fredag 26. mai 2017

gamle glass-kupler på plass

I det gamle huset vårt, vil vi gjerne ha gamle lamper også. Det er liksom prikken over den berømte i`en. Vi har kjøpt slike glass-kupler etterhvert som vi har kommet over dem i brukbutikker og på markeder. Under flyttingen fra by til land, har vi stablet dem bort i kasser og bokser, og egentlig mistet litt oversikt over hva vi hadde. Elektrikeren er i full gang med å legge inn strøm i huset vårt om dagen, så nå måtte lampene frem. Da oppdaget vi at vi hadde mer enn nok. Det dere ser her, er et lite utvalg. 

Vi har hengt dem opp i de rommene vi ønsker å ha dem, så kan elektrikeren gjøre resten. Å, jeg gleder meg så til å kunne slå på en bryter her inne og få lys i den gamle kuppelen! 

Man kan få kjøpt nytt elektrisk utstyr til slike lamper, så man føler seg trygg mtp brannsikkerhet.

# den store koftejakten # kofter # kofteboken # kofteboken 2 # liv sandvik jakobsen # tørkestativ # nostalgi # landlig # livsstil # matnyttig # vårt lille land # diy # kjøkken # innredning # interiør # interior # jordbruk # ølologisk # strikk # strikking # reportasjer # gamle lamper #

13 kommentarer:

 1. Nydelig farge på veggen :0) Hva heter den? Flotte lamper også!! Lykke til i innflytningsinnspurten. Moro å følge med :0) Mvh Therese

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy du liker fargen på veggen. Den er en skikkelig "hjemmebrygg". Vi har prøvet å kopiere fargen vi fant på noen gamle panelbord i huset. Så det er jammen ikke godt å si hva den er laget av ;O)

   Jeg har skrevet litt om denne rosafargen her, om du vil se:

   http://ljo-s.blogspot.no/2017/02/derfor-ble-det-rosa.html

   Slett
 2. Å, så nydelig! Har fått tak i et par slike kupler jeg også, til mitt gamle hus, og de passer godt på soverom o.l. Koselige glimt å se fra huset deres, lekkert med det gamle speilet og den fine gammelrosa fargen ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Vi har også funnet en fin lampe til soverommet. Jeg får vise dere etterhvert.
   Ha en fin sommerdag!

   Slett
 3. Så flotte kupler. Dette blir bra! Tenk at dere har kommet så langt at dere har begynt å henge opp lamper. Spennende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig spennende!
   Vi har jo kommet langt nå, men det gjenstår også mye, så vi får glede oss over alt som er i boks, og jobbe videre når vi snart har flyttet inn.

   Slett
 4. Å, så nydelig dette blir! Ha en herlig helg, her er sommer i Stavanger idag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det ikke godt? Nå må vi niholde på denne årstiden som går som fort. Ut og plukke blomster, spise ute og nyte sola. Gode dager ønsker jeg deg!

   Slett
 5. Hei! Hvor kjøper du nytt elektrisk utstyr til kuplene dine? Særlig opphenget (det man skrur/fester kuplene i taket med) er jeg særlig interessert i :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man får kjøpt slikt på Clas Ohlson og lignende butikker.
   Samt i elektro-butikker.
   Da snakker jeg om innholdet i lampene.

   Om du tenker på sokkelen, i taket, er det mer "skattejakt-prinsippet". Vi mangler noen, og er klar for å lete de frem på loppiser og i bruktbutikker. Jeg tror også www.molaas.no har også.

   Slett
 6. Så mange skjønne lampekupler dere har funnet! Så fint å endelig kunne gjøre bruk av dem. Dette blir skikkelig koselig og sjarmerende :-) Vi har 3 gamle (arvet) fra ca 1920 i mitt byhus, men med frosset glass og kobbersokkel. Jeg er også veldig glad i dem og angrer på at jeg ikke har lett etter flere på mine mange messebesøk:-) Så kjekt å lese om fremgangen på den idylliske plassen deres. Jeg er mektig imponert av hvor nøye dere gjør alt og alt arbeidet dette medfører. Ha en fin maikveld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er så koselig å lese at du skriver det. Dere vet jo hva oppussing av et gammelt tun innebærer. Det er mye jobb. Det tar mye tid. Men til slutt... Og den frodige hagen din har jeg i tankene når jeg skal planlegge min. Jeg vil at det skal bugne! Dessverre har jeg ikke kommet ordentlig i gang med det enda...

   Slett
 7. Det blir så fint, Liv, og de lampekuplene ble jeg helt forelsket i! De vil passe perfekt inn! Ser mange slike i Sverige på bruktbutikkene der. Og ang. lupiner, så er de jo vakre da! Men dessverre er det jo dette med at de sprer seg som ugress, og fortrenger den naturlige floraen vår. Så du gjør klokt i å behandle de som du gjør, og ha glede av de innendørs! Ønsker dere masse lykke til i sommer, og pass på å nyte sommeren også da - den går jo så altfor fort som det er! Klem Cathrine

  SvarSlett