker kan være en aldri så liten utfordring. Det finnes så mange nyanser å velge i. De små lappene på et fargekart har vanskelig for å vise hvordan det egentlig vil bli på en stor overflate, i lyset fra et vindu og mot de andre fargene i rommet. Man må rett og slett ofte prøve seg litt frem. Hvis man ikke har skikkelig flaks første gang. Vi maler i tillegg med linoljemaling, og har ikke de samme mulighetene til å be om en fargekode hos en forhandler i nærmiljøet. Vi må blande selv. Men så er det nettopp det som gjør det så spennende! Da får vi plutselig helt nye farger. Farger som ikke har navn eller nummer. Mangler du litt "kulde" eller "varme" i fargen, blir det noen dråper sort eller rødt til. Jeg må konsentrere meg skikkelig når jeg står og rører, og har Ittens fargesirkel tett oppe i hukommelsen. Godt vi hadde litt fargelære på skolen. Det er ikke like komplisert hele veien. Fargen jeg nå maler med, er kun blandet ut med hvitt i flere omganger for å få den rette nyansen. 

Det er i kjøkkenet vi holder på om dagen. Og det blir i blåskjær denne gangen også. Men fargen er ikke ren blå. Noen ganger skinner det i grått, andre ganger i en anelse grønt. Det blir så fint å få opp kjøkkeninnredningen og interiøret i dette rommet. Det er i grunn først da jeg virkelig merker om jeg vil trives med denne fargen. Men det skal sies at det ser veldig bra ut så langt! (Ps! Lyset i disse bildene viser en større farge-forskjell enn det egentlig er.)


Siden det er færre originale bygningselementer i dette huset enn vi kunne ønsket oss, tar vi i alle fall vare på så mye som mulig av det som er. Et eksempel er det gamle og gulmalte taket i kjøkkenet. Her har vi kun dratt ut en haug med spiker. Taket skal ikke pusses og males, men få fortelle sin historie med spor etter ledning og lampe i taket. Jeg må bare blande til en lignende farge for å male helt i ytterkantene som dere ser. Over døren der. Så er jeg litt i tenkeboksen på hva vi gjør med de brede og foreløpig umalte listene som går rundt i hele rommet. Blir de hvite som bærebjelkene? Maler vi de også gule slik det har vært en gang? Eller går vi for en helt annet nyanse? Ja, den som følger med, får jammen se. For ikke vet jeg enda heller. 

Men jeg må bestemme meg fort, for nå vil vi komme et godt stykke på vei med dette kjøkkenet vårt, og det i nær fremtid! Jeg tror dette blir et godt rom å jobbe og kose seg i. Vinduer på to vegger gir godt arbeidslys ved kjøkkenbenken, og vi kan følge med på det som måtte være av liv og røre på tunet. 

Og når dette vinduet blir ferdig oppusset og rent, vil jeg nok ønske å ta en aldri så liten titt ut her i blant også ;O)

Dette blir nok en milepæl i livene våre, og vi gleder oss veldig. Vi har bikket et nytt år og verden går mot vår igjen, og vi skal jobbe hardt for å gjøre huset beboelig i månedene som kommer. Det har skjedd mye spennende de siste årene. Thomas og jeg bestemte oss for å leve sammen på livets landevei. Vi kjøpte oss et lite gårdstun. Vi fikk barn. Vi flyttet på landet. Og nå gjenstår det som faktisk er målet: Å flytte inn på den vesle gården vår. Dette har vi sett frem til lenge. Å bo i et slikt autentisk miljø. Vi har et stykke igjen, men aldri har vi vel vært så nærme som nå!

15 kommentarer:

 1. Nydelig sted dere har, lykke til med oppussingen :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Dere er flinke. Ser jo skikkelig koselig ut. Følger dere gjerne videre.
  Hilsen Ellen

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er moro å høre, Ellen. Velkommen med videre på ferden!

   Slett
 3. Jammen det blir så fint..elsker den blåfargen..:-)
  Og utsikten kan ikke bli flottere heller.
  Hvis du maler de brede listene hvite..så vil det fremheve både det gule taket og den blå farge mere..;-)
  Kan se for meg hvor flot det blir til slutt..til sommer hvor vinduet står åbent og hvite gardiner flagrer i vinden.
  Spennende og følge med I alt der skjer på gården.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig. Du ser det for deg. Det er jo akkurat det jeg gleder meg så til. Åpne vinduer. Gardiner som blåser lett i sommerbrisen. Utsikten. Når vi begynner å LEVE der oppe. Ikke bare jobbe. Selv om vi nok aldri blir helt ferdig med det sistnevnte heller. hihi.

   Slett
 4. Så spennede, Liv; nå som det for alvor begynner å ta form! Det kommer til å bli fantastisk å skue utover fra kjøkkenbenken, og nyte landlivet! Jeg vet ikke om du forventer svar på spørsmålet om maling av listene oppunder taket, men jeg tror kanskje det ville lønt seg med veggfargen, ettersom det er såpass lavt under taket. Da ønsker jeg dere et riktig godt nytt år, og masse lykke til med gården! Klem Cathrine

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for innspill, Cathrine. Det er alltid spennende å høre hva andre tenker.

   Slett
 5. Wishing you and your family a fabulous 2017. I also thank you for the pleasure your posts have brought throughout 2016. xo

  SvarSlett
 6. Så gøy å følge dere! Jeg er imponert over arbeidsinnsatsen

  SvarSlett
  Svar
  1. Så moro å høre. Alle arbeidstimene, de må man bare glemme etterhvert som det skrider frem. Når alt er ferdig, er det glemt. Heldigvis :O)

   Slett
 7. I am so happy for you, as you see the progress in your new home. Love the blue walls and the white beams. Looks great!

  Happy New year,
  Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Linda. I´m glad you also like it :O)

   Slett
 8. Dette tror jeg kan bli verdens koseligste kjøkken :) Så sjarmerende innendørs og med to fantastiske utsyn; tunet på den ene siden og fjellene på den andre. Kan lett falle i staver over oppvasken her etterhvert…. :)
  Veggfargen er nydelig! Hvis jeg forsto det riktig, er det en blåfarge blandet med hvitt. Har du navnet på den opprinnelige blåfargen? Jeg har malt et soverom på samme måte, med en blåfarge fra ottosson, men den ble kaldere og skarpere. Er på jakt etter en litt mer turkisblågrå tone, og denne ser veldig fin ut :) Hilsen fra Marie

  SvarSlett