tirsdag 17. januar 2017

kofter til folket

Da Lene Holme Samsøe og jeg holdt på med Kofteboken 2, oppdaget vi etterhvert at vi fikk noen kofter til overs. Vi hadde rett og slett blitt litt for ivrige. Klarte ikke å begrense oss. Det var jo såå mye fint vi kunne ha med. "Den får vi plass til." "Den vi ha med". Slik holdt vi på. Det endte med en liten bunke med fin-fine kofter som vi ikke fikk plass til mellom de to permene... 

Så da det ble aktuelt med et samarbeid i forbindelse med at bladet Familien gir ut et hefte om kofter nå i januar, syns vi det var en fin ting å være med på. Da kom jo koftene våre ut til folket likevel. For hva er kofter verdt om de ikke brukes av folket? Denne mosegrønne Sæterbu med rundt bærestykke er en av de du vil finne oppskrift på i bladet "Kofter" som står i butikkhyllene nå. 

Likeledes Sæterbu i original utførelse. Denne er så delikat i rene hvite og blåfarger. Jeg har mange kofter, men er det en jeg gjerne skulle hatt, så er det denne. Jeg syns den er så ren og klassisk. 

Vi har også med denne godbiten. Husfliden 15 i genserutgave. Oppskriften til alle disse koftene finner du altså i bladet "Kofter" gitt ut av Familien. I salg disse dager. 

Koftene i Kofteboken 1 og 2, og disse, er alle tuftet på de gamle og tradisjonelle mønstrene vi kjenner fra den norske historien. Forskjellen er at vi har valgt ut farger og garn vi liker. Dessuten skal det nevnes at alle oppskriftene er helt nye, og man kan strikke dem i størrelser fra XS til flere X`er L.Og til slutt en liten bunke med Lavenda-detaljer. Vi viser koften i to fargevarianter, men det finnes uante fargekombinasjoner som hadde kledd denne koften. Alt fra lyse pasteller, til bruntoner som i Islandstrikk til knæsje farger i feks. gult. 

Da håper vi at koftene vi ikke fikk plass til i Kofteboken 2, kan komme til glede og nytte hos det strikkende folk! Fine kofter folk kan gjøre til sine egne ved å velge sine farge- og garnfavoritter. Det er herlig med disse gamle mønstrene som aldri går av mote altså. Slikt liker jeg ulidelig godt!

7 kommentarer:

 1. Så fine kofter! Da ble strikke-lista enda litt lenger, ja. :) Jeg syns fargekombinasjonene på den brune koften var spesielt fint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du liker dem. Og litt moro da, at listen over kofteprosjektene blir lenger og lenger ;O) hihi

   Slett
 2. Kofta nummer två, saeterbu i original utfoerelse, är ju alldeles underbar! Hur kan jag som bor i Finland få tag på mönstret till den Kofta?

  SvarSlett
  Svar
  1. Se her vet du: Ta bare kontakt med redaksjonen i bladet vi gir oppskriftene ut i:

   Kopi av svar fra Åse i Familien: Sender du en mail til kari.bachke@egmont.com ordner hun med blad til Danmark

   Slett
 3. Hvor finner man oppskrift på lavendakofta?

  SvarSlett
 4. Jeg er blevet ganske forelsket i Genseren Sæterbu med rundt bærestykke, herligt med grønne farver (jeg er rødhåret) MEN nu er det jo lang tid siden at Bladet med restgenserne kom ud....Kan jeg købe mønsteret til den Sæterbu hos jer.
  Mange venlige hilsner
  Henriette Friis København

  SvarSlett